Κινητοποίηση των εκπαιδευτικών την Τρίτη 19 Μαΐου στην κεντρική πλατεία Κοζάνης



ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 19/5, ΣΤΙΣ 12.00ΜΜ, ΤΗΣ ΑΣΕ ΤΩΝ ΣΕΠΕ ΚΑΙ ΕΛΜΕ ΚΟΖΑΝΗΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ!

Καλούμε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές, στην κινητοποίηση της Τρίτης 19 Μαΐου, στο πλαίσιο των πανελλαδικών κινητοποιήσεων των ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ, προκειμένου να διεκδικήσουμε την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου και την κατάργηση της τροπολογίας που προβλέπει κάμερες μέσα στην τάξη και μετατροπή του μαθήματος σε ριάλιτι.

Με μια αλαζονική ενέργεια, το Υπουργείο Παιδείας «γράφοντας στα παλιά του τα παπούτσια» τις πάνδημες αντιδράσεις ενάντια στην μετατροπή του μαθήματος σε Big Brother, προχώρησε σε έκδοση Υπουργικής Απόφασης (Υ.Α.) (ΦΕΚ 1859-15/5/2020) επικυρώνοντας πλέον τη δυνατότητα να μπαίνουν κάμερες στις τάξεις με σκοπό την on – line αναμετάδοση του μαθήματος!

Η κυβέρνηση της ΝΔ και το Υπουργείο Παιδείας συνεχίζουν να προκαλούν λες και δεν είναι αυτοί που δεν πήραν ούτε ένα μέτρο για την εξασφάλιση της ισότιμης συμμετοχή όλων των μαθητών στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, λες και δε χάνονται και επί των ημερών τους χιλιάδες διδακτικές ώρες από τις ελλείψεις εκπαιδευτικών και μάλιστα, σε «κανονικές» συνθήκες!

Για το Πολυνομοσχέδιο, η ΑΣΕ είναι η μόνη παράταξη που το απορρίπτει συνολικά! Δε σηκώνει μερεμέτια και διάλογο γιατί είναι βαθιά αντιεκπαιδευτικό, προσανατολισμένο στις επιταγές της ΕΕ του ΟΟΣΑ και τις απαιτήσεις του ΣΕΒ που επιδιώκει την επιχειρηματική λειτουργία των σχολείων. Αποτελεί συνέχεια όλων των αντιεκπαιδευτικών πολιτικών των προηγούμενων κυβερνήσεων και των νόμων Γαβρόγλου του ΣΥΡΙΖΑ, για το Λύκειο, την αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση, τα κριτήρια προσλήψεων αναπληρωτών. Πάει ένα βήμα παραπέρα τον ταξικό χαρακτήρα της Εκπαίδευσης. Δίνει το τελειωτικό χτύπημα και τσακίζει τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών μόνιμων και αναπληρωτών.

Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας να πάρουν, εδώ και τώρα, όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη στήριξη των σχολείων, για τη δημιουργία όλων των απαραίτητων προϋποθέσεων ασφάλειας και υγιεινής για εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς, στις νέες συνθήκες, που διαμορφώθηκαν από την πανδημία.

Φτάνει πια! Πληρώσαμε πολλά, δε θα πληρώσουμε ξανά!
Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά οι ηγεσίες των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών ΔΟΕ – ΟΛΜΕ, καθώς και οι πλειοψηφίες των τοπικών συλλόγων, ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ Κοζάνης, συνεχίζουν να βρίσκονται σε απόσταση από την πολύμορφη δραστηριότητα που αναπτύσσουν τα πρωτοβάθμια σωματεία. Αρνούνται να οργανώσουν την πάλη των συναδέλφων, ώστε να αποκρούσουμε την αντιλαϊκή – αντιεκπαιδευτική πολιτική της Κυβέρνησης. Ιδιαίτερα η πλειοψηφία της ΔΟΕ αρνείται να καλέσει ακόμα και σε γύρο έκτακτων Γενικών Συνελεύσεων. Αρνούνται καθετί που μπορεί να κινητοποιήσει εργαζόμενους, ώστε να μπει φραγμός στα σχέδια της κυβέρνησης.

Μάλιστα, η όποια συμμετοχή τους στις τελευταίες κινητοποιήσεις ουσιαστικά επιβλήθηκε από τις αποφάσεις των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε. και τις ΕΛΜΕ. Η στάση των πλειοψηφιών των Ομοσπονδιών αποτελεί τροχοπέδη στην ανάπτυξη ενός αγώνα, που θα αφορά όλους τους εργαζόμενους, για την αποτροπή των αντιλαϊκών – αντιεκπαιδευτικών σχεδίων της Κυβέρνησης.

Η πάλη για την υπεράσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων της νέας γενιάς, για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν παιδεία για όλο τον λαό, για μέτρα στήριξης των μαθητών των λαϊκών οικογενειών είναι άμεσα δεμένη με τη μάχη που δίνουν οι εργαζόμενοι γονείς των μαθητών, να κρατηθούν «όρθιοι» απέναντι στα μέτρα που αφορούν το μεροκάματο, το αν θα έχουν δουλειά, το αν θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στον δυσβάσταχτο πλέον οικογενειακό προϋπολογισμό.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, συσπειρωθείτε στους Συλλόγους μας, δυναμώνοντας τον αγώνα για το δικαίωμα στη μόρφωση, τη δουλειά, τη ζωή!

