Επιτυχημένη και ουσιαστική η Ημερίδα για την Ενέργεια και την απολιγνιτοποίηση της «ΑΡ.ΣΥ ΑΝΑΤΡΟΠΗ» στην Κοζάνη



Η Ημερίδα της Αρ.Συ. για την Ανατροπή στη Δυτική Μακεδονία που έγινε την Κυριακή 26/1 χαρακτηρίστηκε από όλους τους παραβρισκόμενους ως επιτυχημένη και ουσιαστική. Επιτυχημένη σε ότι αφορά τη συμμετοχή των εργαζομένων και των κατοίκων της Περιοχής αφού έφτασαν στιγμές που η αίθουσα του ΤΕΕ δεν χωρούσε και υπήρξαν όρθιοι αλλά επιτυχημένη και σε ότι αφορά το Περιεχόμενό της.

Αυτοί που παρακολούθησαν τις εισηγήσεις και τις παρουσιάσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια της ημερίδας μας δήλωσαν ότι έμειναν απολύτως ικανοποιημένοι, έλυσαν πολλές απορίες και ενημερώθηκαν επαρκώς για τις πολύπλευρες διαστάσεις και τις συνέπειες της απολιγνιτοποίησης.

Εμείς θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλες και όλους που παραβρέθηκαν στην Ημερίδα, το ΤΕΕ που μας παραχώρησε την αίθουσα και τους ομιλητές για τη δουλειά που έκαναν και το χρόνο που διέθεσαν για να μας ενημερώσουν. Ιδιαίτερα θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους ομιλητές που ήρθαν από την Αθήνα και τους συναγωνιστές που ήρθαν από τη Μεγαλόπολη με τους οποίους συμφωνήσαμε να υπάρχει αλληλοενημέρωση και συντονισμός του αγώνα ανάμεσα στις δυο πληττόμενες Περιοχές.

Όμως η ενημέρωση και ο εξοπλισμός με τη γνώση των παραβρισκόμενων είναι το ένα σκέλος και ο ένας στόχος της Ημερίδας. Ο δεύτερος στόχος είναι η γνώση να γίνει δύναμη, να γίνει αγώνας μαζικός και δυναμικός για να μην περάσουν τα σχέδια καταστροφής της Περιοχής, της ΔΕΗ και της Η/Ε. Έτσι εκτός από τις πολιτικές μας προτάσεις που περιέχει η εισήγηση υπήρξε και η πρόταση για την πρωτοβουλία δημιουργία ενός αγωνιστικού μετώπου που θα πρωτοστατήσει με πολύπλευρες μορφές το επόμενο διάστημα για να μην υλοποιηθούν τα σχέδια της Κυβέρνησης της ΕΕ και του Κεφαλαίου για την βίαια απολιγνιτοποίηση.

Ολόκληρη η πρόταση:

Για ένα Μέτωπο Αγώνα Εργαζομένων, Κατοίκων και Λαϊκών καταναλωτών ρεύματος.

Προτείνουμε και θα πρωτοστατήσουμε στη δημιουργία μιας νέας κινηματικής συλλογικότητας που θα συνενώνει μαζικούς φορείς, εργαζόμενους, συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους, κατοίκους και γενικότερα πολίτες που τα ατομικά και συλλογικά τους συμφέροντα βλάπτονται από την επιχειρούμενη βίαια απολιγνιτοποίηση.

H συγκεκριμένη πρωτοβουλία δεν έχει σκοπό να αναπληρώσει το κενό της αυτοτελούς και αναγκαίας δράσης αγωνιστικών σωματείων και πολιτικών δυνάμεων της αριστεράς αλλά έρχεται να ανοίξει μία αναγκαία συζήτηση, να αναδείξει τον συνδετικό κρίκο των επιμέρους κινήσεων και να συμβάλλει στη συγκρότηση ενός κινήματος που θα έχει σκοπό να συνενώσει όλες τις επιμέρους κοινωνικές ομάδες που θίγονται γύρω απ την απολιγνιτοποίηση, αναδεικνύοντας το ζήτημα στην ολότητα του και αναζητώντας υπαίτιους τόσο στις κυβερνητικές επιλογές όσο και στο ρόλο της Ε.Ε. εν γένει.

Οι αρχές λειτουργίας, η ονομασία και η δράση της θα συναποφασιστεί από όλους τους συμμετέχοντες και θα παίρνονται μέσα από δημοκρατικές και αμεσο-δημοκρατικές διαδικασίες.

Προτείνουμε να γίνει αυτή η πρώτη συνάντηση αυτής κίνησης την επόμενη Τετάρτη 5/2/2020 και ώρα 7.00 μμ στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης αφού βγούμε με καλέσματα μέσα από τον τοπικό τύπο στους μαζικούς φορείς και στους αγωνιστές.

Οι συναγωνιστές μας το επόμενο διάστημα θα πάρουν την Πρωτοβουλία για δημιουργία Επιτροπών Αγώνα και στις άλλες Πόλεις και Περιοχές (Φλώρινα, Πτολεμαΐδα, Αμύνταιο, Σιάτιστα, Γρεβενά) που πλήττονται από την απολιγνιτοποίηση αλλά και από την καταστροφή του περιβάλλοντος λόγω εγκαταστάσεων τεχνολογιών ΑΠΕ
Επίσης προτείνουμε να βγούμε μαζικά και δυναμικά για να «υποδεχτούμε» τον Υπουργό Ενέργειας Κ. Χατζηδάκη που αναμένεται να έρθει στην Περιοχή μας στις αρχές του επόμενου μήνα.

Το γραφείο Τύπου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.