«Κληρώνει» τις επόμενες ημέρες για καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας



Τον εκνευρισμό των στελεχών του Μεγάρου Μαξίμου αλλά και προσωπικά του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, έχουν προκαλέσει ορισμένες συμπεριφορές που παρατηρούνται σε δημόσιους χώρους και οι οποίες έρχονται σε ρήξη με τα μέτρα που έχουν ληφθεί από πλευράς κυβέρνησης αναφορικά με τον περιορισμό της κυκλοφορίας. Το αποτέλεσμα είναι ο εκνευρισμός που επικρατεί στα κυβερνητικά επιτελεία να αφήνει ανοιχτό το παράθυρο για καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας τις επόμενες ημέρες, όπως διαβάζουμε στα parapolitika.gr.

Η αρχή έγινε με την Νέα Παραλία στη Θεσσαλονίκη όπου, ύστερα από αίτημα του περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα, και του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα, η Πολιτική Προστασία πήρε την απόφαση να κλείσει για δύο εβδομάδες το κεντρικό σημείο της πόλης. Την προηγούμενη ημέρα, είχαν δει το φως της δημοσιότητας βίντεο με τη Νέα Παραλία γεμάτη από κόσμο που είχε κατέβει για την απογευματινή του βόλτα, χωρίς να τηρεί τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας που εξαγγέλθηκαν από πλευράς κυβερνήσεως ούτε και τις απαραίτητες αποστάσεις που έχει ζητήσει ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Ένα δεύτερο φαινόμενο παρατηρήθηκε έξω από τις τράπεζες όπου οι πολίτες είχαν δημιουργήσει ουρές το πρωί προκειμένου να εξυπηρετηθούν. Η συγκεκριμένα εικόνα, όχι μόνο δεν κινούνταν στα πλαίσια που έχουν τεθεί από κυβερνητικής σκοπιάς, αλλά θύμιζαν περιόδους όπου η χώρα δεν είχε να αντιμετωπίσει πρόβλημα αναφορικά με την υγεία των πολιτών της. Υπό αυτό το πρίσμα, ο Νίκος Χαρδαλιάς εξέφρασε τον έντονο εκνευρισμό του αναφορικά με τις εικόνες που παρατηρήθηκαν το πρωί και ζήτησε από τις τράπεζες να αυστηροποιήσουν τα μέτρα και το πλαίσιο εφαρμογής τους.

Όπως έγραφε το parapolitika.gr, ήδη από το πρωί της Τρίτης, στην κυβέρνηση σκέφτονται το σενάριο να προχωρήσουν σε καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας με στόχο να προφυλάξουν την υγεία των πολιτών.

Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι οι πολίτες θα δεν θα έχουν την δυνατότητα με μια απλή δήλωση να κυκλοφορούν, αλλά θα πρέπει να εγκρίνει την μετάβασή τους, είτε στον γιατρό, είτε οπουδήπτε αλλού και ένα δεύτερο πρόσωπο.

Επί της ουσίας το μέτρο που έχει λάβει η κυβέρνηση, έχει περιορίσει τις μετακινήσεις, ενώ αυτό που εξετάζει στοχεύει στην καθολική απαγόευση των μετακινήσεων, από τη στιγμή που παρατηρείται μια χαλαρότητα (κυρίως στην επαρχία) στην τήρηση του μέτρου.

Τα όσα υποστήριξε χθες ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς, είναι ενδεικτικά και της ενόχλησης του κ. Μητσοτάκη, αλλά και των σκέψεων που γίνονται σε κυβερνητικό επίπεδο, σε σχέση με την καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών.

Οι τελικές αποφάσεις δεν αποκλείεται να ληφθούν ακόμη και εντός της βδομάδας, αφού όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες, «αρκεί μια μέρα όπως την χθεσινή στη Θεσσαλονίκη για να ανατραπεί προς το δυσμενέστερο η κατάσταση».

5 σχόλια στο άρθρο “«Κληρώνει» τις επόμενες ημέρες για καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας

  1. ΑΝΤΕ ΚΟΥΛΗ,ΑΥΤΟ ΗΘΕΛΕΣ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ, ΚΑΝΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΣΟΥ ΣΑΝ ΤΟΝ ΟΡΜΠΑΝ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ

    1. Σφαξε με αγα μου να αγιασω..
      Να μας σβηνουνε και τα φωτα απο της 8…
      Και το νερο 5 ωρες την ημερα…αντε γιατι πολυν ξεψαρωσαν
      Ακου κει να θελουνε λιγο καθαρο αερα,και φαρμακα και ψωνια απο το σουπερ…προαβλισμος μιση ωρα στο μπαλκονι και αν υπερβουνε την ωρα ο καλος πολιτης και γειτονας να περνει τηλεφωνο το εκατο να τους μαζευει..αντε γιατι ξεψαρωσαν

  2. «Ριψοκίνδυνο βήμα»
    Διεθνές πείραμα δημιουργεί επικίνδυνο ιό εργαστηρίου
    Συνδυάζοντας έναν ιό των νυχτερίδων με τον φονικό ιό του SARS, διεθνής ερευνητική ομάδα δημιούργησε έναν υβριδικό ιό που μπορεί να μολύνει τους ανθρώπους και ενδεχομένως να προκαλέσει επιδημίες. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η μελέτη βοήθησε στο να αναγνωριστεί ένας δυνητικός κίνδυνος, άλλοι όμως πιστεύουν ότι τα πειράματα αυτού του είδους είναι υπερβολικά ριψοκίνδυνα.
    Διεθνές πείραμα δημιουργεί επικίνδυνο ιό εργαστηρίου | in.gr
    Ενδεχόμενη απόδραση του υβριδικού ιού θα μπορούσε να οδηγήσει σε επιδημίες -εικόνα αρχείου
    in.gr
    13 Νοεμβρίου 2015, 15:50 Ενημερώθηκε: 13 Νοεμβρίου 2015, 17:50
    Twitter Share
    Messenger Share
    email Share

