«Σφυροκόπημα» του καιρού σε Ιόνιο και Δυτική Ελλάδα: Δύο νεκροί από κεραυνούς σε Ηλεία και Μεσσηνία – Δείτε τα βίντεο



Σοβαρά προβλήματα παρατηρούνται τις τελευταίες ώρες, κυρίως στη Δυτική Ελλάδα, λόγω των ισχυρών βροχών και των καταιγίδων που έφερε το «γύρισμα» του καιρού,ενώ δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν τους χτύπησε κεραυνός σε Ηλεία και Μεσσηνία αντίστοιχα.

Την εξέλιξη του καιρού παρακολουθεί στενά το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που δημοσιοποίησε προ ολίγου, το σύστημα καταγραφής κεραυνών «ΖΕΥΣ» κατέγραψε πάνω από 10.500 κεραυνούς έως τις 13:00, εκ των οποίων περίπου 7.000 πάνω από τη θάλασσα και 3.500 πάνω από την ξηρά!

Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η γεωγραφική κατανομή τους:

«Ανοιξαν» οι ουρανοί στη Δυτική Ελλάδα

Πέρα από τους κεραυνούς, η «μεταμόρφωση» του καιρού έφερε πολύ μεγάλα ύψη βροχής, τα οποία καταγράφηκαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών της υπηρεσίας meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Πύργου Ηλείας, όπου καταγράφηκαν 100 χιλιοστά βροχής. Δείτε εικόνες από την Ηλεία:

 

 

Συγκλονιστικές εικόνες στην Κεφαλλονιά

Τα ισχυρά φαινόμενα του καιρού προκάλεσαν πλήθος προβλημάτων σε Κεφαλονιά, Ηλεία, Γιάννενα και σε άλλες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας.

 

 

Δυο νεκροί από τους κεραυνούς

Το πλέον τραγικό περιστατικό, ωστόσο, σημειώθηκε στην Ηλεία, και συγκεκριμένα στη Μυρσίνη Λεχαινών, όπου ένας άτυχος μετανάστης-εργάτης έχασε τη ζωή του από κεραυνό.

Λίγο μετά τις 15:00, η ΕΡΤ μετέδωσε ότι υπάρχει και δεύτερος νεκρός. Πρόκειται για έναν 56χρονο από την περιοχή της Κυπαρισσίας, ο οποίος χτυπήθηκε από κεραυνό την ώρα που μάζευε σίδερα σε χωματερή.

Να σημειωθεί ότι κατά την κορύφωση των καιρικών φαινομένων καταγράφηκε και ανεμοστρόβιλος στην Αμαλιάδα.

Καιρός: Συνεχίζονται μέχρι το πρωί της Τετάρτης οι βροχές

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, ο καιρός θα παραμείνει άστατος και τις προσεχείς ώρες. Οπως αναφέρει στο προγνωστικό του δελτίο, τα φαινόμενα θα συνεχιστούν κατά τις πρώτες ώρες της Τετάρτης 25/09, όμως από το πρωί θα εξασθενήσουν σημαντικά και θα περιοριστούν στην Ανατολική Θεσσαλία, στην Εύβοια, στην Κρήτη και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο, και έως το απόγευμα θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν κατά τόπους τα 6 μποφόρ, ενώ κατά τις ώρες εκδήλωσης καταιγίδων θα παρουσιάζουν ισχυρές ριπές.

Από το iefimerida.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.