ΠΔΜ: Ενημέρωση για τον επιβλαβή οργανισμό “Ιός της καστανής ρυτίδωσης των καρπών της τομάτας”



Το Τμήμα Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης ενημερώνει για την Εκτελεστική Απόφαση της Επιτροπής 2019/1615/ΕΕ της 26ης Σεπτεμβρίου 2019, σχετικά με τη θέσπιση μέτρων έκτακτης ανάγκης για την πρόληψη της εισαγωγής και της εξάπλωσης στην Ένωση του ιού της καστανής ρυτίδωσης των καρπών της τομάτας,. https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EL/TXT/PDF/?uri=CELEX:32019D1615&from=EN η οποία τίθεται σε εφαρμογή από 1η Νοεμβρίου 2019.

Σύμφωνα με την ισχύουσα φυτοϋγειονομική νομοθεσία (Π.Δ.365/2002-ΦΕΚ 307 Α) οι υπόχρεοι οφείλουν να γνωστοποιούν στην αρμόδια αρχή (Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής) οποιαδήποτε ασυνήθιστη εμφάνιση επιβλαβών οργανισμών ή συμπτωμάτων ή κάθε άλλη ανωμαλία που αφορά τα φυτά.

Οι ενδιαφερόμενοι για οποιαδήποτε πληροφορία μπορούν να απευθύνονται στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Κοζάνης, Τμήμα Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.