Χαριστική Βιβλιοθήκη «Ιστορίες στον αέρα!» – Ραδιοφωνική εκπομπή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πτολεμαΐδας

«Ιστορίες στον αέρα» των FM θ’ αρχίσουν να κυκλοφορούν από την Τετάρτη 27 Μαΐου και κάθε Τετάρτη στις 6 το απόγευμα. Τις ιστορίες θα… απογειώνουν ο Αργύρης Παφίλης και η Σοφία Καλμανίδου με την πολύτιμη συμβολή του ραδιοφωνικού σταθμού της Πτολεμαΐδας VIVA GR στους 102.8 FM. Με τον τρόπο αυτό το ετήσιο πρόγραμμα φιλαναγνωσίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πτολεμαΐδας αναπροσαρμόζεται για να ανταποκριθεί στις νέες συνθήκες και να συνεχίσει την πετυχημένη του πορεία.

Η εκπομπή ξεκινώντας από τις 27 Μαΐου και κάθε Τετάρτη στις 6:00 το απόγευμα, θα παρουσιάζει βιβλία της «Χαριστικής Βιβλιοθήκης», συνοδεύοντας τα με συνεντεύξεις συγγραφέων και μουσικές. Στο τέλος θα δίνονται πάντα λεπτομερείς συγγραφικές οδηγίες στα παιδιά που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, ώστε να μπορέσουν να δημιουργήσουν τις δικές τους ζωγραφιές και ιστορίες στο σπίτι.

Παράλληλα, έξω από την βιβλιοθήκη θα υπάρχει το γραμματοκιβώτιο του «Χαριστικού Ταχυδρομείου» για να μπορούν τα παιδιά να ρίχνουν εκεί τις ιστορίες τους. Το Ταχυδρομείο θα ανοίγει και οι ιστορίες των παιδιών θα ανταλλάσσονται οργανωμένα από το Χαριστικό Ταχυδρομείο. Εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν η ανταλλαγή των ιστοριών θα συνεχιστεί σε μικρές «Πλανόδιες Χαριστικές Βιβλιοθήκες» σε πάρκα της πόλης.

Την ραδιοφωνική εκπομπή «Ιστορίες στον αέρα!» θα παρακολουθούν παράλληλα ομάδες παιδιών από την Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Χίου «Κοραής», την Δημοτική Βιβλιοθήκη Λέρου και του 3ου ΤΕΓ Ζυρίχης, ώστε να μπορούν να γράφουν κι αυτά τις δικές τους ιστορίες, τις οποίες θα ανταλλάσσουν μαζί μας ταχυδρομικά.

Οι ιστορίες αφού ταξιδέψουν από σπίτι σε σπίτι, από πόλη σε πόλη, από χώρα σε χώρα στο τέλος θα επιστρέψουν όλες στη βιβλιοθήκη για να μπορέσουμε όλοι μαζί, όταν λήξει η πανδημία, να γράψουμε την συλλογική «Χαριστική ιστορία» μας.

Παρακαλούνται όσα παιδιά επιθυμούν να ανανεώσουν την εγγραφή τους και να ολοκληρώσουν το πρόγραμμα της «Χαριστικής Βιβλιοθήκης Πτολεμαΐδας» να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 2463055179 για περισσότερες πληροφορίες.

«Με την ευγενική παραχώρηση σχετικής άδειας, χωρίς αμοιβή από τους συγγραφείς: Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου, Μαρία Παπαγιάννη, Αλεξάνδρα Μητσιάλη, Βαγγέλη Ηλιόπουλο, Αντώνη Παπαθεοδούλου, Θοδωρή Παπαΐωάννου, Δικαίο Χατζηπλή και τις Εκδόσεις Πατάκη.»

Το ετήσιο πρόγραμμα «Χαριστική Βιβλιοθήκη Πτολεμαΐδας» βασίστηκε στην ιδέα του βιβλίου «Χαριστική Βιβλιοθήκη» του Αντώνη Παπαθεοδούλου και Δικαίου Χατζηπλή με εικόνες της Μυρτώ Δεληβοριά από τις εκδόσεις Πατάκη.

 

Goody’s Burger House Κοζάνης | Υπηρεσία delivery και take away για τις αγαπημένες σας γεύσεις
Ταμειακές Μηχανές στην Κοζάνη | Πώληση και τεχνική υποστήριξη ταμειακών μηχανών από τη Webtouch
Vet Plus | Πρόγραμμα διαχείρισης αιγοπροβάτων από τον κτηνίατρο Νικόλαο Καραλίγκα στην Κοζάνη
Kaplanoglou Photography | Νέα πακέτα γάμου και βάφτισης για τις ανάγκες και απαιτήσεις σας
Δημιουργίες Like a Dream | Τα πάντα για τον στολισμό ενός ονειρεμένου γάμου και βάφτισης

 

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.