Το κάλεσμα των Δημάρχων Κοζάνης και Εορδαίας για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πτολεμαΐδα



Λάζαρος Μαλούτας: Κάλεσμα στους πολίτες να διατρανώσουν την απαίτησή τους για δίκαιη μετάβαση στην απολιγνιτοποίηση

Ο Δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας, καλεί όλους τους πολίτες να διατρανώσουν την αγωνία τους για το μέλλον του τόπου και να εκφράσουν την απαίτηση για δίκαιη μετάβαση στην μετά λιγνίτη εποχή, το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020, στις 15.00, στο χώρο του ξενοδοχείου «Παντελίδης», στην πόλη της Πτολεμαΐδας, όπου θα πραγματοποιηθεί «Ημερίδα για τη δίκαιη αναπτυξιακή μετάβαση της Δυτικής Μακεδονίας», παρουσία υπουργικού κλιμακίου.

Απαίτηση και διεκδίκηση είναι να μη χαθεί καμία θέση εργασίας στην περιοχή και να διασφαλιστεί το μέλλον της τηλεθέρμανσης. Καμία λιγνιτική μονάδα δεν πρέπει να σταματήσει τη λειτουργία της μέχρι να δημιουργηθούν ισοδύναμες θέσεις εργασίας στην περιοχή, μέχρι να εξασφαλιστεί η τροφοδοσία της τηλεθέρμανσης από άλλη πηγή.


Δήμος Εορδαίας: Όχι στην απολιγνιτοποίηση της περιοχής μας χωρίς κανένα σχέδιο. Όλοι στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας το Σάββατο 8-2-2020 μπροστά στο ξενοδοχείο «Παντελίδης».

Ο Δήμος Εορδαίας, έπειτα από την 15/2020 ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, καλεί όλους τους πολίτες αύριο Σάββατο 8-2-2020 στις 14:00 στο ξενοδοχείο «Παντελίδης», σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας προς το υπουργικό κλιμάκιο που παραβρίσκεται στην περιοχή μας. Ζητούμε από τον κάθε πολίτη ξεχωριστά να ενεργοποιηθεί και να βρίσκεται στο πλευρό μας σε όλες τις κινήσεις που θα συναποφασίσουμε.

Απαιτούμε η απολιγνιτοποίηση να γίνει με όρους δικαιοσύνης και ομαλής μετάβασης και όχι να γίνει βίαια, άδικα και χωρίς σχέδιο.

Δεν παρακολουθούμε αμέτοχοι τις εξελίξεις.

Δεν θα σχεδιάσουν για εμάς χωρίς εμάς.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.