Πρόταση Αμανατίδη για θέσπιση Ειδικού Γραμματέα Μετάβασης – Έναρξη των συναντήσεων με τις άτυπες Ομάδες Εργασίας για το Βουλευτή ΝΔ της Π.Ε. Κοζάνης



Τηρώντας την προεκλογική του δέσμευση για τη σύσταση άτυπων ομάδων εργασίας, για σημαντικά θέματα που αφορούν την Π.Ε. Κοζάνης, ο Βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Αμανατίδης, συνάντησε την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, επαγγελματίες της περιοχής για θέματα επιχειρηματικότητας, ασφαλιστικά και φορολογικά ζητήματα.

Στόχος της συνάντησης ήταν η διαμόρφωση προτάσεων, σε τοπικό επίπεδο, από ανθρώπους της περιοχής που γνωρίζουν τα συναφή ζητήματα ώστε να συμβάλλουν παραγωγικά στο έργο τους, το οποίο θα διευκολύνουν, ενώ παράλληλα θα εξυπηρετούν τους πολίτες και τους επιχειρηματίες.

Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν στην τρέχουσα επικαιρότητα και σε επεξεργασμένες θέσεις ενόψει νομοθετικών πρωτοβουλιών. Προτάθηκαν και συζητήθηκαν ρυθμίσεις των επαγγελματιών που είναι στην αγορά και έχουν γνώση των κρίσιμων δραστηριοτήτων του Νομού Κοζάνης προκειμένου να αξιολογηθούν και να συμπεριληφθούν σε επικείμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες ή διοικητικές πράξεις, με αρχή το υπό διαμόρφωση φορολογικό νομοσχέδιο. Ένα φορολογικό σύστημα το οποίο θα εγκριθεί με αυξημένη πλειοψηφία, ώστε να έχει μεγαλύτερη νομιμοποίηση από τη Βουλή και θα εκπέμπει μηνύματα σταθερότητας στην αγορά.

Αναφερόμενος στα θέματα της ενέργειας και της αλλαγής παραγωγικού μοντέλου για την Π.Ε. Κοζάνης και συνολικότερα για τη Δυτική Μακεδονία, ανακοίνωσε πως θα προτείνει στην κυβέρνηση τη θέσπιση Ειδικού Γραμματέα Μετάβασης στη μεταλιγνιτική εποχή, ο οποίος θα ασχολείται αποκλειστικά με το πώς η περιοχή θα προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται με σκοπό το συντονισμό και την επιτάχυνση των πολιτικών, των δράσεων και των διαθέσιμων πόρων.

Γραφείο Τύπου, Γιώργος Αμανατίδης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.