Με επιτυχία υλοποιήθηκε ημερίδα με θέμα «Οδηγώ με ασφάλεια τον χειμώνα» από την Τροχαία Καστοριάς



Την ημερίδα παρακολούθησε πλήθος κόσμου, μεταξύ των οποίων επαγγελματίες και ιδιώτες οδηγοί

Με πρωτοβουλία του Τμήματος Τροχαίας Καστοριάς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς πραγματοποιήθηκε με επιτυχία χθες (25-11-2019) το απόγευμα στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καστοριάς, ενημερωτική ημερίδα με θέμα «οδηγώ με ασφάλεια τον χειμώνα», με την ευγενική υποστήριξη του ιδιωτικού ΚΤΕΟ AYTOVISION Καστοριάς.

Την ενημερωτική ημερίδα, που είχε ως στόχο την ενημέρωση του κοινού για την ασφαλή οδήγηση και αποτροπή τροχαίων ατυχημάτων κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου, σε αντίξοες καιρικές συνθήκες, όπως βροχόπτωση, χιονόπτωση και παγετός, παρακολούθησαν επαγγελματίες και ιδιώτες οδηγοί, καθώς και πλήθος κόσμου.

Ομιλητές της ημερίδας ήταν ο Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Καστοριάς, Αστυνομικός Υποδιευθυντής κ. Στυλιανός Τσαταλπάς, ο Διευθυντής Ποιότητας και Ανάπτυξης της Εταιρίας AYTOVISION SAKAR Α.Ε., κ. Δημήτριος Κάτσαρος και ο Ειδικός Σύμβουλος σε θέματα οδικής ασφάλειας κ. Νικόλαος Μπάκας.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, αναλύθηκαν συγκεκριμένα θέματα που αφορούν τόσο την κατάλληλη προετοιμασία των οχημάτων, όσον αφορά τα ελαστικά, τον έλεγχο ΚΤΕΟ κ.α., όσο και τις ειδικές συνθήκες και κινδύνους που αντιμετωπίζει κάθε οδηγός στο οδικό δίκτυο, καθώς και οι τρόποι αντίδρασης του οδηγού σε αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Στο τέλος της ημερίδας απονεμήθηκε αναμνηστική πλακέτα από το Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς, Αστυνομικό Διευθυντή κ. Θωμά Νέστορα στον ιδιοκτήτη του ιδιωτικού ΚΤΕΟ AYTOVISION Καστοριάς, κ. Γεώργιο Παλιούρη.

Βασικός πυρήνας της συγκεκριμένης ημερίδας ήταν να επισημανθεί, ότι η σωστή οδηγική συμπεριφορά, η τήρηση των διατάξεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, καθώς και η προβλεπόμενη συντήρηση του οχήματος, αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για την ασφαλή μετακίνηση και την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.