Καιρός: Συνεχίζεται για 8η ημέρα η αστάθεια στη χώρα μας



Συνεχίζεται για 8η συνεχόμενη ημέρα η αστάθεια στη χώρα μας. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, τη Δευτέρα 01/06 βροχές και καταιγίδες αναμένονται από το μεσημέρι τόσο στις ηπειρωτικές όσο και στις νησιωτικές περιοχές. Μεγάλη είναι η πιθανότητα χαλαζοπτώσεων στο Αιγαίο, στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη αλλά και γενικότερα στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας. Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται ο ολικός υετός (βροχοπτώσεις/καταιγίδες/χαλαζοπτώσεις) που αναμένεται έως το βράδυ της Δευτέρας 01/06, ενώ σημειώνονται και οι περιοχές όπου υπάρχει αυξημένη πιθανότητα χαλαζόπτωσης.

Οι καταιγίδες θα είναι κατά τόπους ισχυρές και θα συνοδεύονται από ενισχυμένους ριπαίους ανέμους και έντονη κεραυνική δραστηριότητα.

Ισχυρή καταιγίδα σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 01/06 στην Αττική, η οποία συνοδεύτηκε από χαλαζόπτωση σε Πεύκη, Κηφισιά και Λυκόβρυση. Όπως φαίνεται και στην εικόνα που ακολουθεί και παρουσιάζει την καταιγίδα μέσα από το «μάτι» του μετεωρολογικού δορυφόρου Meteosat-10, το ύψος του καταιγιδοφόρου νέφους έφτασε τα 10 χιλιόμετρα. Στην ίδια εικόνα σημειώνεται και η ευρύτερη περιοχή όπου σημειώθηκε χαλαζόπτωση.

Παράλληλα, μεγάλα ύψη βροχής καταγράφηκαν και από τους σταθμούς του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr στην περιοχή. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο σταθμό της Αγίας Παρασκευής καταγράφηκαν 27 χιλιοστά βροχής μέσα σε μία περίπου ώρα, ενώ σε αυτόν στο Μαρούσι καταγράφηκαν 29 χιλιοστά βροχής στο ίδιο διάστημα.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.