Τα ΙΚΕΑ αποκάλυψαν τη συνταγή για τα διάσημα κεφτεδάκια τους!



Τα ΙΚΕΑ αποφάσισαν εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού να δώσουν ένα έξτρα ενδιαφέρον στην καραντίνα μας.

Έτσι, θέλοντας κι αυτά με τη σειρά τους να βοηθήσουν τον κόσμο που μένει σπίτι να βρει κάτι δημιουργικό να κάνει, δημοσίευσαν στο διαδίκτυο την περίφημη συνταγή τους για τα ξακουστά κεφτεδάκια. Αυτά που σε κάθε μας επίσκεψη στο κατάστημα της εταιρείας γίνονται ανάρπαστα.

Όπως είναι λογικό, οι χρήστες του διαδικτύου ενθουσιάστηκαν από την κίνηση της εταιρείας και ήδη ετοιμάζουν τις παρασκευές τους.

Αν θες κι εσύ, λοιπόν, να τα δοκιμάσεις σπίτι, δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις την παρακάτω συνταγή.

Υλικά για τα κεφτεδάκια (για τέσσερα άτομα)

500 γρ. Μοσχαρίσιος κιμάς
250 γρ. Χοιρινός κιμάς
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο (λιωμένη)
100 γρ. Τριμμένη ψίχα ψωμιού
1 αυγό
6 κ.σ. γάλα
Αλάτι πιπέρι

Υλικά για τη σάλτσα

Λάδι
40 γρ. Βούτυρο
40 γρ. Αλεύρι
150 ml Ζωμό λαχανικών
150 ml Ζωμό βοδινού
150 ml Κρέμα γάλακτος
2 κ.γ. Σως σόγιας
1 κ.γ. Μουστάρδα Ντιζόν

Εκτέλεση:

Βάλτε τον μοσχαρίσιο και τον χοιρινό κιμά σε ένα μπολ και αρχίστε να το ζυμώνετε. Στη συνέχεια προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, την ψίχα ψωμιού, το αυγό και ανακατέψτε. Προσθέστε το γάλα, καθώς και αλάτι και πιπέρι.

Δώστε σχήμα στον κιμά, κάνοντάς τον μικρές σφαίρες. Αφού ολοκληρώστε το πλάσιμο στα κεφτεδάκια, βάλτε τα σε ένα καθαρό πιάτο, καλύψτε τα και αφήστε τα στο ψυγείο για δύο ώρες. Αυτό θα τα βοηθήσει να κρατήσουν το σχήμα τους στο ψήσιμο.

Τοποθετήστε τα κεφτεδάκια σε ένα τηγάνι με καυτό λάδι και γυρίστε τα μέχρι να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές τους.

Αφού έχουν ροδίσει, βάλτε τα σε ένα αντικολλητικό ταψί στο φούρνο και καλύψτε τα. Αφήστε τα για περίπου 30 λεπτά στο φούρνο στους 180 βαθμούς.

Για να δημιουργήστε την διάσημη σως των ΙΚΕΑ, λιώστε 40 γρ. βούτυρο σε ένα μικρό τηγάνι. Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε για δύο λεπτά. Έπειτα, βάλτε τους ζωμούς λαχανικών και βοδινού και συνεχίστε το ανακάτεμα. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, τη σως σόγιας και τη μουστάρδα ντιζόν. Ανακατέψτε μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Αφού έχετε εκτελέσει σωστά όλα τα παραπάνω, σερβίρετε τα κεφτεδάκια με τις αγαπημένες σας πατάτες. Καλή απόλαυση.

Από το news247.gr

7 σχόλια στο άρθρο “Τα ΙΚΕΑ αποκάλυψαν τη συνταγή για τα διάσημα κεφτεδάκια τους!

