«Καραμανλή κλείσε και φτιάξε τη γέφυρα Σερβίων άμεσα!» – Ανοιχτή επιστολή του Μιχάλη Αγραφιώτη στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών

Ανοιχτή επιστολή προς τον αξιότιμο κύριο Υπουργό Μεταφορών, κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή

Αγαπητέ Υπουργέ,

Από το 2016 έχω επισημάνει στους τοπικούς φορείς προφορικώς ότι η Υψηλή Γέφυρα Σερβίων στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης πρέπει να ελεγχθεί και να συντηρηθεί, διότι δια γυμνού οφθαλμού και χωρίς να είμαι ειδικός στην επιστήμη των μηχανικών καταλαβαίνω ότι κάτι δεν πάει καλά στην διέλευση που είχα με το όχημα μου. Οι ευθύνες απευθυνόταν από τον έναν στον άλλο.

Λίγους μήνες νωρίτερα ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης, κ. Γιώργος Κασαπίδης επισήμανε ότι τον προβληματισμό του για τη Γέφυρα και πρέπει να γίνουν ανάλογες ενέργειες. Μέχρι στιγμής, έχουν γίνει κάποιες παρεμβάσεις σε θέματα ασφάλειας των οδηγών, όπως να ελέγχεται και να ρυθμίζεται η διέλευση οχημάτων κατά 24ώρου βάσεως από την Τροχαία Κοζάνης.

Προσωπικά θεωρώ σκόπιμο και ζητώ από εσάς:

Α) Να σταματήσει η διέλευση οχημάτων από τη Γέφυρα άμεσα μέχρι να αποκατασταθεί

Β) Να εξεταστεί τάχιστα από τις υπηρεσίες η κατάσταση της γέφυρας

Γ) Να αποκατασταθούν οι ζημιές της και να συντηρηθεί τάχιστα διότι βασική και σπουδαιότατης σημασίας αρτηρία για τη Βόρεια Ελλαδα.

Η αποκατάσταση της πρέπει να γίνει πολύ γρήγορα γιατί θα υποστούν μεγάλη ζημιά οι επιχειρήσεις που παράγουν τρόφιμα για να μπορέσουν άμεσα να μεταφέρουν την παραγωγή τους.

Επίσης, έχει δημιουργηθεί μια εικόνα τρομοκράτησης στους πολίτες, οι οποίοι διερωτώνται τι συμβαίνει και φοβούνται να περάσουν από τη δεύτερη μεγαλύτερη γέφυρα της χώρας. Επίσης θα πρέπει να γίνει και μια αισθητική αναβάθμιση της γέφυρας.

Πιστεύω ότι το θέμα ξεπερνά τις αρμοδιότητες της Αυτοδιοίκησης και το ζήτημα πρέπει να το χειριστείτε εσείς.

Γι’ αυτούς τους λόγους ζητώ την άμεση παρέμβαση σας.

Μιχάλης Α. Αγραφιώτης
Δημοσιογράφος

 

 

230 Shares

4 σχόλια στο άρθρο “«Καραμανλή κλείσε και φτιάξε τη γέφυρα Σερβίων άμεσα!» – Ανοιχτή επιστολή του Μιχάλη Αγραφιώτη στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών

 1. Κε Αγραφιώτη,
  Πριν από 40 χρόνια περίπου, Συμφοιτητές, μου αφιέρωσαν ένα γραπτό μήνυμα, στις ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ εγκαταστασεις, πολύμηνών ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΑΣΚΉΣΕΩΝ, όπου συμμετείχαμε:
  “Ήρθες εδώ, για να μονάσεις”; ; ;
  Η απάντησή μου, ήταν ήδη γραμμένη με το γραπτό συνθημα: “Στου κωφού την πόρτα, πάρε την πόρτα και φυγε” ………….
  Το 2ο αυτό σύνθημα, με ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ μέχρι και σημερα, όπως και εσάς, για το συγκεκριμένο ΑΊΤΗΜΑ σας ……

 2. Εχει δίκιο ο κυριος με την απάντησή που έδωσε. Αλλά οταν γίνει το κακο ζητούν καποιον που να φταίει εκτος απο τον εαυτό τους .εξαλου έχομε τοσα προσφατα πολυνεκρα παραδείγματα να θυμόμαστε

 3. Κε Αγραφιώτη,
  ο υπουργός σου εξανλήθηκε με την αποκαθήλωση των αφισών. ο δικτατορίσκος…….

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.