Επτά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού στην Ελλάδα



Αθήνα και Θεσσαλονίκη, παραμένουν οι πόλεις όπου έχουν εντοπιστεί επιβεβαιωμένα κρούσματα του κοροναϊού στη χώρα μας.

Από το υπουργείο Υγείας και συγκεκριμένα από τον Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, ανακοινώθηκε το βράδυ του Σαββάτου (29/02) ότι εντοπίστηκαν τρία ακόμα επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας.

Το ένα από τα κρούσματα είναι μία Ελληνίδα, η οποία βρίσκεται στο στενό περιβάλλον του πρώτου επιβεβαιωμένου κρούσματος στην Ελλάδα (της 38χρονης από τη Θεσσαλονίκη), η οποία παραμένει σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς στη Θεσσαλονίκη.

Το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ.

Το δεύτερο νέο κρούσμα είναι επίσης Έλληνας, ο οποίος ταξίδεψε πρόσφατα σε πληττόμενη περιοχή της Ιταλίας και παραμένει σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς της Αθήνας. Το περιστατικό διεγνώσθη στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ.

Έλληνας άνδρας είναι και το άλλο κρούσμα. Πρόκειται για άτομο που βρίσκεται στο στενό περιβάλλον του τρίτου επιβεβαιωμένου κρούσματος (40χρονη από το Μαρούσι), ο οποίος παραμένει σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς της Αθήνας. Το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

Παράλληλα, αρνητικά έχουν αποδειχθεί τα αποτελέσματα των δειγμάτων 153 ατόμων που σχετίζονταν με τα -έως το απόγευμα του Σαββάτου (29/02)- τέσσερα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Από το newsbomb.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.