Ανακοινώσεις σωματείων και φορέων για τις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 2 Οκτωβρίου σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα



Το ΔΣ του ΣΕΕΕΝ με απόφαση του μεταθέτει το προγραμματισμένο συλλαλητήριο της Τρίτης 1/10 ενάντια στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ Α.Ε ώστε πιο αποφασιστικά να φτάσει το απεργιακό κάλεσμα σε περισσότερους εργαζόμενους για την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου.

Το ΔΣ του ΣΕΕΕΝ καλεί όλους τους εργαζόμενους να πυκνώσουν τις απεργιακές συγκεντρώσεις την Τετάρτη στις 11:00πμ στον πεζόδρομο Κοζάνης και στο παλιό πάρκο Πτολεμαΐδας.


ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ
ΣΤΙΣ 2 ΟΚΤΩΒΡΗ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης 11:00 π.μ.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, με το νέο πολυνομοσχέδιο, έρχεται να σαρώσει και να διαλύσει και τα όποια εργασιακά δικαιώματα έχουν απομείνει για το χατίρι της εργοδοσίας και του κεφαλαίου.

Φαίνεται ξεκάθαρα πλέον ότι η «ανάπτυξή» σημαίνει εργασιακή κόλαση.

Καταργεί οποιαδήποτε κλαδική ακόμα και συλλογική σύμβαση αφού δίνει το δικαίωμα στις επιχειρήσεις να εξαιρούνται από τις κλαδικές συμβάσεις αν επικαλούνται οικονομικά προβλήματα ή να δημιουργούνται τοπικές συμβάσεις σε γεωγραφικές περιοχές με μικρότερο βασικό μισθό από την αντίστοιχη εθνική! Θέλει να δυσκολέψει και να βάλει χέρι στην ζωή των συνδικάτων.

Nα πούμε φτάνει, Να διεκδικήσουμε ζωή σύμφωνα με τις ανάγκες μας και τις δυνατότητες τις εποχής μας.

Να μπουν τα εργατικά συμφέροντα μπροστά. Να μην πετιόμαστε στην ανεργία ή να δουλεύουμε πιο εντατικά, να έχουμε όλοι οι εργαζόμενοι σταθερή δουλειά.

Γνωρίζουμε ότι η κατάσταση είναι δύσκολη και τα συνδικάτα σε βαθιά υποχώρηση και απαξίωση από τους εργαζόμενους (ιδιαίτερα τους νέους), ενώ σε μεγάλες επιχειρήσεις δεν υπάρχουν καν σωματεία. Δεν πετάμε στα σύννεφα ότι με μια απόφαση για εικοσιτετράωρη απεργία θα αλλάξει η κατάσταση. Η ΓΣΕΕ, οι περισσότερες ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα είναι πλήρη εκφυλισμένα. Δε μπορούν και δεν θέλουν να οργανώσουν καμία αντίσταση.

Θα πρέπει να κάνουμε μια νέα αρχή στην οργάνωση και ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος . Όχι στα αδιέξοδα του κομματικού συνδικαλισμού και της πολυδιάσπασης, που ανεξάρτητα από προθέσεις, οδηγούν στην ήττα.

Χρειάζεται οι ίδιοι οι εργαζόμενοι με ενότητα να οργανωθούμε, να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας στην δουλειά. Μόνο έτσι θα υπάρξει βελτίωση της ζωής μας. Σε αυτή την προσπάθεια να συμβάλουν όλες οι ταξικές δυνάμεις και να δράσουμε με αρχές από κοινού.

