Πραγματοποιήθηκε η περιοδεία του βουλευτή του ΚΚΕ Λεωνίδα Στολτίδη σε ορυχεία λιγνίτη της Κοζάνης



Περιοδεία σε ορυχεία λιγνίτη της Κοζάνης πραγματοποίησε το πρωί της Τρίτης ο βουλευτής του ΚΚΕ, Λεωνίδας Στολτίδης ως επικεφαλής κλιμακίου του Κόμματος. Στο κλιμάκιο, συμμετείχε μεταξύ άλλων και ο Θανάσης Χαστάς, Γραμματέας της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Το κλιμάκιο επισκέφθηκε το ορυχείο Μαυροπηγής της ΔΕΗ και στη συνέχεια τα λιγνιτορυχεία της ΛΑΡΚΟ και της ΜΕΤΕ στα Σέρβια Κοζάνης. Ακολούθησε συγκέντρωση στον αύλιο χώρο του Δημαρχείου Σερβίων, όπου μίλησε ο Λ. Στολτίδης, ενώ τέλος, το κλιμάκιο του ΚΚΕ συναντήθηκε με μέλη της επιτροπής αγώνα της ΛΑΡΚΟ.

Μιλώντας στους εργαζόμενους, ο Λ. Στολτίδης αναφέρθηκε στην αναμενόμενη καπιταλιστική οικονομική κρίση την εμφάνιση της οποίας επιτάχυνε η πανδημία, και την ανάγκη οργάνωσης της πάλης του εργατικού λαϊκού κινήματος για την απόκρουση της νέας επίθεσης του κεφαλαίου, των μονοπωλιακών ομίλων και των κυβερνήσεων τους στα εναπομείναντα εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις.

«Η καραντίνα αξιοποιήθηκε για την υλοποίηση της πάγιας αξίωσης της εργοδοσίας για μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης, ενώ την ίδια ώρα για παράδειγμα δεν βγήκε τίποτα καλύτερο για το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, όπου υπό την πίεση του εργατικού κινήματος, πραγματοποιήθηκαν προσλήψεις ορισμένου χρόνου που δεν φθάνουν για να καλύψουν το σύνολο των αναγκών» ανέφερε μεταξύ άλλων. Πρόσθεσε πως ο λαός της χώρας πρέπει να ορθώσει τείχος με τον αγώνα του στις επικίνδυνες εξελίξεις, τονίζοντας πως είναι ώρα να διαλέξει δρόμο ανάπτυξης, καθώς οι εξελίξεις καταστούν ξεκάθαρο πως θα συνεχίσει να βαθαίνει μία από τις βασικές αντιθέσεις του καπιταλισμού, δηλαδή από την μία όσο τρέχουν ιλιγγιωδώς η επιστήμη και η τεχνολογία δημιουργώντας νέες τεράστιες δυνατότητες στην παραγωγή, στον αντίποδα να βρίσκονται οι ζωές των εργαζομένων που βουλιάζουν.

«Όσο οι εργαζόμενοι και ο λαός δεν θα αμφισβητούν το δρόμο ανάπτυξης του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος, η ζωή τους θα συνεχίσει να κυλάει στις ράγες της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας των επιχειρηματικών ομίλων», είπε.

Ακόμα αναφέρθηκε στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς που οξύνονται στη περιοχή, επισημαίνοντας πως οι αστικές τάξεις των ιμπεριαλιστικών κρατών, έχουν ήδη μοιράσει τις στρατιωτικές τους μετοχές σε συμμαχίες. Με ευθύνη όλων των αστικών κυβερνήσεων, πρόσθεσε, η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε ορμητήριο πολέμου του ΝΑΤΟ, δημιουργώντας έτσι μεγάλους κινδύνους για τον λαό, καθώς μεταξύ άλλων την έχουν μετατρέψει σε στόχων των ανταγωνιστών του, πράγμα που όπως ανέφερε επιβεβαιώθηκε και από επίσημα χείλη κυβερνητικών αξιωματούχων τους.

Στη συνάντηση με την επιτροπή αγώνα της ΛΑΡΚΟ, τόνισε την ανάγκη διαμόρφωσης ενός ισχυρού κοινού αγώνα των εργαζομένων και των αυτοαπασχολούμενων για την διεκδίκηση των δεδουλευμένων, την απόσυρση της τροπολογίας της κυβέρνησης ΝΔ, αλλά και την ανατροπή των σχεδιασμών σχετικά με την απολιγνιτοποίηση και τις εξελίξεις που φέρνει αυτή στη ΛΑΡΚΟ και τη ΜΕΤΕ.

Ανέφερε πως οι σχεδιασμοί αυτοί των Ελληνικών αστικών κυβερνήσεων, που προωθούνται με βάση τις κατευθύνσεις της ΕΕ γίνονται για το μοίρασμα της αγοράς ενέργειας σε μονοπώλια του κλάδου που δραστηριοποιούνται στις ΑΠΕ και το Φυσικό Αέριο, για την τροφοδότηση της κερδοφορίας τους με πρόσχημα το περιβάλλον, η οποίοι μεταξύ άλλων αυξάνουν και την ενεργειακή εξάρτηση της χώρας. «Οι συνέπειές τους θα είναι αλυσιδωτές στην οικονομία όλης της περιοχής και η συντριπτική κατάσταση που θα δημιουργηθεί θα είναι οδυνηρή για τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους», είπε, και τόνισε ότι το ΚΚΕ θα συνεχίσει να καταθέτει όλες του τις δυνάμεις τόσο μέσα από τις παρεμβάσεις του στη Βουλή, όσο και στην οργάνωση του αγώνα, καλώντας παράλληλα το επόμενο διάστημα να φουντώσει σε τοπικό και εθνικό επίπεδο η πάλη του λαού, καταδικάζοντας την πολιτική που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις και θυσιάζει τις λαϊκές ανάγκες για την τροφοδότηση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΗΣ Ε.Π. ΔΥΤΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.