Σωματείο Εργαζομένων ΕΛΤΑ Δυτικής Μακεδονίας: Με ταχυδρομικά περιστέρια η εξυπηρέτηση οικισμών του Ν. Γρεβενών!



Όταν η άγνοια συνδυάζεται με την υπεροπτική και εκδικητική συμπεριφορά εκ μέρους υπηρεσιακών παραγόντων τα αποτελέσματα είναι τραγελαφικά.

Μόνον έτσι μπορεί να ερμηνευτεί η πρόταση των ιθυνόντων της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΕΛΤΑ (προφανώς σε συνεννόηση με την Περιφερειακή Δ/νση Ηπείρου-Δ. Μακεδονίας), για την ταχυδρομική εξυπηρέτηση των κατοίκων του ορεινού όγκου του Ν. Γρεβενών.

Τα υπηρεσιακά στελέχη του ΕΛΤΑ φαίνεται ότι πιστεύουν πως οι κάτοικοι των απομακρυσμένων οικισμών του Ν. Γρεβενών είναι πολίτες Β’ και Γ΄ κατηγορίας και δεν δικαιούνται την ταχυδρομική εξυπηρέτηση που απολαμβάνουν οι υπόλοιποι πολίτες της επικράτειας.

Με μία πρόταση διαβλητή από όλες τις πλευρές, (υπηρεσιακά, λειτουργικά, οικονομικά) που δεν αντέχει σε καμιά σοβαρή κριτική θεωρούν ότι απαντούν στο θέμα της ταχυδρομικής εξυπηρέτησης.

Οι εργαζόμενοι συναισθανόμενοι την κρισιμότητα της κατάστασης και του νέου ταχυδρομικού περιβάλλοντος, έκαναν τις δικές τους ρεαλιστικές και λειτουργικές προτάσεις. Και ενώ υπήρχε, σε εξέλιξη, διάλογος με τους εκπροσώπους των εργαζομένων (και τηλεφωνικά και δια ζώσης) για την εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης, οι αρμόδιοι της Κ.Υ. με μια αυταρχική απόφαση τους, παραμονές της επετείου του «ΟΧΙ» έκριναν πως είναι ο κατάλληλος χρόνος να πούνε το δικό τους «ΟΧΙ» στον διάλογο με τους εργαζόμενους να κοινοποιήσουν για άμεση εφαρμογή ! την αρχική τους «πρόταση».

Μια πρόταση η οποία θα διαταράξει ακόμα περισσότερο το ήδη βεβαρημένο κλίμα στις σχέσεις προσωπικού Διοίκησης. Η Διοίκηση αντί να επιβραβεύσει τους εργαζόμενους οι οποίοι όλο το προηγούμενο διάστημα υπερέβαλαν εαυτούς για να επιτελέσουν το έργο τους, επιλέγει να μειώσει τα επίπεδα ποιότητας και εξυπηρέτησης των κατοίκων με μοναδικό και βέβαιο αποτέλεσμα τη διατάραξη της μακροχρόνιας σχέσης εμπιστοσύνης και συνεργασίας εργαζομένων και κατοίκων.

Συγκεκριμένα με την πρόταση-παρωδία της Διοίκησης: 14 οικισμοί μένουν ΕΚΤΟΣ ταχυδρομικής εξυπηρέτησης, (προφανώς θα «προσλάβουν» ταχυδρομικά περιστέρια για να μειώσουν και το μισθολογικό κόστος)!, τα αγροτικά δρομολόγια μειώνονται από 7 σε 3 ! και σχεδόν στο σύνολο των οικισμών η διανομή θα γίνεται, στην καλύτερη περίπτωση 1 ημέρα την εβδομάδα, καταστρατηγώντας ακόμα και τις συμβατικές υποχρεώσεις του ΕΛΤΑ για την παροχή ταχυδρομικής εξυπηρέτησης. Επίσης δεν λαμβάνουν υπόψη θέματα όπως το οδικό δίκτυο, ορεινός όγκος, καιρικές συνθήκες (8 μήνες ουσιαστικά χειμώνας), προσωπικό στα πρόθυρα συνταξιοδότησης κλπ.

Οι εργαζόμενοι αντιλαμβανόμαστε την κρισιμότητα της κατάστασης και καλούμε την Διοίκηση να αποσύρει ΑΜΕΣΑ την πρόταση-παρωδία και να συνεχίσει τον διάλογο με τους εργαζόμενους για την εξεύρεση μιας ουσιαστικής και λειτουργικής λύσης στο θέμα της αγροτικής διανομής στο Ν. Γρεβενών. Σε διαφορετική περίπτωση η αντίδρασή μας θα είναι άμεση, θα προασπίσουμε τα συμφέροντα των συναδέλφων και δεν θα επιτρέψουμε την υποβάθμιση των παρεχόμενων ταχυδρομικών υπηρεσιών στo N. Γρεβενών.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι διοικούντες θα αντιληφθούν τη σοβαρότητα της κατάστασης και θα επανέλθουν στο τραπέζι του διαλόγου.

Γραφείο τύπου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.