με αγώνες να διεκδικήσουμε:
Απόσυρση του αντεργατικού πολυνομοσχεδίου.
Δημόσια και δωρεάν κοινωνικά αγαθά. Παιδεία, υγεία, πρόνοια, ενέργεια να υπηρετούν τις κοινωνικές ανάγκες
Σταθερή εργασία για όλους/ες. Άμεσα προσλήψεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα με σταθερές σχέσεις εργασίας. Κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας & και των κοινωφελών προγραμμάτων εργασίας.
Επίδομα ανεργίας για όλους τώρα.
Μείωση του χρόνου εργασίας, σύμφωνα με τις δυνατότητες της εποχής για να ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας και να δουλεύουμε όλοι ανθρώπινα.
Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης-Αυξήσεις στις συντάξεις.
Αυξήσεις τώρα στους μισθούς για όλους-Ενιαίες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας χωρίς εξαιρέσεις.
Αύξηση του αφορολόγητου-Μείωση της φορολογίας των μισθωτών και συνταξιούχων.
Δημοκρατία στους χώρους δουλειάς.
Η πάλη των εργατών για μια καλύτερη ζωή δεν πρόκειται να σταματήσει με κανένα νόμο.
Θα συνεχίζεται όσο θα συνεχίζεται η εκμετάλλευση, θα μας βρίσκουν μπροστά τους.

Γραφείο τύπου


Το Εργατικό Κέντρο Πτολεμαΐδας ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα της προσωρινής διοίκησης της ΓΣΕΕ, προκηρύσσει 24ωρη Απεργία για την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019, αντιδρώντας στο «εργασιακό και συνδικαλιστικό» Σχέδιο Νόμου που φέρνει η Κυβέρνηση.

Ένα τερατούργημα που περιέχει τον ενταφιασμό των Συλλογικών Συμβάσεων και τη διάλυση της ελεύθερης έκφρασης των εργαζομένων μέσω των συνδικάτων, καθώς και ιδιαίτερα δυσμενείς διατάξεις για τους όρους αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων.

Προσκαλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τους συνταξιούχους να συμμετάσχουν στην απεργιακή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Πτολεμαΐδας την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019 στις 10:30 π.μ.

Είναι ώρα απόφασης
Είναι ώρα ευθύνης
Είναι ώρα να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Υπερασπιζόμαστε τις Συλλογικές Συμβάσεις
Ζητάμε Ανάπτυξη για όλους και όχι για τους λίγους

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ με ομόφωνη απόφαση του διοικητικού της συμβουλίου προκήρυξε 24ωρη γενική απεργία για τις 2 Οκτωβρίου αντιδρώντας, μαζί με άλλες Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα , στις ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου της κυβέρνησης, που πλήττουν σημαντικά εργατικά δικαιώματα.

Οι εργαζόμενοι σε όλη τη χώρα αντιδρούν στο πολυνομοσχέδιο που
«ακυρώνει» τις Ελεύθερες Συλλογικές Διαπραγματεύσεις και
υποβαθμίζει το συνταγματικό δικαίωμα της απεργίας

Παράλληλα, η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ μαζί με τις άλλες Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα της χώρας διεκδικούν ουσιαστικά και έμπρακτα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας, την αύξηση μισθών και συντάξεων και τη θωράκιση της κοινωνικής ασφάλισης.

Ζητάμε ακόμα την ακύρωση των ιδιωτικοποιήσεων επιχειρήσεων στρατηγικού χαρακτήρα που βάζουν σε κίνδυνο τα βασικά κοινωνικά αγαθά όπως το ηλεκτρικό ρεύμα.

Το «Αναπτυξιακό Πολυνομοσχέδιο» της κυβέρνησης φέρνει νέα αντεργατικά μέτρα και ισοπεδώνει τα εργασιακά δικαιώματα προς όφελος των επενδυτών στους οποίους προσφέρει «γη και ύδωρ».

Όμως η ανάπτυξη πρέπει να είναι για όλους και όχι μόνον για τους λίγους. Μια ανάπτυξη με εργαζόμενους που θα αμείβονται καλά και δεν θα είναι πένητες!

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Συνδικάτο Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Περιοχής Εορδαίας

Το πολυνομοσχέδιο με τον ψευδεπίγραφο τίτλο “ανάπτυξη παντού”, είναι νομοσχέδιο-«σκούπα» για τους μισθούς των εργαζομένων και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες. Μετά από δέκα χρόνια κρίσης και τριών μνημονίων, που σαν οδοστρωτήρας πέρασαν πάνω από τις ζωές μας και μας ανάγκασαν να πληρώσουμε την κρίση τους, έρχονται τώρα να μας χρεώσουν εκ νέου την ανάπτυξή τους. Τώρα είναι ώρα κάθε σωματείο, κάθε τίμιος συνδικαλιστής, κάθε εργαζόμενος, να πάρει στα χέρια του την κατάσταση. Αυτός ο αγώνας αφορά την ίδια την ύπαρξη των συνδικάτων! Το πολυνομοσχέδιο-«σκούπα» να μην περάσει!

