Κινητοποίηση των εργαζομένων του ‘’Ειδικού Προγράμματος απασχόλησης ανέργων πτυχιούχων Ανώτατων Εκπαιδευτικών και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων ηλικίας 22-29 ετών’’



Η Συντονιστική Επιτροπή Βορείου Ελλάδος καλεί όλους τους εργαζόμενους του ‘’Ειδικού Προγράμματος απασχόλησης για 5.500 ανέργους πτυχιούχους Ανώτατων Εκπαιδευτικών και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων, ηλικίας 22-29 ετών, σε Υπουργεία και εποπτευόμενους δημόσιους φορείς’’ της Βορείου Ελλάδος, στη Θεσσαλονίκη, την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019, ώρα 12:00, στο Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Πρόξενων 2, (στο Διοικητήριο Θεσσαλονίκης επί της οδού Αγίου Δημητρίου-Πλατεία Κυπρίων Αγωνιστών). Κάνουμε παράλληλα την δική μας κινητοποίηση για να στηρίξουμε την
κινητοποίηση των συνάδελφων μας στην Αθηνά, την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019, ώρα 12:00, στο Υπουργείο Εργασίας.

Έχει αποφασιστεί από τη συντονιστική επιτροπή η εκπροσώπηση της Βορείου Ελλάδος στον Υπουργό Εργασίας από το συνάδερφο μας Δημητριάδη Γεώργιο του Αθανασίου.

Η Συντονιστική Επιτροπή Βορείου Ελλάδος παράλληλα καλεί όλα τα
συνδικαλιστικά στελέχη του Δημοσίου και τους συμβασιούχους συναδέρφους να δώσουν το ‘’παρών’’ στην κινητοποίηση και απαιτεί από την Κυβέρνηση να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος του ΟΑΕΔ και να ανανεωθούν όλες οι υπάρχουσες συμβάσεις.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

• Την ΑΜΕΣΗ ανανέωση της σύμβασης μας για 1 χρόνο ή έως ότου γίνει διαγωνισμός ΑΣΕΠ στον οποίο θα έχουμε ειδική εμπειρία.

• Να σταματήσει η διαρροή επιστημονικού προσωπικού στο εξωτερικό.

• Να σταματήσει η πολιτική ανακύκλωσης της ανεργίας μέσω των
προγραμμάτων του ΟΑΕΔ.

• Καμία απόλυση συναδέλφου/ισσας. Να μπει τέλος στις ελαστικές σχέσεις εργασίας.

• Καμία συρρίκνωση του δημόσιου τομέα. Καμία ιδιωτικοποίηση των δημόσιων φορέων. Καμία σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα [ΣΔΙΤ] στους δημόσιους φορείς.

• Λεφτά για τις ανάγκες των εργαζομένων και όχι για τα πλεονάσματα.

Η Συντονιστική Επιτροπή Βορείου Ελλάδος

Στις αρχές του 2019, ξεκίνησε η υλοποίηση της δημόσιας πρόσκλησης Νο 11/2018 «Ειδικό Πρόγραμμα απασχόλησης για 5.500 ανέργους πτυχιούχους Ανώτατων Εκπαιδευτικών και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων, ηλικίας 22-29 ετών, σε Υπουργεία και εποπτευόμενους δημόσιους φορείς» με διάρκεια ενός έτους με διττό στόχο:

Α) την άμεση αντιμετώπιση της ανεργίας και της αδυναμίας πρόσβασης στην αγορά εργασίας των νέων πτυχιούχων που συνεχίζουν να πλήττονται από την παρατεταμένη οικονομική κρίση, βάσει των στοιχείων της εγγεγραμμένης ανεργίας του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) και

Β) την αντιμετώπιση του φαινομένου διαρροής επιστημονικού δυναμικού (brain drain) νεαρής ηλικίας σε άλλες χώρες, προς αναζήτηση εργασίας, το οποίο προκαλεί σοβαρές επιπτώσεις στην ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας και στην ανάπτυξη της χώρας γενικότερα.

Το πρόγραμμα τελειώνει στις αρχές του 2020.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.