Κοζάνη: Ξεκίνησε η διαβούλευση του Υπουργείου για τη νέα ΚΑΠ

«Υπάρχει δυναμική στον πρωτογενή τομέα και το υπουργείο κινείται στην κατεύθυνση της μείωσης του κόστους παραγωγής, της ενδυνάμωσης των αγροτών, αλλά και της χρήσης των σύγχρονων εργαλείων», τόνισε από την Κοζάνη, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, κατά την διάρκεια της ημερίδας διαβούλευσης για την κατάρτιση του σχεδίου της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής ΚΑΠ 20121-2027, που ξεκίνησε από την Δυτική Μακεδονία.

Ο κ. Σκρέκας ανακοίνωσε το χρηματοδοτικό πακέτο των 170 εκ ευρώ μετά την συμφωνία της Ελληνικής Κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα επενδύσεων που περιλαμβάνει την χρηματοδότηση αγροτών και κτηνοτρόφων στην δημιουργία μικρών φωτοβολταϊκών μονάδων με στόχο το μηδενισμό του ενεργειακού κόστους στην αλυσίδα παραγωγής των προϊόντων τους.

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης υπογράμμισε τον σημαντικό ρόλο του πρωτογενή τομέα, στην μετάβαση της περιοχής της στην μεταλιγνιτική εποχή, ενώ αναφερόμενος στο στρατηγικό σχέδιο της κυβέρνησης σε ότι αφορά στη νέα ΚΑΠ 2021-2027 υπογράμμισε ότι έχει δύο στόχους, την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και την προστασίας του περιβάλλοντος αντιμετωπίζοντας με αποτελεσματικότητα τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Τέλος ο κ. Σκρέκας αναφέρθηκε στην διακρατική συμφωνία που υπογράφει μεταξύ της Ελλάδας και της Κίνας, στάθηκε και στον Κρόκο Κοζάνης που περιλαμβάνεται στα 16 προϊόντα που θα εξάγονται χαρακτηρίζοντας το εμβληματικό μπαχαρικό.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης στην συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό λίγο πριν την ημερίδα τόνισε μεταξύ άλλων ότι «Η Δυτική Μακεδονία είναι η μόνη περιφέρεια σε περίοδο μετάβασης, η οποία θα αλλάξει τη βάση της οικονομίας και ένα βασικό θεμέλιο είναι ο αγροτικός τομέας. Ζητούμε από την κυβέρνηση να λάβει υπόψη τα ιδιαίτερα δεδομένα της Δυτικής Μακεδονίας και να συνθέσει το τελικό πρόγραμμα ανάπτυξης». Ενώ ευχαρίστησε το υπουργείο που επέλεξε να ξεκινήσει τη δημόσια διαβούλευση από την Δυτική Μακεδονία και ευχαρίστησε για το ενδιαφέρον, την κυβέρνηση.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.