Συγκεκριμένα το νομοσχέδιο προβλέπει:

Τον οριστικό ενταφιασμό των κλαδικών συμβάσεων. Για την όποια επέκτασή τους προστίθεται και ο όρος να υπάρχει «τεκμηρίωση των επιπτώσεων στην ανταγωνιστικότητα του κλάδου».

Την ενίσχυση ξανά των ενώσεων προσώπων που η σύμβαση που θα υπογράφουν θα υπερισχύει της κλαδικής. Να θυμίσουμε ότι πάνω από 1.500 τέτοιες ενώσεις στήθηκαν από τους εργοδότες τα έτη 2012-2013 για να κατεβάσουν τους μισθούς στο ύψος του κατώτερου και στα 586 ευρώ.

Τοπικές κλαδικές συμβάσεις που θα υπερισχύουν έναντι κλαδικών συμβάσεων. Δηλαδή, ακόμα μεγαλύτερη μείωση των ήδη συμπιεσμένων άθλιων μισθών. Ο μέσος μισθός είχε επίσημα μειωθεί πάνω από 25%, τώρα θέλουν να τον πάνε ακόμα παρακάτω!

Κατάργηση και του ελάχιστου δικαιώματος για μονομερή προσφυγή στον ΟΜΕΔ.

Συνυπευθυνότητα του εργαζόμενου για τη μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών από τον εργοδότη, με αποτέλεσμα τη μη αναγνώριση των ενσήμων!

Υπονόμευση της πληρωμής της υπερωριακής απασχόλησης με το πλαφόν 12% που βάζει δήθεν για καταπολέμηση της μερικής απασχόλησης.

Ορισμό του υπουργού Εργασίας ως «ανώτατου άρχοντα», για να παρεμβαίνει όποτε αυτός νομίζει στα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα. Δηλαδή ο Γ. Βρούτσης, ο γνωστός υπουργός Εργασίας, με τις γνωστές αντεργατικές περγαμηνές από την προηγούμενη θητεία του, θα υπερβαίνει των καταστατικών των σωματείων, των συλλογικών αποφάσεών τους για αγωνιστικές κινητοποιήσεις, για απεργίες. Θα μας φακελώνει όπως νομίζει, θα δίνει τα στοιχεία των συνδικάτων όταν θέλει, θα απαγορεύει με εμπόδια τη συλλογική δράση και τη λήψη αγωνιστικών αποφάσεων, θα μετατρέπει εν ολίγοις τα καταστατικά των σωματείων σε «κουρελόχαρτα».

Θέσπιση ηλεκτρονικού μητρώου και καθιέρωση ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, και με υπουργικές αποφάσεις καθορισμό των «λεπτομερειών», που μόνο τέτοιες δεν είναι. Δηλαδή, κάθε θέμα σχετικά με τη δημιουργία του Μητρώου και τι στοιχεία θα περιλαμβάνει, τη δημοσιότητα αυτών των στοιχείων, κάθε τεχνική λεπτομέρεια, πού θα χορηγούνται αυτές οι πληροφορίες, τους όρους προστασίας αυτών των ευαίσθητων δεδομένων.

Να απαντήσουμε στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης με το όπλο μας και την ίδια μορφή πάλης που θέλουν να καταργήσουν, δηλαδή με τα ΣΩΜΑΤΕΙΑ μας και την ΑΠΕΡΓΙΑ!

Όλοι στην ΑΠΕΡΓΙΑ!
Συγκέντρωση την Τετάρτη 2 Οκτώβρη στις 10:30 π.μ. στο παλιό Πάρκο Πτολεμαΐδας


Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Κοζάνης

Συνάδελφοι οικοδόμοι και εργαζόμενοι στις κατασκευές

Προχωράμε σε 24ωρη απεργία στις 2 Οκτώβρη ενάντια στο αντεργατικό πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ.

