Ανακοίνωση του ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. για την βλαπτική μεταβολή των ωρών εργασίας των υπαλλήλων

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Το Υπουργείο Εργασίας έχει ήδη τοποθετήσει διάταξη στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο για ψήφισμα προς τη Βουλή για τους εγκλωβισμένους υπαλλήλους οι οποίοι είναι απλήρωτοι για πολλούς μήνες.

Η Διάταξη αυτή ξεκαθαρίζει τα εξής:

Αν οι υπάλληλοι της επιχείρησης είναι απλήρωτοι για περισσότερο από 2 μήνες αυτό θεωρείται ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ ΒΛΑΠΤΙΚΗ των ωρών εργασίας των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα. Έτσι με το Νόμο 4487/2017 στο άρθρο 56 εισήχθη διάταξη στο νόμο περί υποχρεωτικής καταγγελίας της σύμβασης εργασίας. Η μη πληρωμή δεδουλευμένων άνω των 2 μηνών θεωρείται βλαπτική μεταβολή των ωρών εργασίας.

Είναι γνωστό ότι η κρίση δημιούργησε αυτή τη παραβατικότητα σε πολλές επιχειρήσεις στην υποχρέωσή τους να καταβάλλουν κανονικά τις αποδοχές στους υπαλλήλους που απασχολούν.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ:

Εάν υφίσταται καθυστέρηση στις αποδοχές των υπαλλήλων άνω των 2 μηνών ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ υφίσταται καταγγελία της σύμβασης, η οποία θεωρείται ως ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ ΒΛΑΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΩΡΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ από οποιαδήποτε αιτία και εάν προέρχεται.

Το Υπουργείο προχώρησε στη διάταξη αυτή για να προφυλάξει το δικαίωμα των εργαζομένων για τη μη έγκυρη καταβολή των αποδοχών τους.

ΕΥΝΟΗΤΟ είναι ότι επιβάλλονται οι ανάλογες συνέπειες από αυτή τη παραβατικότητα των επιχειρήσεων προς τους υπαλλήλους.

Με εκτίμηση
Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος
Τσαπατσάρης Γρηγόριος

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ – ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ
ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.