Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως: Ξεκινούν τα μοριοδοτούμενα εξ αποστάσεως επιμορφωτικά προγράμματα για κληρικούς και λαϊκούς



Το Ιδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως (Ι.Π.Ε.) αποτελεί αυτόνομο Εκκλησιαστικό Νομικό Πρόσωπο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών (Ι.Α.Α.). Κύριος σκοπός του είναι η ενίσχυση και βελτίωση των προσόντων τόσο των κληρικών, όσο και των λαϊκών, μέσα από την παροχή εκπαιδευτικών προγραμμάτων υψηλού επιστημονικού επιπέδου, στα οποία διδάσκουν πανεπιστημιακοί, ερευνητές και ειδικοί κύρους. Η επιτυχής ολοκλήρωση των προγραμμάτων του Ι.Π.Ε. οδηγεί στη χορήγηση Βεβαίωσης Πιστοποιημένης Επιμόρφωσης σε κληρικούς και δημοσίους υπαλλήλους με βάση το Σύστημα Πιστοποίησης της Επιμόρφωσης στο δημόσιο τομέα (άρθρο 64 του Ν. 4415/2016).

Το Δ.Σ. του Ι.Π.Ε., πρόεδρος του οποίου είναι ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, αποφάσισε την υλοποίηση επιμορφωτικών προγραμμάτων εκτός από τη διά ζώσης και με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Τα προγράμματα αυτά, που απευθύνονται σε όλη την επικράτεια της χώρας, εντάσσονται στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Ανάπτυξη Ικανοτήτων Ανθρώπινου Δυναμικού σε Υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας με Εμφαση στις Δομές της Εκκλησίας», που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ενωση και εθνικούς πόρους, είναι, σε πρώτη φάση τα ακόλουθα:

Α) Η Ενορία ως Κύτταρο της Τοπικής Ανάπτυξης και Κοινωνικοπρονοιακής Στήριξης

Β) Διαχείριση Προβλημάτων Οικογενειακού Βίου

Γ) Θέματα Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Ενδοοικογενειακής Βίας

Δ) Κοινωνικοπρονοιακή Εκκλησιαστική Υποστήριξη των Νοσούντων και των Οικείων τους

Ε) Κοινωνικοπρονοιακή Εκκλησιαστική Υποστήριξη σε Προβλήματα της Παιδικής και Εφηβικής Ηλικίας

Η υλοποίηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, διάρκειας 28 ωρών, θα ξεκινήσει στις 3 Ιουνίου 2020 και θα ολοκληρωθεί στις 30 Ιουνίου (ώρες υλοποίησης μεταξύ 13.00-21.00). Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων (δυνατότητα συμμετοχής μέχρι και δύο προγράμματα) θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά (http://ops.ipe.gr), επιλέγοντας «Αίτηση για Εγγραφή στο Μητρώο Εκπαιδευομένων», από την 19η Μαϊου έως και την 1η Ιουνίου. Αναλυτικές πληροφορίες για την Πρόσκληση και το περιεχόμενο των προγραμμάτων, όπως και λεπτομερείς οδηγίες, έχουν αναρτηθεί στην ιστoσελίδα του Ι.Π.Ε. (https://www.ipe.gr/wp/prosklisi-elearning/) και στη σελίδα στο Facebook (https://www.facebook.com/IdrymaPoimantikisEpimorfoseosIAA/). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να απευθύνονται στη Γραμματεία του Ι.Π.Ε. είτε τηλεφωνικώς (τηλ. 2103352364, 2103352362, 2103352373, 693405002, κατά τις ώρες 10.00-15.00) είτε με ηλεκτρονικό μήνυμα (e-mail: ipe.iaath.@gmail.com).

2 σχόλια στο άρθρο “Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως: Ξεκινούν τα μοριοδοτούμενα εξ αποστάσεως επιμορφωτικά προγράμματα για κληρικούς και λαϊκούς

  1. Μοριοδότηση και όποιος θέλει ε; Σαν να μην ήταν όλα αυτά δουλειά της εκκλησίας… Για να είχε γίνει διαχωρισμός από το κράτος και να εξαρτιόταν οικονομικά ο ιερέας από τους πιστούς, να βλέπαμε πως θα πήγαιναν και τι προσοχή θα έδιναν… Τώρα αν πάει κάποιος θα πάει για το χαρτί.

    Άντε τώρα κύριε Παπαδόπουλε να βρούμε τη φωτεινή εξαίρεση, τον ιερέα τον ταπεινό και τον καλοπροαίρετο που δε θα πάει για τα μόρια, αλλά γιατί πάσχει για το ποίμνιό του και θυσιάζεται. Άντε να βρούμε το φωτεινό παράδειγμα!

    Γενικά κανένας δεν τολμάει στην εκκλησία να αλλάξει τίποτα λες κι ο Θεός είναι μπαμπούλας και θα τον τιμωρήσει. Το αποτέλεσμα; Η σκουριασμένη ορθοδοξία σκουριάζει περισσότερο και μοιάζει μάλλον με νεκρό, μουσειακό έκθεμα, αντί για ζωντανό νοσοκομείο ψυχών.

    Τέλος πάντων. Κουράστηκα να γκρινιάζω. Μακάρι η κίνηση να έχει επιτυχία για τις επόμενες γενιές.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.