Δεν πραγματοποιήθηκε η έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας για την απολιγνιτοποίηση λόγω αποχής της Αντιπολίτευσης



Δεν πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι η έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτ. Μακεδονίας για την απολιγνιτοποίηση , αφού απουσίασε η Αντιπολίτευση που είχε ζητήσει με αίτημα της την έκτακτη συνεδρίαση , αλλά τελικά κατέθεσε πρόταση μομφής και απείχε , κατηγορώντας την Περιφερειακή Αρχή για «παράτυπη συνεδρίαση και επιλογή ημέρας που ευτελίζει την διαδικασία και στοχεύει να την θάψει την Κυριακή της Μικρής Αποκριάς στην Κοζάνη που διοργανώνεται πλήθος εκδηλώσεων».

Την έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου είχαν ζητήσει με γραπτό αίτημα τους οι παρατάξεις των Καρυπίδη, Ζεμπιλιάδου και Πράσσου , με εισηγήτρια την Γεωργία Ζεμπιλιάδου , την απουσία της οποίας κατήγγειλε το μεσημέρι στην Κοζάνη, η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτ. Μακεδονίας Ευφροσύνη Ντιό , κάνοντας λόγο για «προσχηματική διαδικασία και σκοπιμότητα εκ μέρους της Αντιπολίτευσης», υπερασπιζόμενη μάλιστα την διαδικασία και την επιλογή της ημέρας συνεδρίασης, προσθέτοντας ότι «όλα έγιναν, με βάση τα όσα προβλέπει ο κανονισμός».

Στο ίδιο «μήκος κύματος» και ο Περιφερειάρχης Δυτ. Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, ανέφερε ότι «η στάση και η συμπεριφορά της Αντιπολίτευσης, αδικεί την Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου και τον Περιφερειάρχη», ενώ σε άλλο σημείο της τοποθέτησης του , υπογράμμισε ότι «έπεσαν οι μάσκες , σε ότι αφορά τον στόχο της πρότασης μομφής κατά της Προέδρου και την αποχή της Αντιπολίτευσης, από την σημερινή συνεδρίαση».

Σχετικά με την γραπτή επιστολή των εκπροσώπων των τριών συνδυασμών της Αντιπολίτευσης , στην οποία μεταξύ άλλων υπογραμμίζεται «η ανάγκη ενημέρωσης φορέων και πολιτών στην Δυτ. Μακεδονία για τις καταιγιστικές αρνητικές εξελίξεις της απολιγνιτοποίησης και τον άμεσο προσδιορισμό των επόμενων ενεργειών, ώστε να προκύψει ένα νέο σχέδιο ομαλής και δίκαιης μετάβασης στην περιοχή», ο Περιφερειάρχης Δυτ. Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης , απάντησε ότι «η Περιφερειακή αρχή θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και κάνει το καλύτερο δυνατό, ώστε νωρίτερα από την Κυβέρνηση να παρουσιάσει την δική της αντιπρόταση, για τα αντισταθμιστικά μέτρα και την επιτυχή διαδικασία μετάβασης στην περιοχή».

Παρότι δεν κατέστη δυνατή η έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτ. Μακεδονίας στην Κοζάνη, υπήρξε ωστόσο μία ανοιχτή συζήτηση για την απολιγνιτοποίηση και τις εξελίξεις στην περιοχή, μεταξύ των παρόντων Δημάρχων, Προέδρων Επιμελητηρίων και των Περιφερειακών Συμβούλων της Συμπολίτευσης , ενώ στην συζήτηση συμμετείχε και ο επικεφαλής της «Ελληνικής Αυγής» και Περιφερειακός Σύμβουλος Χρήστος Σαββουλίδης, ο οποίος ήταν και ο μοναδικός από τους Συμβούλους του συνόλου της Αντιπολίτευσης που δεν απείχε.

Τόσο ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ Δυτ. Μακεδονίας ,όσο και οι Δήμαρχοι Κοζάνης και Εορδαίας, όπως και άλλοι αυτοδιοικητικοί φορείς , ζήτησαν «ενιαία στάση και έκφραση της Δυτ. Μακεδονίας , με διεκδικητική λειτουργία και ουσιαστικές αποτελεσματικές προτάσεις προς την Κυβέρνηση», κάνοντας μάλιστα λόγο για την ανάγκη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών από την πλευρά της Περιφερειακής αρχής.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ-Σύνταξη: Αντώνης Μαυρίδης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.