Οι Κινέζοι μετατρέπουν τη Δυτική Μακεδονία σε κέντρο έρευνας και καινοτομίας στη βιομάζα και τα βιοκαύσιμαΣε διεθνές κέντρο έρευνας και καινοτομίας στον τομέα των βιοκαυσίμων φιλοδοξεί να μετατρέψει τη Δυτική Μακεδονία η στρατηγική συμφωνία που υπέγραψε το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας με το κινέζικο πανεπιστήμιο Beijing University of Chemical Technology (BUCT).

Με δεδομένο το ενδιαφέρον που έχουν εκφράσει επιχειρηματικοί όμιλοι από την Κίνα για ενίσχυση της παρουσίας τους στα ενεργειακά δρώμενα της χώρας, σε συνδυασμό με τις προοπτικές που ανοίγει για επιχειρηματική δραστηριότητα η μετάβαση της Δυτικής Μακεδονίας στη μεταλιγινική εποχή, ο τομέας των βιοκαυσίμων αναδεικνύεται στην αιχμή του ενδιαφέροντος.

Σε αυτά τα πλαίσια, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας σύναψε πρόσφατα συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας με το BUCT.

Η συνεργασία των δυο ιδρυμάτων θα αφορά πλήθος κοινών πρωτοβουλιών και δράσεων.

Ήδη, οι δυο πλευρές εξετάζουν τη δημιουργία ερευνητικού κέντρου στην περιοχή, με επίκεντρο την παραγωγή ενέργειας και βιοκαυσίμων από βιομάζα.

Επίσης, διερευνώνται οι προοπτικές και οι δυνατότητες δημιουργίας κοινού μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών σε αντίστοιχο αντικείμενο.

Σημειώνεται, τέλος, ότι το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και το BUCT θα συνδιοργανώσουν στην Ελλάδα το 8ο Διεθνές Συνεδρίο Βιο-διυλιστηρίων τον Ιούλιο του 2021.

Πρόκειται για κορυφαίο θεσμό στο συγκεκριμένο τομέα, που αναμένεται να συγκεντρώσει την αφρόκρεμα του κλάδου από όλο τον κόσμο, με τους διοργανωτές να φιλοδοξούν να αξιοποιήσουν την ευκαιρία της διοργάνωσης προκειμένου να καταστεί η Δυτική Μακεδονία επίκεντρο του ενδιαφέροντος διεθνώς.

Από το energypress.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.