Ευχαριστήριο του Δήμου Κοζάνης για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας



Ο Δήμος Κοζάνης και φέτος συμμετείχε ενεργά στις δράσεις που έλαβαν χώρα πανευρωπαϊκά στο πλαίσιο του θεσμού της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας (ΕΕΚ). Την εβδομάδα 16 με 22 Σεπτέμβρη 2019 διοργανώθηκαν από το Δήμο Κοζάνης δράσεις που αποσκοπούσαν κυρίως στην διάδοση του φετινού μηνύματος της ΕΕΚ που ήταν «Ασφαλές περπάτημα και ασφαλής ποδηλασία». Το περπάτημα και η ποδηλασία αποτελούν ιδανικούς τρόπους εναλλακτικής μετακίνησης, όπου αυτό είναι εφικτό, με την προϋπόθεση όμως ότι τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας. Μέσα από διαδρομές στην πόλη και στον περιαστικό ιστό, οι συμμετέχοντες στις δράσεις είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για θέματα ασφαλείας κατά τις μετακινήσεις και παράλληλα να ανακαλύψουν τα οφέλη του βαδίσματος. Η Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο γιορτάστηκε και στην πόλη μας στις 22 Σεπτέμβρη με συμβολικό κλείσιμο κεντρικών οδών και με εκδήλωση στην Πλατεία Νίκης με μαζική συμμετοχή πολιτών.

Η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος, η οποία είχε την ευθύνη των δράσεων, ευχαριστεί θερμά όλους τους συμμετέχοντες πολίτες αλλά και τους συνδιοργανωτές των δράσεων, η συμβολή των οποίων υπήρξε καθοριστική για το επιτυχές αποτέλεσμα και ιδιαιτέρως: το ΚΤΕΛ Αστικών Κοζάνης, την Τροχαία Κοζάνης και τη Δημοτική Αστυνομία Κοζάνης που στήριξαν τις δράσεις και συμμετείχαν σε αυτές. Επίσης ευχαριστεί το ΚΑΠΗ του Δήμου , τα Δημοτικά Σχολεία 1ο, 8ο , 18ο, Χαρισίου Μεγδάνη , Δρεπάνου καθώς και τους ορειβατικούς συλλόγους ΕΟΣ και ΣΕΟ Κοζάνης. Τέλος η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος ευχαριστεί τα γυμναστήρια που συμμετείχαν στη γιορτή λήξης της ΕΕΚ στην Πλατεία Νίκης, με σειρά εμφάνισης: Σάντρα, Alive, Fitness plus, Α.Σ. Ταεκβοντο «Λασσάνης», Μακεδονική Δύναμη και West Cross που διέθεσαν το ανθρώπινο δυναμικό και τη δημιουργικότητά τους ώστε να πραγματοποιηθεί αυτή η μεγάλη εκδήλωση καθώς και τον παρουσιαστή Τόλη Τσιρούδη.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.