Σχόλιο του ΚΚΕ με αφορμή την επίσκεψη του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στη Δυτική Μακεδονία



Ο κ. Σκρέκας προσπάθησε να κρύψει τις ευθύνες της πολιτικής, που ακολουθεί η ΝΔ και η οποία πατά στις “στέρεες” βάσεις που έχει διαμορφώσει, σε συνέχεια των προηγούμενων, ο ΣΥΡΙΖΑ. Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι τα πολλά και οξυμένα προβλήματα , που βασανίζουν τους μικρομεσαίους αγρότες και στην περιοχή μας .

Είναι η πολιτική, που βάζει στο επίκεντρο τον αντιδραστικό ρόλο της Ε.Ε. με την νέα αλλά και τις παλιές ΚΑΠ, που οδήγησαν και συνεχίζουν να οδηγούν τους μικρομεσαίους αγρότες στο ξεκλήρισμα προωθώντας την συγκέντρωση της γης σε όλο και λιγότερα χέρια.

Είναι η πολιτική, που εκτοξεύει όλο και περισσότερο το κόστος παραγωγής των αγροτών, οι οποίοι αναγκάζονται να ακριβοπληρώνουν το ρεύμα και το πετρέλαιο. Την ίδια στιγμή οι βιομήχανοι και οι εφοπλιστές παίρνουν ρεύμα χωρίς ΦΠΑ και χρωστάνε εκατομμύρια στην ΔΕΗ.

Αυτό το σχέδιο ανάπτυξης, που παρουσιάζουν ως λύση για τους φτωχομεσαίους αγρότες, είναι το πραγματικό φαρμάκι που χρόνια τώρα στάζουν στην αγροτιά όλες οι κυβερνήσεις και τα κόμματα της ΕΕ , οδηγώντας σε αφανισμό δεκάδες χιλιάδες μικρά και μεσαία αγροτικά νοικοκυριά.

Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, που στο επίκεντρο βάζουν την κυριαρχία των μεγάλων επιχειρηματικών μονάδων και μεγαλοαργοτών. Το ΚΚΕ καλεί του μικρομεσαίους αγρότες και τα λαϊκά στρώματα να δυναμώσουν τον αγώνα τους ,να συστρατευτούν με το ΚΚΕ που είναι ο μοναδικός αντίπαλος όλων αυτών που τους μαυρίζουν την ζωή.

Το Γραφείο Τύπου
της Ε.Π. Δυτ. Μακεδονίας του ΚΚΕ

3 σχόλια στο άρθρο “Σχόλιο του ΚΚΕ με αφορμή την επίσκεψη του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στη Δυτική Μακεδονία

      1. εξηγείστε μου, πως γίνεται το πολιτικό σύστημα να έχει τα χάλια του (η ‘Αριστερά¨ ακόμα περισσότερο) και σεις δεν μπορείτε να σηκώσετε καφάλι ;

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.