Η Λαϊκή Συσπείρωση με αφορμή τη συζήτηση στο Τοπικό Συμβούλιο για το τεχνικό πρόγραμμα της Τοπικής Κοινότητας Αιανής



Στις 18 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου (Τ.Σ) Αιανής για το τεχνικό πρόγραμμα της Τ.Κ. Το Τ.Σ. λειτουργεί πλέον σύμφωνα με το νόμο ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ, που είναι η συνέχεια του νόμου ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ και ΚΑΠΠΟΔΙΣΤΡΙΑ, που θέλει την Τοπική Διοίκηση να λειτουργεί σαν ανώνυμος εταιρεία. Και αυτό γιατί:

Έγινε μεταφορά αρμοδιοτήτων χωρίς πόρους και προσωπικό
Σταδιακή μείωση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό ενώ από δω και στο εξής , τα έσοδα του Δήμου θα καθορίζονται κατά 70% από ίδια έσοδα (φόροι, ανταποδοτικά, πλειστηριασμοί κλπ) καθώς επίσης ό,τι ευρωπαϊκά κονδύλια θα δίνονται, θα είναι για έργα επιλέξιμα με βάση την αρχή “κόστος -όφελος”

Σταδιακά ιδιωτικοποιούνται τομείς και υπηρεσίες ανταποδοτικές (ΣΔΙΤ-ΔΙΑΔΥΜΑ κλπ) ενώ με τον νόμο «Επενδύω στην Ελλάδα» , που ψηφίστηκε πρόσφατα στη βουλή αίρονται οποιαδήποτε εμπόδια υπήρχαν για να προχωρούν οι ιδιωτικοποιήσεις(καθαριότητα, ηλεκτροφωτισμό, πράσινο) ανεμπόδιστα

για τους εργαζόμενους υπάρχει εντατικοποίηση και αύξηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων πχ στο Δήμο Κοζάνης με 700 περίπου εργαζόμενους σχεδόν οι μισοί εργαζόμενοι είναι με πολλών ειδών εργασιακές σχέσεις (1 μηνα, 2μηνα, οκτάμηνα κλπ)
δίνει υπερεξουσίες στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και στην Οικονομική Επιτροπή.

το Τ.Σ. πλέον «γνωμοδοτεί» και δεν «αποφασίζει», γιατί η κυβέρνηση της ΝΔ με νομοθετική τροποποίηση πήγε σε πιο αντιδραστική κατεύθυνση τον ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες δεν μπαίνουμε στη λογική να διαχειριστούμε τη «μιζέρια μας», επιλέγοντας πιο έργο θα γίνει και πιο όχι , αλλά να διεκδικήσουμε όλα όσα έχουμε ανάγκη σήμερα. Είμαστε δηλαδή αντίθετοι με τη λογική των μειωμένων απαιτήσεων που λέει “έστω ένα να γίνει, θα είμαστε ευχαριστημένοι” ή να γίνουμε “εθελοντές” για αυτά που είναι υποχρέωση του Δήμου.

Είναι υποκριτικό το ενδιαφέρον που δείχνουν εκλεγμένοι στην τοπική διοίκηση για το ποιά έργα θα γίνουν στην Αιανή την στιγμή που έχουν βάλει πλάτη με πολλούς τρόπους να προωθηθεί αυτή η πολιτική. Είναι αυταπάτη να πιστεύεις ότι θα λύσεις προβλήματα σε αυτές τις συνθήκες αν δεν συγκρουστείς με αυτή την πολιτική.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση, θεωρούμε ότι τα προβλήματα είναι εννιαία σε όλες τις ΤΚ και Δήμους. Θα μείνουμε συνεπείς σε αυτό που υποσχεθήκαμε προεκλογικά. Θα αναδείξουμε τα προβλήματα , θα βοηθησουμε την οργάνωση, όσο μπορούμε ,του λαού της ΤΚ μεσα από τους φορείς του, αλλά και σε συντονισμό με άλλες ΤΚ να παλέψουμε για αύξηση της χρηματοδότησης, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και γενικά διεκδίκηση λύσεων στα προβλήματα, που δημιουργούν οι πολιτικές που εφαρμόζονται από τις κυβερνήσεις και τις τοπικές αρχές.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.