Γιατί οι άνθρωποι παραλείπουν το πρωινό; Ποιοι είναι οι κυριότεροι λόγοι



Τα καθημερινά μας προγράμματα είναι γεμάτα με μυριάδες δραστηριοτήτων που απαιτούν ενέργεια, εστίαση και, συχνά, την ικανότητα πολλαπλής εκτέλεσης. Κάποιος θα πίστευε ότι ένα τόσο απαιτητικό ταξίδι δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει χωρίς ένα υγιεινό, ισορροπημένο πρωινό. Ωστόσο, μια εκπληκτικά μεγάλη ποσότητα ανθρώπων παραλείπει το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας.

Αυτό είναι ένα από τα ευρήματα της παγκόσμιας μελέτης για το υγιεινό πρωινό που ζήτησε η Herbalife. Η έρευνα περιελάμβανε περισσότερους από 8.600 ερωτηθέντες από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Κίνα και την Ασία-Ειρηνικό (APAC) και συμμετείχαν και αποκάλυψαν πληροφορίες σχετικά με τις στάσεις του πρωινού και τις καταναλωτικές συνήθειες στις περιοχές αυτές.

Κύρια ευρήματα της έρευνας

Γιατί λοιπόν οι άνθρωποι δεν τρώνε πρωινό; Η έλλειψη χρόνου ήταν ο νούμερο ένα λόγος, ακολουθούμενη από έλλειψη όρεξης και η αντίληψη ότι η κατανάλωση πρωινού είναι υπερβολική δουλειά.

Ένας άλλος λόγος που αναφέρθηκε ήταν η επιθυμία να χάσετε βάρος, η οποία είναι μια μεγάλη παρερμηνεία .

Ο χρόνος και οι προτιμήσεις για τα τρόφιμα είναι επίσης σημαντικά ζητήματα. Η έρευνα αποκάλυψε ότι ο πιο δημοφιλής χρόνος για να φάει το πρωινό είναι 1-2 ώρες μετά το ξύπνημα, παρόλο που τα 30 λεπτά είναι η ιδανική στιγμή για να το κάνετε.

Τι τρώει ο κόσμος για πρωινό

Παρά τις περιστάσεις, οι άνθρωποι θέλουν να κάνουν πιο υγιεινές επιλογές. Οι ερωτηθέντες και στις τρεις παρακάτω περιοχές δήλωσαν ότι οι κορυφαίοι παράγοντες που θα τους ενθάρρυναν να τρώνε πρωινό σε καθημερινή βάση θα είχαν περισσότερο χρόνο και επιλογές που είναι εύκολα προσβάσιμες και βολικές.

Οι επιλογές για πρωινό ποικίλλουν σε όλες τις περιοχές: στις ΗΠΑ, ένα ζεστό ρόφημα και βρώμη ή δημητριακά είναι οι πιο δημοφιλείς επιλογές, ενώ ένα παραδοσιακό πρωινό αποτελούμενο από ένα μπολ με ρύζι, χυλοπίτες ή χυλό είναι η πιο δημοφιλής επιλογή στην Κίνα και τμήματα του APAC (ειδικότερα η Ταϊλάνδη και το Βιετνάμ).

Βολικές και υγιεινές επιλογές πρωινού

Έχοντας ένα ισορροπημένο πρώτο γεύμα της ημέρας θα βοηθήσει με τη συνολική ευεξία. Δουλεύετε πολύ σκληρά για να πετύχετε τους στόχους σας, φροντίζετε να τροφοδοτείτε σωστά το σώμα σας κάθε πρωί για να συνεχίσετε.

Η δέσμευση της Herbalife για καλή διατροφή περιλαμβάνει την ευαισθητοποίηση σχετικά με τις δυνατότητες συνδυασμού του σημερινού πολυάσχολου τρόπου ζωής με τα ισορροπημένα γεύματα.

Πιστεύουμε ότι η καλή διατροφή δεν πρέπει να αποτελεί προνόμιο, αλλά μια επιλογή για όλους. Εκτιμούμε αυτή την αρχή παρέχοντας κατάλληλες, υγιεινές λύσεις όπως το Formula 1 Healthy , το οποίο είναι μια βολική επιλογή για καλή διατροφή όταν πιέζετε για λίγο.

Από το blog του fit2go.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.