Οκτώ μετάλλια για τους αθλητές της Μακεδονικής Δύναμης Κοζάνης στο G1 Open της Αλβανίας 2019



Ολοκληρώθηκε η συμμετοχή των εννέα αθλητών του συλλόγου μας στο διεθνές πρωτάθλημα του Ολυμπιακού αγωνίσματος taekwondo στα Τίρανα της Αλβανίας με την επωνυμία Albanian Open G1 2019. Mία διοργάνωση που φιλοξενήθηκε για πρώτη φορά στη γείτονα χώρα δίνοντας βαθμολογία από την παγκόσμια ομοσπονδία στις κατηγορίες ανδρών-γυναικών. Περισσότερες από 149 ομάδες και 35 χώρες ήταν οι συμμετέχοντες ανεβάζοντας το συναγωνισμό μεταξύ των αθλητών σε όλες τις κατηγορίες.

Η διοργάνωση φιλοξενήθηκε στο πρότυπο αθλητικό κέντρο των Τιράνων σύμφωνα με τις προδιαγραφές που ορίζει η παγκόσμια ομοσπονδία για τις G1 βαθμολογούμε διοργανώσεις. Aπό τον σύλλογό μας έλαβαν μέρος 9 αθλητές εκ των οποίων οι 8 κατάφεραν να ανέβουν στο βάθρο των νικητών κατακτώντας πέντε χρυσά, δύο αργυρά και ένα χάλκινο μετάλλιο καθώς και την πρώτη θέση στη γενική κατάταξη των ομάδων που έλαβαν μέρος στην κατηγορία Εφήβων και τη δεύτερη θέση στην κατηγορία Παίδων.

Οι αθλητές που κατέκτησαν τα μετάλλια είναι οι εξής:

χρυσά μετάλλια
Απόστολος Τεληκωστόγλου του Κωνσταντίνου, -80 κιλά ανδρών
Μαρέτης Ραφαήλ Ιωάννης του Σπύρου, -73 κιλά εφήβων.
Σολακίδης Κωνσταντίνος του Χρήστου, – 48 κιλά εφήβων.
Δοκός Πέτρος του Δημητρίου, – 33 κιλά παίδων.
Αλμασίδου Χρυσούλα Σταυριάνα του Χρήστου, – 40 kg παγκορασίδες.

Τα αργυρά μετάλλια κατέκτησαν οι:
Ζήσης Νικόλαος του Στέργιου, – 78 κιλά εφήβων
Ζευκλής Γεώργιος του Φώτη, – 61 κιλά παίδων

και το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Γεροντίδης Χρήστος του Στέφανου, -37 κιλά παίδων.

Στη διοργάνωση έδωσε επίσης το παρόν, από το σύλλογό μας, η κυρία Κουτρότσιου Αναστασία – γυμνάστρια του συλλόγου, διεθνής διαιτητής και υπεύθυνη διαιτησίας Βορείου Ελλάδος, ο κύριος Θεοδωρίδης Θεόδωρος – μέλος του συλλόγου, αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντό, ο οποίος χαιρέτισε την εκδήλωση στην τελετή έναρξης και ο κύριος Σολακίδης Χρήστος – γονέας που συνόδευσε την αποστολή μαζί με τον προπονητή της αγωνιστικής μας ομάδας κύριο Αλμασίδη Χρήστο και τον ευχαριστούμε για αυτό.

Σε δηλώσεις του ο προπονητή της αγωνιστικής ομάδας είπε : είμαι πολύ ευχαριστημένος από την παρουσία των εννέα αθλητών μας για ξεχωριστούς λόγους για τον καθένα παρότι είναι οι πρώτοι αγώνες της σεζόν καταφέραμε να κάνουμε αρκετούς αγώνες που θα βοηθήσουν όλους τους αθλητές μας στη συνέχεια για τις εθνικές μας υποχρεώσεις. Θα σταθώ όμως στην παρουσία του αθλητή και Αργύρου Παγκόσμιου πρωταθλητή ανδρών Απόστολο Τεληκωστόγλου, ο οποίος χθες με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου και των δέκα βαθμών ουσιαστικά έκλεισε με τους 40 βαθμούς που επιτρέπεται να πάρει κάποιος αθλητής για όλο το έτος αποδιοργάνωσης G1, βαθμοί που του αλλάζουν την κατάταξη στη λίστα της παγκόσμιας και ολυμπιακής βαθμολογίας. Βέβαια, έχουμε στη συνέχεια τη δυνατότητα της έξτρα βαθμολογίας από τα δύο grand prix που απομένουν μέχρι το Δεκέμβριο όπου ελπίζουμε να ανέβουμε ακόμα περισσότερο στο ranking, που σήμερα είμαστε στο νούμερο 19 στην ολυμπιακή κατηγορία και στο νούμερο 10 στην παγκόσμια ανά τον κόσμο. Όλα αυτά περί βαθμολογίας φέρνουν τον αθλητή μας πιο κοντά στη συμμετοχή και την κατάκτηση της πρόκρισης για την Ολυμπιάδα του 2020 στο Τόκιο.

Το ΔΣ του συλλόγου συγχαίρει όλους τους αθλητές για τη συμμετοχή τους και τη διάκρισή τους και ευχαριστεί τους συνοδούς της αποστολής κυρίους Θεοδωρίδη Θεοδώρο και Σολακίδη Χρήστο.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.