Βίντεο: Έκρυθμη η κατάσταση στον Έβρο – Χιλιάδες μετανάστες «πολιορκούν» τα σύνορα – Ενισχύονται οι δυνάμεις



Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η ένταση στη μεθόριο του Έβρου με χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες να επιχειρούν να περάσουν στην Ελλάδα και τις ενισχυμένες δυνάμεις της αστυνομίας και της συνοριοφυλακής να προσπαθούν να τους αποτρέψουν.

Δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και του στρατού συνεχίζουν να καταφθάνουν από το απόγευμα της Παρασκευής (29/02) στο μεθοριακό σταθμό των Καστανιών στον Έβρο προς ενίσχυση της συνοριοφυλακής ενώ από την τουρκική πλευρά των συνόρων εξακολουθούν να συρρέουν ομάδες μεταναστών/προσφύγων με την προσδοκία να περάσουν στην Ελλάδα.
 

 
Σημειώνεται ότι καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας αυξημένες ήταν και οι προσφυγικές-μεταναστευτικές ροές στα νησιά του Αιγαίου.

Σφοδρά επεισόδια εκτυλίχθηκαν το πρωί του Σαββάτου (29/02) στο μεθοριακό σταθμό των Καστανιών στον Έβρο. Οι συγκεντρωμένοι πετούσαν πέτρες και ό,τι έβρισκαν μπροστά τους προς τις ελληνικές δυνάμεις, οι οποίες απάντησαν με ρίψη δακρυγόνων.

Οι χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, που έχουν συρρεύσει από την Παρασκευή στην περιοχή και βρίσκονται στην τουρκική πλευρά, επιχειρούν από το πρωί να περάσουν στην Ελλάδα.

Δείτε εικόνες από την Αδριανούπολη:

 

 

Ο πετροπόλεμος συνεχίστηκε για ώρες, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις που από χθες το απόγευμα ενισχύονται συνεχώς στην ελληνοτουρκική μεθόριο προσπαθούσαν να απωθήσουν τους πρόσφυγες και μετανάστες ώστε να μην περάσουν στο ελληνικό έδαφος.

 

 

Κάποιες προσπάθειες τη νύχτα ομάδων μεταναστών/προσφύγων να περάσουν στο ελληνικό έδαφος αναχαιτίστηκαν από τις δυνάμεις φρούρησης που σε μια περίπτωση έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών. Μεμονωμένα άτομα πάντως εθεάθησαν το πρωί να κινούνται σε χωράφια της ελληνικής πλευράς.

Από το newsbomb.gr

2 σχόλια στο άρθρο “Βίντεο: Έκρυθμη η κατάσταση στον Έβρο – Χιλιάδες μετανάστες «πολιορκούν» τα σύνορα – Ενισχύονται οι δυνάμεις

  1. πιστεύαμε στην πολιτική ανοικτών συνόρων. τί πάθαμε τώρα ; γίναμε ρατσιστές με πέτρινη καρδιά ; αφήστε τους να περάσουν !!

    ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΙΤΩΝΑ ΑΡΣΕΝΗ
    Μεταναστευτικό: Το ΜέΡΑ 25 έχει… πρόταση – Να στείλουμε τους μετανάστες σε έρημα χωριά να κόβουν ξύλα για ηλικιωμένους
    Πηγή: iefimerida.gr – 28-2-20

  2. «Οἱ πολιτικοὶ ἔχουν μεταβάλει τὴν Ἑλλάδα σὲ χωματερὴ τῆς Διεθνοῦς τῶν ἀγορῶν καὶ εἶναι ὑπερήφανοι γι’ αὐτὸ»

    Οἱ ἐφιαλτικὲς ἡμέρες ποὺ ζοῦμε στὸ μεταναστευτικὸ σήμερα βεβαιώνουν ότι η χώρα δὲν ἔχει οὔτε εἶχε μεταναστευτικὴ πολιτική, διότι ἡ πολιτικὴ τάξη δὲν ἔχει ὡς ἄξονα ἀναφορᾶς τὸ συμφέρον τῆς χώρας: τὴν κοινωνική της συνοχή, τὴν εὐημερία καὶ τὴν ἐλευθερία τῆς κοινωνίας τῶν πολιτῶν.
    Σήμερα, Δεξιὰ καὶ Ἀριστερά, προσπαθεῖ νὰ διαμορφώσει ἕνα “ἀφήγημα” ποὺ θὰ λέει ὅτι, αὐτὸς ὁ ἑλληνικὸς λαὸς ἔχει τελειώσει -πρέπει νὰ τὸν τελειώσουμε- καὶ νὰ φτιάξουμε ἕνα νέο “ἐθνικὸ ἀφήγημα” μ’ ἕναν ἄλλον λαό.
    Προβάλλουν τὴ “φιλανθρωπία” ὡς πολιτικὴ γιὰ νὰ συγκαλύψει τὴν ἰδεολογική της γύμνια.

    Γιῶργος Κοντογιώργης, Καθηγητὴς Πολιτικῆς Ἐπιστήμης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.