    A
    A

    Συνδυάζοντας έναν ιό των νυχτερίδων με τον φονικό ιό του SARS, διεθνής ερευνητική ομάδα δημιούργησε έναν υβριδικό ιό που μπορεί να μολύνει τους ανθρώπους και ενδεχομένως να προκαλέσει επιδημίες. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η μελέτη βοήθησε στο να αναγνωριστεί ένας δυνητικός κίνδυνος, άλλοι όμως πιστεύουν ότι τα πειράματα αυτού του είδους είναι υπερβολικά ριψοκίνδυνα.

    Ερευνητές στις ΗΠΑ, την Ελβετία και την Κίνα αναφέρουν στην επιθεώρηση Nature Medicine ότι δημιούργησαν τον νέο ιό συνδυάζοντας τμήματα του ιού του SARS και ενός συγγενικού κοροναϊού των νυχτερίδων με την ονομασία SHC014.
    Δείτε επίσης: Στην εντατική με κοροναϊό ο θρύλος της folk Τζον Πρίνε

    Ο υβριδικός ιός που προέκυψε ήταν ικανός να μολύνει ποντίκια και καλλιεργημένα κύτταρα του ανθρώπινου ανοσοποιητικού συστήματος.

    Η ερευνητική ομάδα υποστηρίζει ότι το πείραμα αποδεικνύει ότι ο ιός SCH014 μπορεί δυνητικά να προσβάλλει ανθρώπους, κάτι για το οποίο οι επιδημιολόγοι θα πρέπει να επαγρυπνούν.

    Δεν συμφωνούν όμως όλοι ότι τα ευρήματα δικαιολογούν το ρίσκο. Έπειτα από το θόρυβο που είχαν προκαλέσει πειράματα με επικίνδυνους ιούς γρίπης, η αμερικανική κυβέρνηση επέβαλε πέρυσι μορατόριουμ στην ομοσπονδιακή χρηματοδότηση ανάλογων ερευνών που αφορούν το τη γρίπη, το SARS και τον συγγενικό ιό του MERS.

    Η τελευταία μελέτη είχε ήδη ξεκινήσει πριν επιβληθεί το μορατόριουμ τον Οκτώβριο του 2014, και η αμερικανική κυβέρνηση έκρινε αργότερα ότι δεν υπήρχε λόγος διακοπής της.

    Πιο ανήσυχος δηλώνει ωστόσο ο Σάιμον Γουέιν-Χόμπσον, ιολόγος του Ινστιτούτου Παστέρ στο Παρίσι. «Αν ο ιός κατάφερνε να αποδράσει, κανείς δεν θα μπορούσε να προβλέψει τις εξελίξεις» προειδοποιεί στο δικτυακό τόπο του Nature.

    Την ίδια άποψη εκφράζει και ο Ρίτσαρντ Έμπραϊτ, ειδικός σε θέματα βιοασφάλειας στο Πανεπιστήμιο Ράτγκερς του Νιου Τζέρσι. «Το μόνο που προκύπτει από αυτή τη μελέτη είναι η δημιουργία ενός νέου, μη φυσικού ρίσκου» εκτιμά.

    Η ερευνητική ομάδα επιμένει ωστόσο ότι τα οφέλη αντισταθμίζουν τον κίνδυνο. Σύμφωνα με τον Ραλφ Μπάριτς του Πανεπιστημίου της Βορείου Καρολίνας στο Τσάπελ Χιλ, μέλος της συντακτικής ομάδας, χωρίς τη μελέτη κανείς δεν θα είχε συνειδητοποιήσει ότι ένας ιός των νυχτερίδων μπορεί να είναι έτοιμος να προκαλέσει ανθρώπινες επιδημίες.

    Βαγγέλης Πρατικάκης

    Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

    ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ in,gr(ΒΗΜΑ) ΠΡΙΝ 5 ΧΡΟΝΙΑ
    ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΠΝΕΥΜΟΝΙΕΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΠΡΙΝ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΓΑΝΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΝΟΣΟΣ ΤΩΝ ΑΤΜΙΣΤΩΝ
    ΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΠΙΟ ΗΠΙΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΞΕΦΥΓΕ
    ΕΑΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΔΟΤΑ ΚΑΙ ΕΜΒΟΛΙΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΑΝ ΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ ΟΛΟΙ ΘΑ ΥΠΟΨΙΑΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ.ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΘΑ ΦΑΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ
    ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΗΛΙΘΙΟΙ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ
    Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΝΕΟΣ ΙΟΣ ΕΧΕΙ ΔΟΜΗ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ ΝΥΧΤΕΡΙΔΑΣ ΚΑΤΑ 96% ΚΑΙ ΔΟΜΗ ΟΜΟΙΑ ΜΕ ΤΟΥ SARS-1 ΚΑΤΑ 80%
    ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΘΑ ΥΠΑΚΟΥΣΕΙ ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.