Πότε ένας εργαζόμενος δικαιούται αποζημίωση από ένα τραυματισμό στο χώρο εργασίας;



Η αποζημίωση των εργαζομένων βοηθά στην κάλυψη των εξόδων ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, αποκατάστασης και αναπηρίας για εργαζόμενους που έχουν τραυματιστεί λόγω της εργασίας τους. Η αποζημίωση των εργαζομένων μπορεί επίσης να παρέχει επιδόματα θανάτου σε εξαρτώμενα μέλη του εργαζομένου, εάν ο εργαζόμενος θανατωθεί σε περιστατικό που σχετίζεται με την εργασία. 

Έτσι, αν διαθέτετε μια επιχείρηση και ειδικά μια επιχείρηση που είναι πιο εφικτό το ενδεχόμενο ενός τραυματισμού, για παράδειγμα ένας οδηγός, ένας ηλεκτρολόγος στην Αθήνα κτλ, με την ασφάλιση αποζημίωσης των εργαζομένων, εκτός από τη βοήθεια που προσφέρεται στους εργαζομένους και τις οικογένειες τους, βοηθάτε και την επιχείρησή σας από την ευθύνη για τους τραυματισμούς των εργαζομένων στο χώρο εργασίας ώστε να μην επιβαρυνθεί απευθείας η επιχείρηση για τους τραυματισμούς αυτούς.

Η νομοθεσία γενικά ώς αποζημίωση για τραυματισμούς στο χώρο εργασίας ορίζει τους τραυματισμούς που έχουν συμβεί σε έναν υπάλληλο, όχι σε έναν προμηθευτή ή ανεξάρτητο συνεργάτη και είναι τραυματισμός στο χώρο εργασίας κατά τη διάρκεια της εργασίας.

Εάν το γεγονός δεν πληροί αυτές τις απαιτήσεις ή δεν καλύπτεται με άλλο τρόπο από τους νόμους περί αποζημίωσης των εργαζομένων, θεωρείται ότι ο εργαζόμενος δεν θα πληροί τις προϋποθέσεις για αποζημίωση μετά από τραυματισμό στο χώρο εργασίας. 

Δυστυχώς, η αποζημίωση από έναν τραυματισμό στο χώρο εργασίας δεν είναι πάντα ξεκάθαρη.  Όταν ένας τραυματισμός συνδέεται με την εργασία σίγουρα πληροί την προϋπόθεση για αποζημίωση. Επομένως, αν είστε ιδιοκτήτης επιχείρησης, θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον ασφαλιστικό σας πάροχο ή το νομικό σας σύμβουλο. Αν δεν έχετε νομικό σύμβουλο τότε μπορείτε να επικοινωνήσετε με ένα δικηγορικό γραφείο στην Αθήνα και να ενημερωθείτε σχετικά με τις αξιώσεις αποζημίωσης μεμονωμένων εργαζομένων. 

Θυμηθείτε, ότι κάθε κατάσταση είναι διαφορετική και οι νόμοι αποζημίωσης των εργαζομένων διαφέρουν σημαντικά, έτσι ως εργοδότης κάντε την έρευνά σας και να μιλήσετε με έναν έμπιστο σύμβουλο. Παρακαλείστε να σημειώσετε ότι αυτό το περιεχόμενο προορίζεται μόνο για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Καθώς οι νόμοι αλλάζουν τακτικά, θα πρέπει να απευθύνεστε στην κρατική νομοθεσία ή σε σύμβουλο για συγκεκριμένα νομικά ζητήματα.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.