Φροντίζουμε το αυτοκίνητό μας, προστατεύουμε το περιβάλλον



Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να ελέγχουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα την καλή λειτουργία του αυτοκινήτου μας και να μην παραλείπουμε να αγοράζουμε ανταλλακτικά αυτοκινήτων όταν κάποιο εξάρτημα ή μηχάνημα χρειάζεται αλλαγή.

Σίγουρα υπάρχει ένα κόστος το οποίο δεν γίνεται να παραβλέψουμε όταν αγοράσουμε ανταλλακτικά Nissan, ανταλλακτικά Renault, ανταλλακτικά Opel ή ανταλλακτικά αυτοκινήτων οποιασδήποτε άλλης μάρκας, όμως η σωστή συντήρηση του αυτοκινήτου προσφέρει πολλά οφέλη.

Πρώτα απ’ όλα, μας εξασφαλίζει τη μέγιστη δυνατή ασφάλειά μας μέσα σε αυτό, αλλά επιπλέον φροντίζοντας το αυτοκίνητό μας, μπορούμε να φροντίσουμε και το περιβάλλον.

Ποιοι είναι μερικοί τρόποι για να προστατεύσουμε το περιβάλλον μέσω του αυτοκινήτου μας;

  • Διατηρούμε τον κινητήρα σε καλή λειτουργία.  Ένας κινητήρας με προβλήματα λειτουργίας, μπορεί να μειώσει την αποδοτικότητα των καυσίμων περίπου 30%.
  • Αντικαθιστάμε τα φίλτρα και υγρά, όπως συνιστάται στο εγχειρίδιο του ιδιοκτήτη.
  • Τα σημερινά οχήματα έχουν πολύ καθαρότερες εκπομπές καυσαερίων, από ότι είχαν τα παλαιότερα οχήματα. Όμως μια κακή λειτουργία του κινητήρα ή ένα ελαττωματικό σύστημα εξάτμισης, θα προκαλέσει μεγαλύτερη περιβαλλοντική ρύπανση, γι’ αυτό σε αυτές τις περιπτώσεις είναι καλό να επενδύουμε σε νέα ανταλλακτικά αυτοκινήτων.
  • Διατηρούμε τα ελαστικά σωστά φουσκωμένα και ευθυγραμμισμένα. Όχι μόνο θα μειωθεί η προσπάθεια του κινητήρα και, ως εκ τούτου, η κατανάλωση βενζίνης,  αλλά τα ελαστικά σας θα διαρκέσουν πολύ περισσότερο, εξοικονομώντας χρήματα και συμβάλλοντας στην ελάφρυνση της επιβάρυνσης, στα κέντρα ανακύκλωσης.
  • Η φροντίδα των κλιματιστικών του οχήματός μας,  θα πρέπει να γίνεται μόνο από πιστοποιημένο τεχνικό, ώστε να χειριστεί και την ανακύκλωση των ψυκτικών υγρών.  Παλαιότερα κλιματιστικά περιέχουν χημικές ουσίες που καταστρέφουν το όζον, το οποίο θα μπορούσε να απελευθερωθεί στην ατμόσφαιρα μέσω ακατάλληλης διαχείρισης. Γι’ αυτό είναι καλό, όταν χρειαζόμαστε για παράδειγμα ένα νέο ψυγείο για το αμάξι μας, να προβεί στην αγορά ανταλλακτικών αυτοκινήτων ο τεχνικός, ώστε να είμαστε βέβαιοι για την καλή ποιότητά τους.
  • Αποφεύγουμε την υπερβολική ταχύτητα και τις ξαφνικές επιταχύνσεις. Και οι δύο αυτές συνήθειες καταναλώνουν καύσιμο. Όταν υπάρχει αναμονή για επιβάτες, σβήνουμε τον κινητήρα. Οργανώνουμε την καθημερινή μας δραστηριότητα, ώστε να ελαχιστοποιήσουμε την περιττή οδήγηση.
  • Αφαιρούμε τα περιττά αντικείμενα από το όχημα. Μικρότερο βάρος ισοδυναμεί με εξοικονόμηση καυσίμων. Αφαιρούμε την μπαγκαζιέρα, μετά τις διακοπές, για να μειωθεί η αντίσταση του αέρα και η σπατάλη καυσίμου
  • Αν κάνετε επισκευές στο όχημα σας, μόνοι σας, φροντίστε για την ορθή διάθεση των υγρών του κινητήρα και της μπαταρίας. Ορισμένα συνεργεία αυτοκινήτων μπορούν να δεχθούν αυτά τα υλικά από τους καταναλωτές, για ανακύκλωση. Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε με την τοπική αυτοδιοίκηση, για την δυνατότητα  ανακύκλωση των επικίνδυνων υλικών.

Ακολουθούμε λοιπόν τους κανόνες για ένα πιο καθαρό περιβάλλον και φροντίζουμε να επενδύουμε σε ανταλλακτικά αυτοκινήτων για να επισκευάσουμε το όχημά μας όταν χρειάζεται.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.