Ο Γρηγόρης Τσαλαφούτας, φοιτητής του ΑΤΕΙ Κοζάνης, νικητής του αγώνα Enduro στο Βελβεντό

Φοιτητής του ΑΤΕΙ Κοζάνης Κερδίζει τον αγώνα Enduro στο Βελβεντό

Ο λόγος για τον Γρηγόρη Τσαλαφούτα που κατάγεται από τη Δίβρη Λαμίας και σπουδάζει στο τμήμα μηχανολόγων μηχανικών του ΑΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη

Το Σαββατοκύριακο 14-15 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε ο 5ος αγώνας του Πανελληνίου Κυπέλλου Enduro (EGS) στο Βελβεντό που είναι αγώνας ορεινής ποδηλασίας, με το νεαρό αθλητή να κερδίζει την 1η θέση τόσο στην κατηγορία του όσο και στη γενική κατάταξη. Οι διαδρομές ήταν 4 με συνολικό μήκος 10,4km και 1100 υψομετρικά καθώς και 17km συνδετικά. Στην περιοχή παρατηρείται μεγάλη ποικιλομορφία στο έδαφος λόγω των μεγάλων υψομετρικών διαφορών της διαδρομής.

Τα μονοπάτια ήταν αρκετά απαιτητικά με απότομες κλίσεις, βράχια, τεχνικά και γρήγορα κομμάτια και η ξηρασία των τελευταίων ημερών δυσκόλευε ακόμα περισσότερο τους αθλητές καθώς είχαν πολλή πούδρα και γλιστρούσαν αρκετά. Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι η μέγιστη ταχύτητα του Γρηγόρη μέσα στα μονοπάτια άγγιξε τα 69km/h, αριθμός εξωπραγματικός γιατί να μην ξεχνάμε πως μιλάμε για ποδήλατα!

Στον αγώνα υπήρχε αρκετός ανταγωνίσιμος καθώς συμμετείχαν περισσότεροι από 120 αναβάτες από διάφορες χώρες της Ευρώπης. Όλα όμως θα κριθούν στον τελευταίο αγώνα τους EGS στο Βαλτετσίνικο της Αρκαδίας καθώς ο Γρηγόρης είναι πολύ κοντά στο να κατακτήσει την 1η θέση στο Πανελλήνιο Κύπελλο Enduro 2019.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.