Τι είναι τελικά η ηλεκτρονική τιμολόγηση που γίνεται υποχρεωτική σε μερικούς μήνες;

Από την εταιρία Επιλογιστική στην Κοζάνη:

Οι περισσότεροι από εσάς αν όχι όλοι θα έχετε ακούσει ήδη πως η ηλεκτρονική τιμολόγηση θα γίνει υποχρεωτική για όλες τις επιχειρήσεις σε μερικούς μήνες! Τι ακριβώς είναι λοιπόν η ηλεκτρονική τιμολόγηση και πως μπορείτε να προσαρμοστείτε σε αυτή τη νέα πραγματικότητα;

Αρχικά σίγουρα δεν πρέπει να ανησυχείτε καθώς η ηλεκτρονική τιμολόγηση έρχεται για να μας λύσει τα χέρια και φυσικά είναι κάτι απλό που δεν θα δυσκολευτείτε να το εντάξετε στην καθημερινότητα σας.

Ηλεκτρονική τιμολόγηση λοιπόν σημαίνει η κατάργηση της εκτύπωσης των παραστατικών πώλησης σε χαρτί και η ηλεκτρονική αποστολή αυτών (με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο) στον αντισυμβαλλόμενο που είναι ο λήπτης της παροχής υπηρεσίας ή του εμπορεύματος. Ο λήπτης μπορεί να είναι επιχείρηση ή ιδιώτης.

Η ηλεκτρονική τιμολόγηση μπορεί να εξυπηρετήσει όλων των ειδών τις επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως μεγέθους, μορφής (ΕΠΕ, ΑΕ, ΙΚΕ, ΟΕ κ.α) και κύκλου εργασιών. Ειδικά τα τελευταία χρόνια, συγκεκριμένα για εταιρείες που συμμετέχουν σε διαγωνισμούς Δημοσίου, τα τιμολόγια είναι απαραίτητο να εκδίδονται ηλεκτρονικά. Ανάλογα με τα βιβλία που τηρεί η εταιρεία σας, έχει διαφορετικές ανάγκες ηλεκτρονικής τιμολόγησης. Αν τηρείτε διπλογραφικά βιβλία (Γ’ κατηγορίας) θα χρειαστείτε ένα σύστημα ηλεκτρονικής τιμολόγησης που να διαχειρίζεται διπλογραφικές εγγραφές (προγράμματα τύπου ERP). Αν έχετε βιβλία εσόδων / εξόδων (Β’ κατηγορίας) ή βιβλίο αγορών (Α’ κατηγορίας), το πιθανότερο είναι να σας εξυπηρετούν οι περισσότερες εφαρμογές ηλεκτρονικής τιμολόγησης!

Οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του λιανικού εμπορίου αγαθών, χρειάζονται ένα φορολογικό μηχανισμό για την έκδοση αποδείξεων. Ο φορολογικός μηχανισμός εκτυπώνει μια ειδική σήμανση στο τέλος κάθε απόδειξης ο οποίος την καθιστά νόμιμη. Τα περισσότερα προγράμματα ηλεκτρονικής τιμολόγησης, μπορούν να διασυνδεθούν με φορολογικούς μηχανισμούς, ώστε η εκτύπωση να γίνεται και σε ηλεκτρονικές αποδείξεις λιανικής.

Η εταιρία Επιλογιστική θα παρέχει δωρεάν σε όλους τους πελάτες της το νέο σύστημα ηλεκτρονικής τιμολόγησης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.