Στις 24 Σεπτέμβρη με την συμμετοχή μας στην απεργία δώσαμε μια απάντηση στην κυβέρνηση της που επιδιώκει το πετσόκομμα και την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και τους σχεδιασμούς τους για χτύπημα των συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων και των σωματείων μας.

Η ΝΔ με την στήριξη του κεφαλαίου και του ΣΕΒ και την υποστήριξη και των υπόλοιπων κομμάτων που τους υπηρετούν τόσα χρόνια προσπαθεί να περιορίσει ακόμα περισσότερο το δικαίωμα στην απεργία, προσπαθεί να μας φιμώσει. Με το ηλεκτρονικό φακέλωμα και ηλεκτρονικό μητρώο θέλει να παραδώσει στην εργοδοσία τα πάντα για να μπορεί να ελέγξει τους εργαζόμενους.

Η επίκληση της κυβέρνησης αλλά και των εργοδοτικών συνδικαλιστών ότι δήθεν θα μπει τάξη στα σωματεία και θα σταματήσει η νοθεία είναι πρόκληση. Ειδικά από αυτούς που έχουν εκφυλίσει και νοθεύσει το εργατικό κίνημα με σωματεία και αντιπροσώπους για να το παραδώσουν στους κεφαλαιοκράτες.

Όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματα τους για την συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ που έχει κάνει επάγγελμα την απεργοσπασία, στηρίζει την κυβέρνηση και τους σχεδιασμούς της.

Η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου θα σημάνει την πλήρη κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, αφού πλέον ο κάθε μεγαλοεργολάβος θα εφαρμόζει ότι μισθούς και μεροκάματα θέλει ακόμα και να υπάρχουν ΣΣΕ με ευνοϊκότερες ρυθμίσεις.

Τα μέτρα που σχεδιάζονται και προωθούνται τα απαιτούν οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι μεγαλοεπιχειρηματίες και τα άλλα αρπαχτικά που κλέβουν τον ιδρώτα μας.

Η ανάπτυξη που θέλουν να διαλαλήσουν ότι έρχεται αφορά μόνο τα κέρδη του κεφαλαίου σε βάρος των δικαιωμάτων μας των δικών μας και των οικογενειών μας.

Θέλουν να σκύψουμε το κεφάλι. Να τσακίζουν τη ζωή μας και να μην αντιδρούμε. Γι΄ αυτό προωθούν διατάξεις για να ελέγχουν τα συνδικάτα, το περιεχόμενο των αγώνων. Γι΄ αυτό σχεδιάζουν το γενικό φακέλωμα των εργαζομένων. Παίρνουν μέτρα καταστολής για να καλλιεργούν το φόβο, να εμποδίσουν τους αγώνες.

Να μην περάσει το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ.


«Η ΕΝΩΣΗ»
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Δ.Ε.Σ.Μ.Η.Ε. Δ.Ε.Η. Α.Ε.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

Το Σωματείο Εργαζομένων Δ.Ε.Σ.Μ.Η.Ε ΔΕΗ Η «ΕΝΩΣΗ» συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία που προκήρυξε η ομοσπονδία μας και τα Εργατικά Κέντρα, την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019.

Για ακόμη μια φορά βλέπουμε ότι, το «Αναπτυξιακό Πολυνομοσχέδιο», που ετοιμάζεται να ψηφίσει η νέα κυβέρνηση, το μάρμαρο να το πληρώνουν οι εργαζόμενοι.

Ένα πολυνομοσχέδιο που εξαφανίζει κάθε εργασιακό και συλλογικό δικαίωμα των εργαζομένων, ακυρώνει ελεύθερες συνδικαλιστικές και συλλογικές ελευθερίες και τσαλακώνει τα εργατικά δικαιώματα που κατακτήθηκαν με τόσους αγώνες.

Συναδέλφισσες- οι:

Όλοι στην 24ώρη Απεργία ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019 ΚΑΙ ΩΡΑ 11:00.

Συμμετέχουμε στις ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ συγκεντρώσεις των ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ – ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΟΣ που θα πραγματοποιηθούν ΣΤΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.