Πανελλήνια διάκριση για το νηπιαγωγείο Ξηρολίμνης Κοζάνης που εικονογράφησε ποντιακό παραμύθι

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 400 σχολικές μονάδες από την Ελλάδα και την ομογένεια και συμμετείχαν πάνω από 25.000 μαθητές με 2.000 περίπου μαθητικές δημιουργίες

Με ένα ποντιακό παραδοσιακό παραμύθι «Ο Πεντικόν και το κορίτσ’ν ατ’» (Ο ποντικός και το κορίτσι του) κατέκτησε πανελλήνια διάκριση το νηπιαγωγείο Ξηρολίμνης κατά τη διάρκεια του 3ου Πανελλήνιου Εκπαιδευτικού Διαγωνισμού «Ποντιακός Ελληνισμός, μνήμες και όνειρα, παρελθόν, παρόν και μέλλον».

Τέσσερις μικροί μαθητές του νηπιαγωγείου Ξηρολίμνης με την καθοδήγηση της δασκάλας τους απέσπασαν το 2ο Πανελλήνιο Βραβείο στην κατηγορία του Project (Σχέδιο Εργασίας) με την εικονογράφηση που δημιούργησαν για το ποντιακό παραδοσιακό παραμύθι.

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 400 σχολικές μονάδες από την Ελλάδα και την ομογένεια και συμμετείχαν πάνω από 25.000 μαθητές με 2.000 περίπου μαθητικές δημιουργίες.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, με τη συνεργασία της έδρας Ποντιακών Σπουδών του ΑΠΘ, του Πανελλήνιου Σύνδεσμου Ποντίων Εκπ/κων και τελεί υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την Unesco.

Υπεύθυνη της δράσης ήταν η νηπιαγωγός Καφαντατζίδου Τριαναταφυλλιά η οποία συμμετέχει με ζήλο και παροτρύνει και τους μικρούς μας μαθητές σε δράσεις και ενέργειες που έχουν σαν σκοπό να αναπτύξουν δεξιότητες, κρίση και όρεξη για μάθηση.

Από το ethnos.gr

4 σχόλια στο άρθρο “Πανελλήνια διάκριση για το νηπιαγωγείο Ξηρολίμνης Κοζάνης που εικονογράφησε ποντιακό παραμύθι

  1. Μακάρι να υπαρχουν τέτοιοι δάσκαλοι γιατι δεν φταίνε τα παιδιά γι αυτό που συμβαίνει γύρω μας….λίγη παρότρυνση θέλουν και μεγαλουργούν. Να ειστε περήφανοι για την δασκαλα σας και τα παιδιά σας. Ελπίζω να σας μιμηθούν κι άλλοι.

    1. Εύγε στην νηπιαγωγο που καθοδηγεί τα παιδάκια! Μπράβο σα μικρά παιδάκια που συμμετείχαν! Μπράβο στο νηπιαγωγείο Ξηρολιμνης! Δεν είναι η πρώτη φορά που διακρίνεται σε διαγωνισμό!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.