Π. Κουκουλόπουλος: «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός – Όλοι πλην… Δυτικομακεδόνων;»



Όλοι πλην…Δυτικομακεδόνων;

Η ανακοίνωση του προγράμματος “Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός” απο την υπουργό πολιτισμού έκρυβε μια δυσάρεστη έκπληξη για τη Δυτική Μακεδονία. Η περιφέρεια μας ειναι η μόνη απο τις 13 περιφερειες της χώρας που απουσιάζει απο τον προγραμματισμό των φετινών εκδηλώσεων ενος φιλόδοξου προγράμματος που οπως είπε η υπουργός θα εξελιχθεί σε ενα νέο θεσμό στο χώρο του πολιτισμού με “τη σύζευξη του μνημειακου μας πλούτου με τη σύγχρονη δημιουργία”.

Η απουσία της Δυτικής Μακεδονίας απο το προγραμμα ειναι κυριολεκτικά ανεξήγητη δεδομένου οτι διαθέτει τόσο μνημειακό πλούτο με αιχμή την Αιανη όσο και αξιολογους θεσμους σύγχρονης δημιουργίας. Και γίνεται ακόμα πιο ανεξήγητη γιατι το προγραμμα αφορά 38 περιφερειακές ενότητες που καλύπτουν τις 12 περιφερειες της χώρας πλην της Δυτικής Μακεδονίας. Ειναι προφανές οτι αυτο δεν μπορεί να γινει αποδεκτό και πρέπει να υπάρξει παρέμβαση άμεσα ωστε να αλλάξει.

Την ίδια στιγμή επιβαλεται οι θεσμικοί μας εκπρόσωπο να ενημερώσουν τους πολιτες για να γνωρίζουμε που οφείλεται αυτη η παράλειψη που δεν ειναι απλα προκλητική, αλλα κάτι πολύ χειρότερο καθως δείχνει αγνόηση της περιοχής της ιστορίας και των ανθρώπων της.

Πάρις Κουκουλόπουλος

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Π. Κουκουλόπουλος: «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός – Όλοι πλην… Δυτικομακεδόνων;»

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.