Η ποιήτρια Λίλυ Εξαρχοπούλου στην Κοζάνη – Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής “Λαθραία οργή” στις 15 ΝοεμβρίουΤο λογοτεχνικό περιοδικό Παρέμβαση, σε συνδιοργάνωση με τον ΟΑΠΝ του Δήμου Κοζάνης και σε συνεργασία με το ΣΥΝ Βιβλιοπωλείο, παρουσιάζει την νέα ποιητική συλλογή της γνωστής ποιήτριας Λίλυς Εξαρχοπούλου με τίτλο “Λαθραία οργή”, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις “Μελάνι”, την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου, ώρα 7 μ.μ., στο Μουσείο Σύγχρονης Τοπικής Ιστορίας Κοζάνης (Αλεξίου Καραλίβανου 23). Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Δήμητρα Καραγιάννη, Συγγραφέας – Εκδότρια περιοδικού “Παρέμβαση” και Ελένη Σαββίδου, Φιλόλογος-Ιστορικός. Διαβάζουν οι: Ανθή Λιάκου, Ηθοποιός – Σκηνοθέτις και Νίκος Κουρού, Ηθοποιός – Σκηνοθέτης. Στην κιθάρα ο Αποστόλης Καραμέτσιος.

H Λίλυ Εξαρχοπούλου είναι συγγραφέας, κριτικός λογοτεχνίας και μεταφράστρια. Έχει διδάξει λογοτεχνία, αρχαία ιστορία, αγγλική και ελληνική γλώσσα σε ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Συνεργάζεται με εφημερίδες και λογοτεχνικά περιοδικά.

Είναι μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων και χρημάτισε αντιπρόεδρος του Κέντρου Συγγραφέων και Μεταφραστών των Τριών Θαλασσών.

Έχει εκδώσει δύο μυθιστορήματα, μια ποιητική συλλογή και μια νουβέλα.

Διηγήματα και ποιήματά της έχουν δημοσιευτεί σε συλλογικές εκδόσεις και λογοτεχνικά περιοδικά. Έχει επίσης γράψει ένα εκπαιδευτικό βοήθημα για τη διδασκαλία της ελληνικής ως ξένης γλώσσας (Κανάλι 5, Δέλτος, 1999). Στις 20 και πλέον μεταφράσεις της ανήκουν βιβλία γνωστών λογοτεχνών και κριτικών όπως οι Ντάρελ, Λώρενς, Μπέργκερ, Σαϊντ κ.α.

Ποιήματα και διηγήματά της έχουν μεταφραστεί και δημοσιευτεί αντιστοίχως σε αγγλικά, γερμανικά και τουρκικά λογοτεχνικά περιοδικά ή ανθολογίες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.