Ψηφίσματα του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης σχετικά με την μεταφορά ανταποδοτικών υπηρεσιών των δήμων σε ιδιώτες και για το ΚΕΘΕΑ



Το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης, σε συνεδρίασή του στις 4 Νοεμβρίου 2019, αποφάσισε κατά πλειοψηφία (ΑΔΣ 554/2019) την έκδοση του ακόλουθου ψηφίσματος:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κοζάνης, εκφράζει την κατηγορηματική του αντίθεση σε κάθε νομοθετική παρέμβαση όπως αυτή του άρθρου 178 του πρόσφατου πολυνομοσχεδίου, με την οποία προωθείται η μεταφορά δημόσιων υπηρεσιών, ιδιαίτερα των ανταποδοτικών υπηρεσιών καθαριότητας, πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού των Δήμων, σε ιδιώτες.

• Ζητά από την Κυβέρνηση να καταργήσει την επίμαχη διάταξη και από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, να συνταχθούν μαζί μας και να στηρίξουν αυτό το αίτημα.

• Ζητά την άμεση κατάργηση κάθε απαγόρευσης ή αυστηρού περιορισμού των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, σε δημοτικές υπηρεσίες κρίσιμες για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

• Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τους εργαζόμενους και όλους εκείνους που μάχονται καθημερινά για σύγχρονες δημόσιες υπηρεσίες.»

Η πρόεδρος του Δ.Σ.
Τουμπουλίδου Νούλα

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης για το ΚΕΘΕΑ

ΨΗΦΙΣΜΑ
Το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης, σε συνεδρίασή του στις 4 Νοεμβρίου 2019, αποφάσισε κατά πλειοψηφία (ΑΔΣ 553/2019) την έκδοση του ακόλουθου ψηφίσματος:

«Mε αφορμή την πρόσφατη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 145, 30/9/2019) που αντικαθιστά το άμισθο και εκλεγμένο Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΕΘΕΑ με ένα έμμισθο και διορισμένο:

Καταδικάζουμε τη βίαιη παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ, ενός καταξιωμένου Οργανισμού που εδώ και 4 δεκαετίες έχει αποδεδειγμένα βοηθήσει χιλιάδες ανθρώπους με πρόβλημα εξάρτησης και τις οικογένειές τους.

Εκφράζουμε την υποστήριξή μας στο ΚΕΘΕΑ και στο μοντέλο λειτουργίας του, που θέτει στο επίκεντρο τους ίδιους τους εξυπηρετούμενους και διασφαλίζει συμμετοχικότητα, διαφάνεια και λογοδοσία, με το δημοκρατικά εκλεγμένο από τη βάση εθελοντικό Διοικητικό του Συμβούλιο.

Ζητάμε την άμεση απόσυρση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που θα οδηγήσει σε γραφειοκρατικοποίηση του ΚΕΘΕΑ, πολιτικές παρεμβάσεις στο εσωτερικό του, αποκοπή από την κοινωνία και αλλοίωση του θεραπευτικού του μοντέλου, με αρνητικά αντίκτυπο στο έργο της απεξάρτησης και της επανένταξης στην κοινωνία.»

Η πρόεδρος του Δ.Σ.
Τουμπουλίδου Νούλα

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.