«Άρωμα γυναίκας» στην Προεδρία της Δημοκρατίας: Ποια ονόματα ακούγονται – Και μία Κοζανίτισσα μέσα σε αυτά



Στο τραπέζι της πολιτικής συζήτησης έχει μπει για τα καλά η συζήτηση για την εκλογή του νέου πολιτειακού παράγοντα της χώρας, του Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς το 2020 λήγει η θητεία του Προκόπη Παυλόπουλου.

Για το ύπατο αξίωμα της πολιτείας οι συζητήσεις και το παρασκήνιο είναι ήδη… καυτό, καθώς είναι πολύ νωρίς ακόμη για αποκαλύψεις, ωστόσο η ονοματολογία φουντώνει συνεχώς.

Αυτή τη φορά, ωστόσο δεν ακούγονται μόνο τα ονόματα επιφανών πολιτικών ανδρών, με ευρεία αποδοχή και αλλά και τα ονόματα αρκετών γυναικών της πολιτικής και όχι μόνο ζωής της χώρας που έχουν κερδίσει το ενδιαφέρον, τουλάχιστον, των σεναρίων που ακούγονται για την εκλογή του νέου Προέδρου.

Με γνώμονα το ότι το πρόσωπο που θα προτείνει η κυβέρνηση θα είναι ευρείας κοινοβουλευτικής συναίνεσης, με κύρος και αξιοπιστία, στοιχεία τα οποία συγκεντρώνουν όλες οι κυρίες, που μπαίνουν στην μακρά λίστα της ονοματολογίας, η οποία συνεχώς αλλάζει με νέα ονόματα να προστίθενται, άλλα να αποκλείονται, αλλά στο τέλος… όλα να είναι πιθανά. Ακόμη και το να έχουμε για πρώτη φορά γυναίκα Πρόεδρο.

Εστιάζοντας στις γυναικείες… υποψηφιότητες, ονόματα όπως αυτό της Μαρίας Δαμανάκη, της Άννας Διαμαντοπούλου και της Μαρίας Ευθυμίου ακούγονται στο προσκήνιο και στο… παρασκήνιο, στα πηγαδάκια δημοσιογραφικά και πολιτικά και κυρίως… στους πολιτικούς κύκλους.

Όλες τους αποτελούν ονόματα που διαθέτουν τις κατάλληλες ιδιότητες, αλλά και πολιτική πορεία και εμπειρία που έχουν μεγάλες πιθανότητες να συγκεντρώσουν την ψήφο των βουλευτών και να απαλείψουν κάθε διάθεση αντίδρασης.

Μαρία Δαμανάκη

Το όνομά της αναφέρεται σε όλα τα σενάρια που κυκλοφορούν τον τελευταίο καιρό καθώς είναι γνωστός ο άγραφος κανόνας να προτείνεται πρόσωπο με διαφορετική πολιτική ταυτότητα, απ’ ότι η κυβέρνηση, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της ευρείας αποδοχής, αλλά και της μεγαλύτερης το δυνατόν σύγκλησης των πολιτικών κομμάτων σε ένα πρόσωπο.

Η Μαρία Δαμανάκη με πλούσιο πολιτικό παρελθόν, εκ των πρωταγωνιστών της γενιάς του Πολυτεχνείου, αλλά και πρώην Πρόεδρος πολιτικού κόμματος, του Συνασπισμού, ενώ υπήρξε και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ανήκει στους επιφανείς Έλληνες του εξωτερικού.

Είναι το πρόσωπο ωστόσο που διχάζει, καθώς στο κυβερνητικό στρατόπεδο κάποιοι επιμένουν ότι θα αποτελέσει την ιδανική επιλογή που θα απαλείψει κάθε αντίδραση της αντιπολίτευσης. Μια τέτοια επιλογή ωστόσο δεν βρίσκει σύμφωνα όλα τα πρωτοκλασάτα στελέχη της ΝΔ.

Άννα Διαμαντοπούλου

Με τον ίδιο προβληματισμό αντιμετωπίζεται και το όνομα της Άννας Διαμαντοπούλου, που είναι από τα πρώτα που έχουν πέσει στο τραπέζι των σεναρίων για την προεδρική εκλογή.
diamantopoulouy2

Η Άννα Διαμαντοπούλου που έχει επιτελέσει και επίτροπος της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή προέρχεται από τον προοδευτικό χώρο επίσης, όπως η Μαρία Διαμανάκη. Είναι πρόεδρος του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη και έχει μια μακρά πορεία στην πολιτική έχοντας διατελέσει υπουργός σε κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.

