Στρατόπεδο Μακεδονομάχων στην Κοζάνη: Το «Καραγκιοζιλίκι» συνεχίζεται… αλά Ελληνικό! Του Μιχάλη Αγραφιώτη



Γράφει ο Μιχάλης Αγραφιώτης:

Ήμουν νέος και γέρασα, ακούγοντας συνεχώς προθέσεις και αποφάσεις για την αξιοποίηση του ιστορικού στρατοπέδου «Μακεδονομάχων». Αντ΄ αυτού το Σώμα που έδρευε σ’ αυτό μετατράπηκε σε Ταξιαρχία, η εγκατάλειψη κυριαρχεί και οι σχεδιασμοί για ουσιαστική αξιοποίηση, έστω και ενός μέρους για χώρους στάθμευσης μένουν εδώ και δεκαετίες στα χαρτιά.

Την ίδια ώρα οι εξαγγελίες από πρωθυπουργούς μέχρι και δημοτικούς συμβούλους καλά κρατούν, όμως η ουσία είναι ότι τίποτα δεν γίνεται και φοβάμαι δεν θα γίνει, γιατί η γραφειοκρατία, αλλά και η ασυνεννοησία των εκάστοτε διακυβερνήσεων και διοικήσεων δεν θέλουν να βρεθεί μια ουσιαστική λύση.

Ναι, η αλήθεια είναι αυτή. Ότι η διχόνοια των πολιτικών της περιοχής μας που ο καθείς κοιτάει να αναδείξει την πολιτική του προσωπικότητα έχουν καταστρέψει την περιοχή μας και όπως βλέπετε την έχουν οδηγήσει ήδη στο γκρεμό.

Από την άλλη υπάρχουν και στρατιωτικοί παράγοντες που διαφωνούν στην αξιοποίηση του στρατοπέδου λόγω των στρατιωτικών αναγκών της περιοχής, λες και αν δημιουργηθούν νέα σύγχρονα κτίρια, ή αξιοποιηθεί μια εγκατάσταση πέριξ της Κοζάνης δεν θα μπορούσε να αξιοποιηθεί δια τούτο. Και όμως, η υποκρισία σε αναπάντεχα όρια ψεύδους, βρίσκεται στα στόματα όλων των υπευθύνων που για μένα προσωπικά πρόκειται όχι μόνο για ανεύθυνους, αλλά και για ανεπαρκείς.

Μία παροιμία λέει: «Όποιος θέλει να ζυμώσει, μέρα νύχτα κοσκινίζει..» αυτό ακριβώς συμβαίνει και με το στρατόπεδο «Μακεδονομάχων» και νομίζω ότι όλες οι συζητήσεις κινούνται σε ένα θέατρο παραλογισμού. Τώρα είναι η ευκαιρία να το φτιάξετε και αυτός που θα το φτιάξει να δώσει και την ονομασία του στο Στρατόπεδο για να τελειώνουμε με τις μικροπολιτικές μικρότητες και να γίνει κάτι καλό στην πόλη μπας και αλλάξει το κλίμα.

Πραγματικά, βαρέθηκα να ακούω υποσχέσεις. Τελειώστε τις, κύριοι!

6 σχόλια στο άρθρο “Στρατόπεδο Μακεδονομάχων στην Κοζάνη: Το «Καραγκιοζιλίκι» συνεχίζεται… αλά Ελληνικό! Του Μιχάλη Αγραφιώτη

  1. Κλείσανε το Ιστορικό Α ΣΏΜΑ ΣΤΡΆΤΟΥ….. μετεπεσε το Σώμα σε Ταξιαρχια…. Θέλουν να μαζέψουν το χώρο κ να το χρησιμοποιήσει ο Δήμος για αξιοποίηση της πόλης μας… Πολύ ΣΩΣΤΌ!! ΑΛΛΆ…… με τα τελευταία χρόνια που περνάμε λόγω οικονομικής κρίσης…. Ο στρατός φταίει?? Τα κτίρια του στρατού??? ΜΗΝ ΞΕΧΝΆΜΕ ΌΛΟΙ ΜΑΣ…. ΠΩΣ… ΤΟ ΘΕΌ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΡΑΤΌ ΌΛΟΙ ΣΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΟΝ ΧΡΕΙΑΖΌΜΑΣΤΕ…. Κ ΜΕ ΤΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΦΡΟΝΟΥΜΕ!! ΕΎΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΈΡΘΕΙ ΠΟΤΈ Η ΔΎΣΚΟΛΗ ΣΤΙΓΜΉ!

  2. Έχουμε δει και πως καταλήγουν εγκαταστάσεις η οποίες καταλήγουν στον δήμο καταντούν σκουπιδότοποι και επικρατεί η εγκατάλειψη

  3. Το ’83 καταργηθηκε το δογμα ” ο εκ Βορρά κίνδυνος” .Κοντα 40 χρονια οι μισθοφοροι με πλατες αντι να φυλανε τα συνορα με τον υπαρκτο εχθρο φυλανε το ‘Σιοποτο’. Και οταν σκασει η στραβη παλι οι εφεδροι και οι χαμηλοβαθμοι μονιμαδες θα την πληρωσουν στην πρωτη γραμμη.Αυτοι θα σκαβουν λαγουμια για τις φαμιλιες τους κατα Αρινταγα μερια. Παχυσαρκοι υπαλληλακοι 7:00-14:30 αντε κε Τριτες νυχτερινη μεχρι τις 24:00

  4. 1980-1981 Λόχος 1ης ΤΑΞΥΠ, μέσα στον χώρο του Α’ Σώματος, επίσης υπήρχε και η ΙΧ Μεραρχία.
    43 χρόνια πριν.
    Αποστρατικοποιήθηκε η χώρα. Χάθηκε το στρατιωτικό φρόνημα από τους κατοίκους των περιοχων αυτών που “φυλάνε Θερμοπύλες”. Μειώθηκε η στρατιωτική θητεία με αποτέλεσμα να χαθεί το φρόνημα.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.