Καλλιόπη Βέττα: «Οι κάτοικοι της Ακρινής περιμένουν υπεύθυνες απαντήσεις για το ζήτημα της μετεγκατάστασης του οικισμού»



Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα κατέθεσε κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας για το ζήτημα της μετεγκατάστασης του οικισμού.

Στην ερώτηση γίνεται αναφορά στο χρονικό της υπόθεσης και τις θέσεις των κατοίκων, όπως αυτές εκφράστηκαν στο υπόμνημα της 28ης Απριλίου 2020 ενώ, τέλος, τίθενται τα ερωτήματα για τις σκέψεις και τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, τα χρονοδιαγράμματα και την χρηματοδότηση, δεδομένου και της απόφασης για πλήρη απολιγνιτοποίηση της περιοχής.

Η κ. Βέττα δήλωσε: «Κατέθεσα κοινοβουλευτική ερώτηση για το ζήτημα της μετεγκατάστασης της Ακρινής, όπως εξάλλου το είχα αναφέρει στους κατοίκους και την κοινοτική αρχή, κατά την διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψης μου στην περιοχή. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα να μάθουν από τους πιο αρμόδιους φορείς και μέσω μιας επίσημης κοινοβουλευτικής διαδικασίας για το τι μέλλει γενέσθαι με τον τόπο, τις περιουσίες και τις ζωές τους. Προκαλεί εντύπωση ότι η κυβέρνηση δεν έχει κάνει ούτε μια αναφορά εδώ και 11 μήνες για το ζήτημα της Ακρινής, παρά μόνο αφήνοντας διαρροές και θρέφοντας τοπικούς παραγοντισμούς. Όλοι μας, αλλά ιδιαίτερα οι κάτοικοι του οικισμού, περιμένουμε να ακούσουμε με προσοχή την επίσημη θέση της κυβέρνησης και της ΔΕΗ ».

Γραφείο Βουλευτή
Καλλιόπη Βέττα

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Καλλιόπη Βέττα: «Οι κάτοικοι της Ακρινής περιμένουν υπεύθυνες απαντήσεις για το ζήτημα της μετεγκατάστασης του οικισμού»

  1. Κυρία Βέτα αιτούμαι κι εγω μεταεγκατασταση.. 14 χιλιομετρα ειναι το σπιτι μου στην κοζανη απο τα εργοστασια να το παρει η Δεη τι πειράζει που δεν εχει λιγνιτη απο κατω .. μηπως κι εκει που εχει θα βγάλουν ποτε λιγνιτη? Εχω μαλιστα και κατι τσαντιροαποθήκες ας μου δωσουν τα μισα απο οτι έδωσαν στους ατσίδες μεχρι τωρα…

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.