Ανακοίνωση της Ταξικής Ενότητας Κοζάνης για την «προσπάθεια τρομοκράτησης των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ»



Το δόγμα «νόμος και τάξη» που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ βρήκε την έκφρασή του και στην περιοχή μας. Πιο συγκεκριμένα ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Κοζάνης προχώρησε σε κλητήριο θέσπισμα σε 6 συνδικαλιστές σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ με αφορμή τα γεγονότα που έλαβαν χώρα την 28/1/2018 στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης κατά τη διάρκεια του 35ου Συνεδρίου του. Η κατηγορία είναι ότι χρησιμοποίησαν σωματική βία, προπηλάκισαν συνέδρους κ.α.

Οι συγκεκριμένοι συνδικαλιστές υποδείχτηκαν από τον Μάστορα Αθανάσιο, γνωστό συνδικαλιστή της ΔΑΚΕ ο οποίος ενορχήστρωσε και την παράνομη διαδικασία για την εκλογή της εφορευτικής επιτροπής κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου κάτι που αποδείχτηκε στη συνέχεια, μετα από ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν σωματεία. Το γεγονός ότι από τους συνδικαλιστές που υπέδειξε ο ενας δεν βρίσκονταν καν στον χώρο επειδή εργάζονταν και ο ένας ήταν εγχειρισμένος με πατερίτσες αποδεικνύει ότι για να επιτεθούν στο ταξικό κίνημα αξιοποιούν το ψέμα που είναι συνέχεια της εκτεταμένης νοθείας που εφαρμόζουν στα σωματεία.

H προσπάθεια τρομοκράτησης των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ δεν έρχεται σε μια τυχαία στιγμή. Έρχεται σε μια περίοδο που είναι σε εξέλιξη η αντιλαϊκή επίθεση σε όλα τα μέτωπα, που είναι σε εξέλιξη το σχέδιο για την «απολιγνιτοποίηση», το νέο ΕΣΕΚ που θα έχει καταστροφικές συνέπειές για την περιοχή μας και το λαο συνολικά, ετοιμάζονται νέα νομοσχέδια που χτυπάνε την κοινωνική ασφάλιση, περιορίζουν το δικαίωμα στις διαδηλώσεις κ.α. Παίρνουν τα μέτρα τους ώστε να βάλουν εμπόδια στους αγώνες των εργαζόμενων και του λαού. Δεν είναι τυχαίο ότι οι εργοδοτικοί – κυβερνητικοί συνδικαλιστές όχι μόνο δεν παίρνουν μέτρα για την οργάνωση του αγώνα αλλά βάζουν όσα εμπόδια μπορούν (συμβάλουν στον κοινωνικό αυτοματισμό, δεν παραχωρούν αίθουσα του ΕΚΠ για σύσκεψη οργάνωσης του αγώνα κ.α)

Η συγκεκριμένη κλήτευση έρχεται να επιβεβαιώσει για μια ακόμη φορά ότι η δικαιοσύνη και οι εργοδοτικοί -κυβερνητικοί συνδικαλιστές λειτουργούν υπέρ του κεφαλαίου ενάντια στους εργαζόμενους. Αυτή η εξέλιξη, υποδηλώνει ότι η φάμπρικα ποινικοποίησης των εργατικών αγώνων λειτουργεί κανονικά, από την κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας από εκεί που σταμάτησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Προσπαθούν να εκφοβίσουν συνδικαλιστές που το μόνο που έκαναν είναι να σώσουν την τιμή και την υπόληψη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος βάζοντας εμπόδια στον απόλυτο εκφυλισμό που προσπάθησε να επιβάλει η ηγεσία του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης. Αποδεικνύεται ότι η Δικαιοσύνη δεν είναι τυφλή και ανεξάρτητη, αλλά αστική και ανοιχτομάτα, στέλνοντας μήνυμα στους εργαζόμενους: «Τα κεφάλια μέσα, μην αγωνίζεσθε.»

Είναι γελασμένοι ότι με αυτήν κλήτευση θα μας τρομοκρατήσουν, αντίθετα μας πεισμώνουν και μας ατσαλώνουν ώστε να γίνουμε πιο δυνατοί και αποτελεσματικοί στην μάχη να πεταχτεί έξω από τα συνδικάτα των εργαζομένων η γάγγραινα της «συνδικαλιστικής μαφίας».

Απέναντι σε κυβέρνηση, αστική δικαιοσύνη, εργοδοτικό -κυβερνητικό συνδικαλισμό που μας θέλουν υποταγμένους, να καταπιούμε αμάσητο το παραμύθι της “ανάπτυξης για όλους”, δηλαδή τη θυσία των εργαζομένων για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, απαντάμε με το δυνάμωμα του αγώνα με επίκεντρο τις δικές μας ανάγκες και τα συμφέροντά μας.

Δεν υποτασσόμαστε! Γινόμαστε ακόμα περισσότεροι στον αγώνα για την υπεράσπιση της ζωής μας, των δικαιωμάτων μας, για το παρόν και το μέλλον που έχουμε ανάγκη.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.