Συνεχίζουμε την προσπάθεια οργάνωσης Έκτακτων Γενικών Συνελεύσεων των συλλόγων μας, σε ανοιχτούς χώρους με όλα τα μέτρα προστασίας.

Οργανώνουμε Πανελλαδική Μέρα Δράσης – Ενημέρωσης για το νομοσχέδιο στις γειτονιές μας, μαζί με τους Συλλόγους κι Ενώσεις Γονέων.

Ακυρώνουμε με συλλογικές αποφάσεις κάθε απόπειρα εφαρμογής της on – line μετάδοσης των μαθημάτων.
Προετοιμάζουμε απεργιακές κινητοποιήσεις ως απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης, αν τολμήσει να φέρει το νομοσχέδιο στη Βουλή!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ – ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ


To Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Κοζάνης συμπαραστέκεται στον αγώνα των εκπαιδευτικών για σχολείo των σύγχρονων αναγκών γονιών-εκπαιδευτικών-μαθητών

Στηρίζουμε την κινητοποίηση των εκπαιδευτικών την Τρίτη 19/5 στις 12μμ στην Κεντρική Πλατεία Κοζάνης

Αυτή την περίοδο που η κυβέρνηση-εργοδοσία σχεδιάζουν την επόμενη μέρα για τα δικά τους συμφέροντα, την ώρα που δίνουν νέα εργαλεία στους εργοδότες για ακόμη μεγαλύτερη ευελιξία, με αλλαγές στις συμβάσεις, απολύσεις, εκ περιτροπής εργασία για να θωρακίσουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Την ώρα που προκλητικά μας καλούν με εθνική συναίνεση και ομοψυχία να πληρώσουμε την νέα κρίση, η κυβέρνηση επιτίθεται στις ζωές μας και τη μόρφωση των παιδιών μας με το νέο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο.

Η υπουργός παιδείας ήταν ξεκάθαρη στην παρουσίαση του νομοσχεδίου: «Το κράτος έχει συνέχεια, η κυβερνητική πολιτική συνεχίζεται» και εν μέσω πανδημίας, και μετά από αυτή. Όχι απλά, λοιπόν, δεν κάνουν βήμα πίσω από την ένταση της επίθεσης στα εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα, αντιθέτως αξιοποιούν την πανδημία ως ευκαιρία για την επιτάχυνση σχεδιασμών που είχαν και πριν από αυτή, για την παγίωση αντεργατικών μέτρων που θεσμοθετήθηκαν εντός πανδημίας, για περαιτέρω χτύπημα συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο όχι μόνο δε λύνει τα τεράστια προβλήματα των σχολείων αλλά φέρνει μέτρα που χειροτερεύουν το Δημόσιο Σχολείο. Υποβαθμίζει παραπέρα τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, «τσακίζει» τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

Η κυβέρνηση προβάλλει για άλλη μια φορά την ατομική ευθύνη, αντί να αναλάβει τη δική της ευθύνη για την προστασία όλων των εργαζομένων, των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των οικογενειών τους. Το κύριο ζήτημα είναι πώς θα διασφαλιστούν οι όροι και οι προϋποθέσεις προκειμένου να ανοίξουν τα σχολεία, αν πραγματικά προστατεύεται η υγεία των μαθητών και των εκπαιδευτικών με ευθύνη του κράτους, χωρίς να μετακυλίεται το κόστος και η ευθύνη σε γονείς και μαθητές. Η δικαίωση των αιτημάτων των σχολικών καθαριστριών για μέτρα προστασίας και μόνιμη σταθερή δουλειά είναι επίκαιρη όσο ποτέ.

Η πάλη για την υπεράσπιση του Δημόσιου Δωρεάν Σχολείου για όλα τα παιδιά, που θα μορφώνει πραγματικά και θα διαμορφώνει ολοκληρωμένους ανθρώπους, είναι το δικό μας χρέος. Οι εργαζόμενοι είμαστε γονείς και με τα σωματεία μας θα οργανώσουμε την πάλη.

Στηρίζουμε την προσπάθεια για συνέχεια και κλιμάκωση του αγώνα στο χώρο της Παιδείας.

Στηρίζουμε τη δράση και τις πρωτοβουλίες των εκπαιδευτικών και των σωματείων τους, των γονιών, των μαθητών, των καθαριστριών.

Παλεύουμε για μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα, για τις άμεσες ανάγκες που έχουν τα σχολεία εν μέσω πανδημίας, σε σύγκρουση και ρήξη με όλα όσα μας εμποδίζουν να ζήσουμε και να μορφωθούμε όπως μας αξίζει στον 21ο αιώνα απέναντι στον ορατό εχθρό, τον καπιταλισμό!

Φτάνει πια!! Πληρώσαμε πολλά, δε θα πληρώσουμε ξανά!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.