Έκτακτη σύσκεψη στη Νεάπολη Βοΐου για τη φοίτηση των προσφυγόπουλων στα σχολεία – Τι προτάθηκε

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στη Νεάπολη για το θέμα της φοίτησης των νεαρών προσφύγων στα σχολεία.

Τη σύσκεψη, σύμφωνα με τις πληροφορίες του siera fm, κάλεσε ο δήμαρχος Βοΐου Χρήστος Ζευκλής, και σε αυτήν παραβρέθηκαν όλοι οι εκλεγμένοι σύμβουλοι από τη Νεάπολη και όχι μόνο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε, από την Α’θμια και Β’θμια εκπαίδευση, συνολικά 25 μαθητές θα ενταχθούν σε τμήματα του νηπιαγωγείου, του δημοτικού και του Γυμνασίου.

Η πρόταση είναι τα νήπια, αφού εμβολιαστούν και εξεταστούν για θέματα υγείας, να ενταχθούν κανονικά στο νηπιαγωγείο.

Τα παιδιά δημοτικού, να πραγματοποιούν μαθήματα σε τμήμα που θα λειτουργεί το απόγευμα, ενώ τέλος τα 5 παιδιά Γυμνασίου μαζί με άλλα τρία που είναι σε ηλικία για Λύκειο να δημιουργήσουν ανεξάρτητο τμήμα που θα λειτουργεί κανονικά σε πρωινή ζώνη στο Γυμνάσιο της Νεάπολης.

Πάντα σύμφωνα με τις πληροφορίες του siera fm, ο δήμαρχος Βοΐου Χρήστος Ζευκλής, είχε επικοινωνία με το αρμόδιο υπουργείο και πρότεινε όλα τα παιδιά να φοιτήσουν στο διαπολιτισμικό σχολείο Πενταλόφου.

Το συγκεκριμένο σχολείο διαθέτει άλλωστε και την απαραίτητη οργάνωση, αφού υποδέχεται κάθε χρόνο παιδιά από την Αλβανία και υπάρχει ειδικευμένο προσωπικό.

Μένει να αποφασιστεί αν θα προχωρήσει αυτή η πρόταση την οποία αποδέχεται και η Νεάπολη και ο Πεντάλοφος, ή θα προχωρήσει η αρχική πρόταση του υπουργείου και των διευθύνσεων.

Από τον sierafm.gr

 
 
 

Goody’s Burger House Κοζάνης | Υπηρεσία delivery και take away για τις αγαπημένες σας γεύσεις
Ταμειακές Μηχανές στην Κοζάνη | Πώληση και τεχνική υποστήριξη ταμειακών μηχανών από τη Webtouch
Δημιουργίες Like a Dream | Τα πάντα για τον στολισμό ενός ονειρεμένου γάμου και βάφτισης
Inox βάσεις | Νέες inox βάσεις για γάντια και αντισηπτικό για τις επιχειρήσεις
Kaplanoglou Photography | Νέα πακέτα γάμου και βάφτισης για τις ανάγκες και απαιτήσεις σας

 

 

7 Shares

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.