Χρήστος Μπλέτσος: Ο ζωντανός Φωτορεπόρτερ – Του Ρούλη Κοκελίδη



Θλίψη και συγκίνηση προκάλεσε ο ξαφνικός θάνατος του Χρήστου Μπλέτσο στην κοινωνία της περιοχής.

Βαθειά δημοκράτης, υπέρμαχος του νηφάλιου διαλόγου και ανάλυσης των ζητημάτων, παρέδιδε μαθήματα ηθικής και κοινωνικής συμπεριφοράς. Με αντιχουντική δράση συνελήφθηκε από τους συνταγματάρχες, καταδικάστηκε από το στρατοδικείο και φυλακίστηκε σε πολύ μικρή ηλικία.

Τη δεκαετία του 90 βίωσε ο ίδιος και η οικογένειά του την σκληρότητα της αποβιομηχάνισης της Δ.μακεδονίας και βέβαια την μαζική ανεργία. Ζωντανός και ενεργητικός κατόρθωσε πολύ σύντομα να ορθοποδήσει και να βρεί το νέο βηματισμό της ζωής. Ο φωτορεπόρτερ Μπλέτσος καταξίωσε και καταξιώθηκε στην ευρύτερη π εριοχή αλλά και στο εξωτερικό.

Δεν υπήρξε και πιθανόν να μην υπάρξει στο μέλλον εκτός Αθηνών και Θεσ/κης αλλος φωτορεπόρτερ με την εμβέλεια του Χρήστου. Βασικά δέθηκε με τα προβλήματα, τα ήθη και έθιμα, με την κοινωνία και με τους πολίτες της περιοχής μας.

Βαθειά ανθρώπινος, πιστός και σταθερός στους αξιακούς κώδικες της ζωής πού είχε σταθερά στη ζωή του και παρά τις διώξεις και ταλαιπωρίες, είχε πάντα ένα καλό λόγο για όλους μας.Η παρουσία του είναι μοναδική παρακαταθήκη.

Είναι μεγάλη η απώλεια του ΧΡΉΣΤΟΥ ΜΠΛΕΤΣΟΥ .

Ένα μεγάλο κουράγιο στην αγαπητή σου γυναίκα.

Αγαπητέ φίλε ,απο καρδιάς καλό ταξίδι δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ…

Θεόδωρος Κοκελίδης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.