Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος στην Κοζάνη – Τι είπε για τη δημιουργία κλειστών δομών και για την παραχώρηση του στρατοπέδου Μακεδονομάχων στον Δήμο Κοζάνης



Στην Κοζάνη βρέθηκε το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020 ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ν. Παναγιωτόπουλος. Ο ίδιος συναντήθηκε με συναδέλφους του βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας αλλά και με αυτοδιοικητικούς παράγοντες της περιοχής και είχε την ευκαιρία να συζητήσει για θέματα τόσο της κεντρικής πολιτικής ατζέντας, με έμφαση στον τομέα της Άμυνας, αλλά για τοπικά ζητήματα που απασχολούν και θα απασχολήσουν την περιοχή.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε στο ζήτημα της παραχώρησης του στρατοπέδου Μακεδονομάχων της Κοζάνης και στη συζήτηση που είχε με τον Δήμαρχο Κοζάνης κ. Λάζαρο Μαλούτα. Ο ίδιος ανέφερε πως το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας είναι ανοιχτό σε προτάσεις αξιοποίησης ακίνητης περιουσίας που ανήκει σε αυτό και πως ζήτησε από τον Δήμαρχο Κοζάνης μια τεκμηριωμένη και συγκροτημένη πρόταση σχετικά με την παραχώρηση του στρατοπέδου. «Το στρατόπεδο Μακεδονομάχων είναι μια πολύ μεγάλη έκταση, με ένα πολύ μικρό κομμάτι να είναι ενεργό για τις ένοπλες δυνάμεις. Θα μπορούσε να βρεθεί η λύση ώστε να αξιοποιηθεί έστω και τμήμα του. Το θέμα είναι ανοιχτό και το ακούμε με θετική προδιάθεση», δήλωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος. Σε ερώτηση σχετικά με τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας στο παρελθόν για το θέμα της παραχώρησης του στρατοπέδου στη δημοτική αρχή, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε χαρακτηριστικά: «Μη μου ζητάτε να υλοποιήσω τις προεκλογικές υποσχέσεις του κ. Τσίπρα».

Ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε στις τουρκικές προκλήσεις και στην ασφάλεια των εξωτερικών συνόρων λέγοντας πως ουδέποτε στο πρόσφατο παρελθόν δεν έχει υπάρξει μια τόσο συστηματική και προκλητική συμπεριφορά από πλευράς Τουρκίας, καθώς επίσης και στους τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρθηκε και στο μεταναστευτικό – προσφυγικό ζήτημα και συγκεκριμένα στη δημιουργία κλειστών δομών φιλοξενίας, δηλώνοντας: «Το προσφυγικό ζήτημα έχει μετατραπεί σε μεταναστευτικό. Θεωρώ ότι είναι απαραίτητο να κατασκευαστούν κλειστές δομές, ως αντικίνητρο παράνομης εισροής στη χώρα μας. Για πρώτη φορά βάλαμε στο τραπέζι το ζήτημα απειλής για την ασφάλεια της χώρας, όταν ο κόσμος αισθάνεται ανασφαλής στο εσωτερικό της χώρας. Η αντιμετώπιση έχει αλλάξει. Θεωρώ ότι πολύ σύντομα θα φέρει αποτελέσματα με τη δημιουργία κλειστών δομών, με την επιτάχυνση των διαδικασιών για τη χορήγηση ασύλου, με την έμφαση στην καλύτερη επιτήρηση των συνόρων. Πρέπει να αναληφθεί κάποιο βάρος και από την ηπειρωτική χώρα. Θα υπάρχει διασπορά αναλογικά. Παντού πρέπει να διοχετευτούν, σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα. Ο τελικός σκοπός είναι να γίνει μια διαφορετική διαχείριση. Η δημιουργία κλειστών δομών είναι μια διαφορετική αντιμετώπιση από τα κέντρα φιλοξενίας. Θέλει κόπο και θέλει να πειστεί ο απλός πολίτης ότι είναι καλύτερο να ελεγχθούν αυτοί που έρχονται μέσα.»

Δείτε το βίντεο του KOZANILIFE.GR από τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος:

 

 

Α.Ν. για το KOZANILIFE.GR

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος στην Κοζάνη – Τι είπε για τη δημιουργία κλειστών δομών και για την παραχώρηση του στρατοπέδου Μακεδονομάχων στον Δήμο Κοζάνης

  1. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας …δηλώνοντας: « Για πρώτη φορά βάλαμε στο τραπέζι το ζήτημα απειλής για την ασφάλεια της χώρας»

    Η ανεξέλεγκτη εγκατάσταση πληθυσμών που δεν έχουν καμιά απολύτως επαφή με τα γλωσσικά, οικονομικά, πολιτικά, θρησκευτικά και πολιτιστικά δεδομένα της Ελλάδος αποτελούν ένα απροκάλυπτο, έντονα επιθετικό υβριδικό πόλεμο εναντίον της Ελλάδος, ο οποίος πρέπει να αντιμετωπιστεί με το άμεσο και αποτελεσματικό κλείσιμο των Ελληνικών συνόρων.

    Όταν είσαστε αντιπολίτευση σιωπή ιχθύος ! και τώρα πάλι θεατές !!
    Το ίδιο αφεντικό έχετε με το ΣΥΡΙΖΑ. Πέστε την αλήθεια στο λαό.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.