Η Ολυμπία Τελιγιορίδου για την αναστολή λειτουργίας των Πανεπιστημιακών τμημάτων: «Η ΝΔ γκρεμίζει ό,τι χτίσαμε στην Καστοριά»Η κυβέρνηση της ΝΔ καταργεί τα νέα τμήματα στα Πανεπιστήμια, δηλώνει η υπουργός παιδείας κ. Κεραμέως. Η ΝΔ πιστή στο δόγμα της υποβάθμισης της δημόσιας παιδείας και θιασώτης της ιδιωτικής προς όφελος μεγαλοεπιχειρηματιών συνεχίζει το καταστροφικό της έργο. Ξεκίνησε με το κλείσιμο των διετών τμημάτων – είχαμε 2 από αυτά στην Καστοριά – προς όφελος ιδιωτικών ΙΕΚ της Αθήνας.

Αλήθεια ποιοι μεγαλοδημοσιογράφοι που χαϊδεύουν την κυβέρνηση έχουν ιδιοκτησιακή σχέση με αυτά τα ιδιωτικά ΙΕΚ;

Σήμερα προχώρησαν και στο κλείσιμο του 5ου τμήματος της Καστοριάς, το τμήμα «Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία». Ένα τμήμα που ήταν το 3ο στην Ελλάδα και θα είχε μεγάλη ζήτηση.

Η ΝΔ δείχνει την αντιπάθειά της στην περιοχή μας, στο Πανεπιστήμιο της Δυτικής Μακεδονίας και στους ανθρώπους που ζούνε εδώ. Μία προσπάθεια που καταβάλαμε με πολύ κόπο και είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργήσουμε 5 Πανεπιστημιακά τμήματα στην Καστοριά, η ΝΔ την τινάζει στον αέρα αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

Εξάλλου η ΝΔ και η Υπουργός διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης δεν κρύβουν τις επιλογές τους. Ο νέος πρόεδρος του ΙΕΠ της ΝΔ λέει ξεκάθαρα πως «πρέπει να γυρίσει πίσω το ρολόι της εκπαίδευσης στο 2014». Τότε δηλαδή που στην Καστοριά είχαν κλείσει το τμήμα του Διεθνούς Εμπορίου και είχαν καταργήσει και μεταφέρει σε άλλη πόλη την αρχιτεκτονική.

Είναι άθλιοι, απαράδεκτοι, επικίνδυνοι και αδιάφοροι για την Καστοριά.

Ολυμπία Τελιγιορίδου

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Η Ολυμπία Τελιγιορίδου για την αναστολή λειτουργίας των Πανεπιστημιακών τμημάτων: «Η ΝΔ γκρεμίζει ό,τι χτίσαμε στην Καστοριά»

  1. Δεν υπερασπίζομαι την Υπουργό διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης, αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί!
    Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΠΙ ΣΥΡΙΖΑ
    – Δηλώσεις του Φίλη για τους Ποντίους (!!!), αλλαγή των βιβλίων της Ιστορίας από την Αναγνωστοπούλου, ανακήρυξη του εθνομηδενιστή Λιάκου σε υπεύθυνο για τη μεταρρύθμιση της παιδείας(!) τα ξεχάσατε ;
    – Θα μείνει ίσως στην Ιστορία ως κορυφαίο δείγμα μικρονοϊκής κουφότητας η πρωτοβουλία «προοδευτικών» του κόμματός σας να καταργήσουν τη βαθμολόγηση των επιδόσεων κάθε μαθητή στο σχολείο.
    Πόσα πανεπιστημιακά τμήματα λειτουργούν σ΄όλη την Ελλάδα, γνωρίζετε ; Tί θα γίνει αν δεν υλοποιηθούν τα προεκλογικά σας πυροτεχνήματα; Θα μαυρίσει ο ουρανός; θα πέσουν κεραμίδια και ακρίδες αιμοδιψείς κατακέφαλα;

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.