Στοίχημα Μουντομπάσκετ: Ελλάς το μεγαλείο σου



Καλησπέρα στους φίλους του BetMarker.gr. Νομίζω από το χθεσινό κείμενο, καταλάβατε πως για τις επόμενες τρεις βδομάδες θα τα λέμε καθημερινά από αυτό το βήμα, με πονταρίσματα για όλους και για όλα.

Μεταξύ μας σίγουρα το ποδόσφαιρο είναι ο «βασιλιάς» του στοιχήματος, αλλά το Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας θα πρωταγωνιστήσει το επόμενο διάστημα κι ας υποστηρίζουν άλλα οι «αντιβιοτικοί» με την στρογγυλή θεά.

Αρκετά σας κούρασα με τις φιοριτούρες μου, πάμε να δούμε λίγο τι περιμένουμε από την εθνική μας ομάδα και που μπορεί να φτάσει. Εδώ να σας πούμε κάτι με βεβαιότητα. Ο Κώστας Σλούκας θα παίξει στο Μουντομπάσκετ, όμως στον πρώτο γύρο θα είναι κάπως εκτός φόρμας. Κρατείστε αυτό που σας έγραψα σαν tip. Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος έχει την τύχη και την ευχέρεια να διαθέτει ένα ρόστερ για όλα τα γούστα. Γκαρντ υψηλού επιπέδου (Καλάθης Σλούκας), τον MVP του ΝΒΑ (Γιάννη Αντετοκούνμπο), παίκτες μπαρουτοκαπνισμένους στο υψηλότερο επίπεδο ανταγωνισμού στην Ευρώπη (Παπανικολάου, Παπαπέτρου, Μπουρούσης, Πρίντεζης) και «χαμάληδες» πολυτελείας, που θα βάλουν το κορμί τους για το καλό της χώρας τους (Θ. Αντετοκούνμπο, Λαρεντζάκη, Βασιλόπουλο) κι ένα «δεινόσαυρο» (Παπαγιάννης). Δεν βάλαμε μέσα τους Μάντζαρη και Κόνιαρη, γιατί ο ομοσπονδιακός τεχνικός δεν έχει αποφασίσει, ποιον εκ των δύο θα κόψει. Τα φιλικά στο τουρνουά Άτλας, δείχνουν πως ο 29χρονος άσος της Ούνικς Καζάν, θα πάρει την τελευταία θέση στο ρόστερ.

Να γνωρίζετε πως το κλίμα στ’αποδυτήρια της Ελλάδας είναι εξαιρετικό κι αυτό είναι το πρώτο εχέγγυο επιτυχίας. Θυμίζω στο Eurobasket του 2017 της Τουρκίας, κάποιοι έπαιξαν μπουνιές μεταξύ τους μ’ότι αυτό συνεπάγεται.

Αν όχι τώρα μετάλλιο, τότε πότε;

Ναι καλά διαβάσατε. Αυτή η στήλη δεν θα κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της. Πιστεύω ακράδαντα πως η Ελλάδα έχει όλα τα φόντα να κατακτήσει ένα μετάλλιο. Το συγκεκριμένο γκρουπ παικτών, που απαρτίζει την εθνική Ανδρών, έχει φάει πολλές σφαλιάρες, όμως έπαθε κι έμαθε. Για κάποιους αυτό ίσως να είναι το τελευταίο Παγκόσμιο, στο οποίο συμμετέχουν και πιστέψτε με θα σκυλιάσουν για να φέρουν μία επιτυχία. Ο αρχηγός Μπουρούσης το είπε ξεκάθαρα κι εγώ συμφωνώ απόλυτα μαζί του. Ναι υπάρχουν πολλές καλές ομάδες στο τουρνουά (ΗΠΑ, Σερβία, Γαλλία, Λιθουανία), όμως η εμπειρία σε συνδυασμό με την ποιότητα του εμψυχού δυναμικού, με κάνουν να ποντάρω στο 2,50 απόδοση της stoiximan, για κατάκτηση μεταλλίου. Θα σας προλάβω και θα σας τονίσω ότι την Ελλάδα δεν την έχω ικανή να φτάσει στο χρυσό μετάλλιο. Μακάρι να διαψευστώ, όμως δεν το πιστεύω.

Ο «Greek Freak» στις επάλξεις

Όλα τα φώτα της δημοσιότητας θα πέσουν πάνω του. Είναι ο κορυφαίος παίκτης στον κόσμο τουλάχιστον για την περίοδο 2018/2019 στο ΝΒΑ κι αυτό δεν μπορεί να του το πάρει κανείς. Ότι ισχύει για την Ελλάδα, ισχύει και για τον Giannis. Αν πάρουμε μετάλλιο θα βγει κατά πάσα πιθανότητα πολυτιμότερος παίκτης της διοργάνωσης (7,οο απόδοση στις περισσότερες στοιχηματικές εταιρείες). Το στοιχείο που θα τον ανεβάσει στα ύψη σε πόντους και ψυχολογία είναι οι βολές. Δεν έχει νόημα να ποντάρουμε πάνω στη γραμμή της φιλανθρωπίας. Το 1,65 για το αν θα εκτελέσει τις περισσότερες βολές είναι μικρό σαν αξία. Αν βάλουμε στο μυαλό (δεδομένο είναι) μας πως θα παίζει περίπου 30 λεπτά στη διοργάνωση, το Over 20,5 πόντων μέσος όρος στο Παγκόσμιο με τιμή 1,87 στην stoiximan, δεν μας χαλάει καθόλου. Θα επιθυμούσαμε να πηγαίναμε και στην επιλογή του Over 33,5 (Πόντοι, Ασίστ, Ριμπάουντ), όμως θα υπάρχουν και ματς, όπου ο Σκουρτόπουλος θα ξεκουράσει τον ηγέτη του (βλέπε ματς με Ν. Ζηλανδία).

Nick the Mechanik

Ο Νικ Καλάθης εδώ και δύο χρόνια, έχει αναγάγει την ασίστ σ’επιστήμη. Ο βασικός πόιντ γκαρντ του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, με τους αδερφούς Αντετοκούνμπο συνεργάζεται άψογα, ενώ έχει κάνει μάγκα τον Παπαπέτρου σ’όλα τα φιλικά. Θα κάνει πάλι υπερωρίες στα παρκέ της Κίνας, οπότε το Over 6,5 ασίστ στη διοργάνωση μ’απόδοση 1,87, μπορεί να το υποστηρίξει με κλειστά μάτια.

Μακροχρόνια στοιχήματα

Ελλάδα να κατακτήσει μετάλλιο (2.50) επί 8 μονάδες

Αντετοκούνμπο Over 20,5 πόντων μέσος όρος (1.87) επί 10 μονάδες

Καλάθης Over 6,5 ασίστ (1,87) επί 10 μονάδες

Αρχική Κάβα: 500 μονάδες

Σημερινό ποντάρισμα: 28 μονάδες

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ της Κίνας πλησιάζει και στο BetMarket.gr θα βρείτε πολλές ενότητες για την διοργάνωση όπως τις αποδόσεις  των αγώνων, το τηλεοπτικό πρόγραμμα, τους ομίλους αλλά και τις διασταυρώσεις Μουντομπάσκετ 2019 από την φάση των 8 μέχρι και τον τελικό. Επιπλέον, μπορείτε να διαβάσετε πολλά και ενδιαφέροντα αφιερώματα στις ομάδες αλλά και προγνωστικά κατά την διάρκεια της διοργάνωσης.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.