Τοιχογραφικές παρεμβάσεις στο Δημοτικό Σχολείο Γαλατινής Δήμου Βοΐου από φοιτητές της Σχολής Καλών ΤεχνώνΟλοκληρώθηκε η τοιχογραφική παρέμβαση στο Δημοτικό σχολείο της Γαλατινής Δήμου Βοΐου. Η τοιχογραφημένοι τοίχοι είναι 160 τμ.

Τα εκατοτριάντα αφορούν το εσωτερικό διάδρομο του κτηρίου και το υπόλοιπο τον εξωτερικό τοίχο στον αύλιο χώρο . Η θεματική αφορά την ζωή ενός κάστορα δίπλα σε μια κωμόπολη μανιταρόσπιτων με ευωδιαστά λιβάδια και σύννεφα μαγικών σχηματισμών και εικόνων. Λίγο πιο μακριά στο νυχτερινό τοπίο του Σινιάτσικου λεκανοπεδίου ένα δεντρίσιο χέρι παίζει με το μισοφέγγαρο και την πούλια του ουρανού Στο λιμνάζων τοπίο έχει στηθεί ένας χορός κορμών δέντρου μπροστά σε μια συστάδα παλιών κούτσουρων που τον παρακολουθούν.

Η συμβολή των εικαστικών παρεμβάσεων στο δημοτικό σχολείο Γαλατινής είναι πολύ σημαντική τόσο για τους μαθητές όσο και για τους εκπαιδευτικούς αλλά και για όσους επισκέπτονται το σχολείο μας. Κι αυτό γιατί συμβάλουν στην αισθητική αναβάθμιση του χώρου προσδίδοντας μια ευχάριστη νότα μέσα στην καθημερινότητά μας αλλά κυρίως, γιατί δημιουργούν έναν ελκυστικό χώρο ιδίως στους μαθητές οι οποίοι έχουν την ευκαιρία, βγαίνοντας από την τάξη μετά το μάθημα, να χαλαρώσουν σε έναν καλαίσθητο χώρο, στο διάδρομο, το χώρο των παρεμβάσεων.

Από παιδαγωγική άποψη, οι διάφορες ζωγραφιές διεγείρουν τη φαντασία του κάθε παιδιού το οποίο μπορεί να ονειρευτεί τη δική του ιστορία, να ταξιδέψει σε κόσμους μοναδικούς! Οι εικαστικές δημιουργίες με τα διάφορα γεωμετρικά σχήματα αλλά και με τη θεματολογία τους προσφέρουν γνώσεις και πληροφορίες στους μαθητές με έναν διαθεματικό, διαισθητικό, αβίαστο τρόπο και γίνονται βίωμα στους μαθητές.

Οι μαθητές
Στέφανος Γιαννακόπουλος Διευθυντής Δημοτικού Σχολείου Γαλατίνης
Χάρης Κοντοσφύρης επιστημονικά υπεύθυνος Αναπληρωτής καθηγητής Σχολής Καλών Τεχνών Φλώρινας, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
Προπτυχιακοί καλλιτέχνες
Ο Σύλλογος Διδασκόντων

Αρχιτεκτονική χρωματική διαμόρφωση: Χριστίνα Μέτσιου και Ρώμα Ελευθερία.

Ομαδική τοιχογραφία του κυρίου Κάστορα οι προπτυχιακοί καλλιτέχνες: Ανδριανή Τζίμα, Κώστας Κουμλής, Πλάτωνας Κουρής και Σταύρος Οικονομάκος.

Συνεργατική τοιχογραφία στην άκρη της μανιταροπολιτείας οι προπτυχιακοί καλλιτέχνες: Άρης-Ευθύμιος Γκούζιας, Σωτηρία-Αρσινόη Τσορμπάρη, Πλάτων Κουρής.

Ατομική τοιχογραφία του δεντρόχερου ο επί πτυχίω Μάνος Κτενιαδάκης με την συνεργασία του επισκέπτη Κοσμά Κουσουνή
Συντονισμός: Στέφανος Γιαννακόπουλος – Διευθυντής Δημοτικού Σχολείου Γαλατίνης, Χάρης Κοντοσφύρης – Επιστημονικά Υπεύθυνος Αναπληρωτής Καθηγητής Σχολής Καλών Τεχνών Φλώρινας, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

Κατά την διάρκεια της εργασίας επισκέφτηκαν για εξοικείωση της δράσης η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Φίλιου Δήμητρα και ο Προϊστάμενος Εκπαιδευτικών Θεμάτων Παπαγεωργίου Μιχαήλ από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης .

Επίσης ο Δήμαρχος Βοΐου Ζευκλής Χρήστος συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο καθημερινότητας και υποδομών, έργων Ώττα Βασίλειο, τον πρόεδρο κοινότητας Γαλατινής Λαζόγκα Δημήτριο και τον Πρόεδρο σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ζημπιλίδη Αλέξανδρο παρέλαβαν το πρώτο μέρος του έργου.

Ευχαριστίες εκφράζονται προς την Αντιδήμαρχό πολιτισμού και κοινωνικών υποθέσεων Πάτρα – Τσούκα Νικολέτα για τις ενέργειες της, το Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων για την αμέριστη βοήθειά τους.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.