  1. Το μοσχάρι και το γουρούνι ποιός θα τα σφάξει και θα λουστεί στα αίματα; Την έμμηνο ρύση (αυγό) από τον πισινό της κότας ποιός θα τη μαζέψει; Ποιός θα βιάσει την αγελάδα και μετά θα κλέψει, θα σφάξει και θα πουλήσει το μικρό της ως μοσχαράκι γάλακτος, για να υφαρπάξει το γάλα που αυτό θα έπινε;

    Βρωμοδουλειές. Σίγουρα όχι εμείς. Θα πληρώσουμε κάποιον άλλον να τα κάνει. Μετά θα ανεχτούμε εκατοντάδες σκυλιά να κάνουν τη ζωή μας δύσκολη, γιατί κι αυτά τα καημένα τί φταίνε; (!)

    Η περίοδος της νηστείας τελείωσε. Έτσι οι ατελείωτες επιλογές νηστήσιμων/χορτοφαγικών προϊόντων, που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα ζωικά, θα λιγοστέψουν. Για να αυξηθεί ξανά η βία, η βαρβαρότητα και ο παραλογισμός. Δεν είναι κρίμα;

    1. Την έννοια της τροφικής αλυσίδας δεν την έμαθες στο σχολείο που σε έστειλαν? Γιατί το λιοντάρι θα σε φάει στη ζούγκλα και δε θα προτιμήσει το χορταρακι? Και τέλος το γνωρίζεις ότι και τα φυτά είναι ουσιαστικά ζωντανοί οργανισμοί? Φάε ότι αγαπάς πραγματικά, μην μας κάνεις κήρυγμα όμως, δε σου επιτρέπεται

      1. Πρωτον το λιονταρι ειναι σαρκοφαγο ζωο. Δευτερον τα φυτα δεν υποφερουν, δεν εχουν υποδοχεις πονου, ουτε κεντρικο νευρικο συστημα, ουτε σπονδυλικη στηλη, ουτε εγκεφαλο για να επεξεργαστουν καποιο ερεθισμα αισθησης. Τριτον ειμαστε φτιαγμενοι απο την φυση μας να τρωμε φυτα για να επιβιωσουμε. Τελος, αν καποιο αγριο ζωο ετρωγε καποιον απο την οικογενεια σου, θα το δικαιολογουσες λεγοντας “ενταξει ετσι ειναι η τροφικη αλυσιδα”? Επισης αν θελεις να πας με την “τροφικη αλυσιδα”, μαθε οτι ο ανθρωπος κατατασσεται πλαι στις αγελαδες και στα γουρουνια ως φυσει φρουτοκαρποβορο ζωο.

      2. Πρωτον το λιονταρι ειναι σαρκοφαγο ζωο, δευτερον τα φυτα δεν εχουν υποδοχεις πονου, δεν εχουν κεντρικο νευρικο συστημα, δεν εχουν σπονδυλικη στηλη, δεν εχουν εγκεφαλο για να επεργαστουν ερεθισματα αισθησης και ειμαστε φτιαγμενοι απο την φυση μας να τα τρωμε για τα επιβιωσουμε. Τριτον, αν καποιο αγριο ζωο ετρωγε καποιον απο την οικογενεια σου, θα το δικαιολογουσες λεγοντας “ενταξει δεν πειραζει, ετσι ειναι η τροφικη αλυσιδα”?. Και αν θελεις να πας οντως με την “τροφικη αλυσιδα”, μαθε πως ο ανθρωπος κατατασσεται πλαι στις αγελαδες και τα γουρουνια ως φυσει φρουτοκαρποβορο ζωο, με βαση τα φυσικα χαρακτηριστικα του οπως τα δοντια μας, η κινηση του σαγονιου, το μακρος των εντερων μας σε συγκριση με τα αληθινα παμφαγα/σαρκοφαγα ζωα.

    2. Το τερματίσες….ρε μάστορα μια συνταγή βάλαμε οι άνθρωποι..δε σε έχω δει έξω από κάνα γυραδικο να διαμαρτύρεται για τον φονιά του γουρουνιού..τον βιαστη της σεφταλιας κτλ κτλ..πρέπει να ριζοσπαστικοποιησεις τον αγώνα σου ,πρέπει να το κάνεις θα είμαστε μαζί σου,πρέπει ο μεστος σου λόγος να γίνει γνωστός και στο τελευταίο ουγκανο που τρώει απροβληματιστο..το χοιρινό του σουβλάκι ‘η ταιζει γάλα από βιασμενη αγελάδα το παιδί του

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.