Μαρία Ευθυμίου

Το όνομα της Μαρίας Ευθυμίου, αδελφή του πρώην υπουργού, Πέτρου Ευθυμίου έγινε ευρύτερα γνωστό όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης λίγες ημέρες μετά την εκλογή του και με αφορμή την 24η Αυγούστου, να μιλήσει για τη δημοκρατία σε 15 μαθητές λυκείου.

Από τότε πολλοί ήταν αυτοί που την έβαλαν στο κάδρο των υποψηφιοτήτων για την Προεκλογική εκλογή.

Η Μαρία Ευθυμίου με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Σορβόνης, είναι από το 1981 μέλος ΔΕΠ του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο οποίο διδάσκει Ελληνική Ιστορία της περιόδου της Τουρκοκρατίας, καθώς και Παγκόσμια Ιστορία. Δίνει διαλέξεις επί χρόνια σε δήμους, πολιτιστικούς συλλόγους, κέντρα απεξάρτησης και φυλακές.

Να σημειωθεί ότι στο παρελθόν ακούστηκαν τα ονόματα της Γιάννης Αγγελοπούλου, της πρώην υπουργού, Μαριέττας Γιαννάκου και της Μαριάννας Βαρδινογιάννη.

Από τα parapolitika.gr

4 σχόλια στο άρθρο “«Άρωμα γυναίκας» στην Προεδρία της Δημοκρατίας: Ποια ονόματα ακούγονται – Και μία Κοζανίτισσα μέσα σε αυτά

  1. Για τα μπάζα όλοι.Αν είχαν λίγο χιούμορ,θα βάζαν τον Γλύξμπουρκ (τον Κοκό,ντέ) να γελάσει και λίγο το χειλάκι μας!

  2. Όταν στα 26 χρόνια σου, εν έτει 1985, μια από τις σπάνιες συνέργειες των ισχυρών της εποχής Αντώνη Λιβάνη, Μένιου Κουτσόγιωργα, Μαργαρίτας Παπανδρέου σε κάνει νομάρχη -και σου βαράνε προσοχές στρατηγοί, μητροπολίτες και οι τοπικές αρχές- επόμενο είναι να σου ανεβεί ο δείκτης φιλοδοξίας.

    Το έπαθε η Άννα Διαμαντόπουλου, μια κοπέλα από την Κοζάνη.
    Η οικογένεια Παπανδρέου διεκδίκησε την Άννα, την έκανε γραμματέα στο υπουργείο Νέα Γενιάς . Μετά κουβάλησε τον Παπακωνσταντίνου στο Σημιτέικο για να πάρει τις ψήφους του μπάρμπα του στην Κοζάνη. Επιβίωσε υπό την Βάσω Παπανδρέου, ως υφυπουργός της, κατέληξε στον Σημίτη, που την διόρισε επίτροπο. Έλπιζε να διαδεχθεί, τον Γ. Παπανδρέου αλλά την πρόλαβε ο Βενιζέλος.
    Έγινε υπουργός Παιδείας και έδωσε το όνομά της σε ένα νόμο τον οποίο ψήφισαν τα πέντε έκτα της Βουλής και διαφημίσθηκε περισσότερο από όσο άξιζε. Την άφησε έξω από τη Βουλή ο Σκανδαλίδης στην Α΄ Αθήνας, το 2012, είδε ότι στο ΠΑΣΟΚ δεν είχε μέλλον και το εγκατέλειψε. Κινήθηκε για μια τετραετία οριζοντίως και καθέτως στον πλανήτη κάνοντας μπίζνες και πολιτική. Επένδυσε τα λεφτά που έβγαλε σε ένα υβρίδιο κόμματος το οποίο ονόμασε » Δίκτυο» κ.λ.π., έκανε μια προσωπική βίζιτα στον Κυριάκο, για να δει αν την παίρνει για μετακόμιση.
    Τελικά, με το τεχνητό χαμόγελο μονίμως στα χείλη,αποφάσισε να παίξει το τελευταίο της χαρτί με την προσδοκία να αναλάβει την ηγεσία , καθώς θεωρεί -ευλόγως- ότι είναι το πιο μεγάλο όνομα. Και από τη Φώφη που είναι γόνος, ενώ η ίδια είναι αυτοδημιούργητη, α λα Τσίπρα. ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ

  3. Άννα Διαμαντοπούλου : έχασε το στοίχημα της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, δεν κατάφερε να παραμείνει στη Βουλή, αλλά δε τα παρατάει. Θέλει να επιστρέψει με κάθε τρόπο και με κάθε κόμμα.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.