Με θετικούς οιωνούς, αισιοδοξία και 15ημερο εκπτώσεων ξεκίνησε η λειτουργία των καταστημάτων στην Κοζάνη



Με μία θετική εικόνα ξεκίνησαν τα καταστήματα τη λειτουργία τους στην Κοζάνη την Δευτέρα 11 Μαΐου, έπειτα από άρση τη απαγόρευσης.

Ο κόσμος έδειξε την ανάγκη του να βγει στους εμπορικούς δρόμους τη πόλης, είτε για διερευνητικές ματιές, είτε για τις πραγματικές ανάγκες που δημιουργήθηκαν κατά την διάρκεια της απαγόρευσης λειτουργίας των καταστημάτων.

Η κίνηση στους εμπορικούς δρόμους της Κοζάνης καταγράφεται αυξημένη, με θετικό πρόσημο στη διάρκεια των πρώτων ημερών, ενώ το εκπτωτικό 15ημερο στα καταστήματα έχει τεθεί σε κανονική ισχύ  από την πρώτη κιόλας ημέρα της λειτουργίας των καταστημάτων.

Το εκπτωτικό 15ημερο αφορά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου σε κανονικές συνθήκες, ενώ οι ιδιοκτήτες παρά την δύσκολη κατάσταση που διένυσαν το εφαρμόζουν.

Οι καταστηματάρχες καλούνται να διαχειριστούν το μεγάλο κενό που δημιούργησε η απαγόρευση λειτουργίας των καταστημάτων, που μεταφράζεται κυρίως σε οικονομικό επίπεδο.

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Αθανάσιος Δραγατσίκας δήλωσε στο KOZANILIFE.GR: «Σαν πρώτες ημέρες που διανύσαμε υπάρχει μια θετική εικόνα.Υπάρχει ανυπομονησία από τους συναδέλφους. Τα καταστήματα τηρούν πλήρως τα μέτρα ασφαλείας, φορώντας μάσκα και γάντια. Ο κόσμος έδειξε να περιμένει το άνοιγμα των καταστημάτων. Δημιουργήθηκαν ανάγκες και όλο αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα αισιόδοξο κλίμα και στους επαγγελματίες και στους εργαζόμενους και στους καταναλωτές. Το εκπτωτικό 15μερο θα ισχύει μέχρι το τέλος της εβδομάδας προκειμένου να επωφεληθούν οι καταναλωτές για τις αγορές τους».

Αργυρώ Ζιάμπα για το KOZANILIFE.GR

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.