Έβρος: Νέα επεισόδια στις Καστανιές – Χημικά και δακρυγόνα στα σύνορα – Δείτε βίντεο



Για 4η ημέρα στρατός και αστυνομία δίνουν μάχη καθώς χιλιάδες άτομα παραμένουν πίσω από τον συρμάτινο φράχτη με σκοπό να περάσουν στην ελληνική πλευρά.

(09:30) Οι συγκρούσεις μεταξύ παράνομων μεταναστών και αστυνομικών να είναι αδιάκοπες, με ρίψεις χημικών από την πλευρά της Τουρκίας προς τις Ελληνικές Δυνάμεις.

 

 

Από τις 06.00 της Κυριακής ως τις 06.00 το πρωί της Δευτέρας σημειώθηκαν τα εξής:

Κατα μήκος των συνόρων του Έβρου έγιναν σποραδικές απόπειρες εισόδου στον ελληνικό έδαφος είτε μέσω φθορών στο φράκτη είτε μέσω διέλευσης του ποταμού.

Πραγματοποιήθηκε χρήση χημικών και καπνογόνων από την άλλη πλευρά, κάτι που συνεχίζεται έως αυτή τη στιγμή στην περιοχή τον Καστανέων και γύρω από αυτή, στην προσπάθεια να διασπαστούν οι ελληνικές δυνάμεις.

Από ελληνικής πλευράς έγιναν 9877 αποτροπές εισόδου.

Συνελήφθησαν 68 άτομα και σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη είσοδο στη χώρα.

 

 

Ακόμη μια νύχτα έντασης εκτυλίχθηκε στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, με τις ελληνικές Δυνάμεις να προσπαθούν να συγκρατήσουν τους χιλιάδες παράνομους μετανάστες που έχουν συγκεντρωθεί στο τελωνειακό των Καστανέων και προσπαθούν να περάσουν στην Ελλάδα.

Πετροπόλεμος, καπνογόνα, ακόμη και χημικά από drones από την τουρκική πλευρά συνθέτουν την «εκρηκτική» εικόνα στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο.

Από νωρίς το βράδυ της Κυριακής ο “Αίαντας” το όχημα της Αστυνομίας έριχνε μπλε μπογιά στους αλλοδαπούς που επιχειρούσαν κατά μεγάλες ομάδες και σε διαφορετικά σημεία του φράκτη να περάσουν στο ελληνικό έδαφος.

Με αυτό τον τρόπο θα μπορούν να εντοπιστούν αμέσως κάποιοι που θα κατορθώσουν να περάσουν μεμονωμένα από κάποια σημεία του φράκτη, από τους αστυνομικούς που περιπολούν σε απόσταση από το θέατρο των επιχειρήσεων, με αποστολή να συλλαμβάνουν όσους περνούν.

Από το e-evros.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.