Ο ελληνικός λαός δεν θα πληρώσει τα οικονομικά εγκλήματα της ευρωπαϊκής και εγχώριας ελίτ σε βάρος της Δ.Ε.Η. – Του Ηλία Ευαγγελόπουλου

Άρχισε η Δ.Ε.Η. να στέλνει ειδοποιήσεις σε όσους οφείλουν ακόμα και ελάχιστα ανεξόφλητα ποσά, παρόλο που οι εν λόγω καταναλωτές προσπαθούν να πληρώνουν σιγά σιγά τις οφειλές τους, ανάλογα με τα χρήματα που έχουν στη διάθεσή τους και να τους υποχρεώνει να βρουν νέο πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας. Δεν γνωρίζω εάν η πρώτη ειδοποίηση της Δ.Ε.Η. για αλλαγή παρόχου ήταν προς τον μεγαλύτερο οφειλέτη της που είναι το ελληνικό κράτος!

“Ο λύκος κι αν εγέρασε κι άσπρισε το μαλλί του, μήτε τη γνώμη άλλαξε, μήτε την κεφαλή του”. Οι φιλελεύθεροι ψηλομύτες της Ν.Δ. παρά την δυναμική επικοινωνιακή είσοδό τους που θύμισε τις πρώτες εκατό μέρες της κυβέρνησης Γεωργίου Παπανδρέου και που ξεφούσκωσε στις παραλίες, δείχνουν από την αρχή το ανάλγητο και αντιλαϊκό πρόσωπο τους.

Πάγια τακτική των κυβερνητικών πολιτικών παρατάξεων είναι καθεμιά από αυτές να διαλύει το τμήμα του κορμού στήριξης της Ελλάδος στο οποίο ειδικεύεται. Μετά την συγκυβέρνηση της άθεης και ανθελληνικής διεθνιστικής αριστεράς με την πατριωτική πολιτική φούσκα είναι σειρά τώρα των φιλελεύθερων διεθνιστών της ΝΔ να συνεχίσουν το έργο των Τσιπροκαμένων στη διάλυση της πατρίδας μας.

Και ποιοι είναι αυτοί που δεν θέλουν να πληρώνουν τα χρέη τους και ειδικά προς το δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία, τις τηλεπικοινωνίες, για την κατανάλωση του νερού ή του ρεύματος; Εκτός από κάποιους επαγγελματίες αργόσχολους και μερικούς κακοπληρωτές όλοι όσοι το κάνουν είναι γιατί δεν έχουν. Η τεχνητή οικονομική κρίση εκτόξευσε το ιδιωτικό χρέος στα ύψη. Είναι υπεύθυνοι γι’ αυτό οι απλοί πολίτες; Αυτοί φταίνε που έμειναν άνεργοι, κλείσανε οι επιχειρήσεις τους, ψαλιδίστηκαν οι μισθοί τους ή καταποντίστηκαν οι συντάξεις τους;

Ας ξεκινήσουμε όμως ανάποδα μετά από δέκα χρόνια κρίσης ποιοι έχουν ακόμα την δυνατότητα να πληρώνουν όλους τους κοινωφελείς λογαριασμούς τους ή όλα τα χρέη τους. Μόνο το 10% που είναι οι έχοντες και από κει και πέρα όσες οικογένειες είναι και οι δύο σύζυγοι δημόσιοι υπάλληλοι ή εργάζονται και οι δύο στον ιδιωτικό τομέα με καλούς όμως μισθούς (σπάνια περίπτωση), κάποιοι μεγαλογιατροί, μεγαλέμποροι και μεγαλοαγρότες. Με τα επιδόματα, τις συντάξεις και τους μισθούς της πείνας που ισχύουν στον ιδιωτικό τομέα των υπολοίπων δεν μπορείς να πληρώσεις ή πληρώνεις όσο μπορείς!

Αυτοί όμως που δεν μπορούν να πληρώσουν τι θα απογίνουν; Και ποιος έχει το δικαίωμα να στερήσει από τον άνθρωπο το δικαίωμα στο νερό ή στο ρεύμα, στη στέγη και στην επικοινωνία! Μήπως μπορείς στον άνεργο άρρωστο να του στερήσεις τα φάρμακά του; Άραγε θα άντεχαν τα παιδιά του Μητσοτάκη, του Τσίπρα και όλων αυτών των μεγαλόσχημων της εξουσίας να ζήσουν χωρίς νερό και ρεύμα για μια ημέρα; Και όμως υπάρχουν οικογένειες που ζούνε, αλλά αυτά ποιο Μ.Μ.Ε. τα δείχνει; Θα αναφερθούν μόνο σε κάποια ανύπαρκτη βίλα στην Εκάλη που της έκοψε η ΔΕΗ το ρεύμα. Θα έρθει όμως η ώρα του λογαριασμού και θα είναι ασήκωτος! Βέβαια αυτοί νομίζουν ότι εσαεί θα εναλλάσσονται στην εξουσία και θα την γλιτώνουν πάντα. Έχω διαφορετική γνώμη.

Υπάρχουν αρκετά νοικοκυριά που με αγώνα και κόπο καταφέρνουν μέχρι σήμερα να πληρώνουν τους λογαριασμούς του ρεύματος, του νερού, της θέρμανσης κλπ. Αύριο όμως και αυτοί δεν γνωρίζουν τι θα φέρει η ζωή και αν βρεθούνε στη θέση των πρώτων. Βέβαια με το δίκιο τους οι άνθρωποι αναρωτιούνται εμείς γιατί πληρώνουμε; Γιατί ακόμα μπορούν.

Η αλήθεια είναι ότι μέχρι σήμερα οι ελληνικές κυβερνήσεις και στο ρεύμα όπως και αλλού φόρτωναν την δουλικότητα και την ανικανότητα τους στην μεσαία τάξη. Δεν παρήγαγαν χρήμα για να το μοιράσουν αλλά έκαναν κοινωνική πολιτική φορτώνοντας την πληρωμή των λογαριασμών του ρεύματος των αναξιοπαθούντων σ’ αυτούς που είχαν ακόμα να πληρώσουν δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο και νέους αναξιοπαθούντες. Ένα επιβαλλόμενο κλέψιμο από την πλευρά της εξουσίας. Συνηθισμένη κρατική τακτική που εφαρμόζεται και σε άλλους τομείς.

Πολλοί αναρωτιούνται και δίκαια ποιος θα πληρώσει τους λογαριασμούς όσων δεν έχουν να πληρώσουν; Αυτό πρέπει να το απαντήσουν όσοι διοικούν. Αν δεν μπορούν ας πάνε καταρχήν στα σπίτια τους. Και τότε θα αναλάβουν αυτοί που μπορούν.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ποιος είναι ο ρόλος του κράτους; Να αυξάνει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων. Να προστατεύει, να σχεδιάζει, να οργανώνει και γενικότερα να προσφέρει τα κοινωνικά αγαθά κατανέμοντας τους διαθέσιμους πόρους με δικαιοσύνη.

Όταν θέλεις να κυβερνήσεις φέρεις και τις ευθύνες των πράξεών σου. Και εδώ δεν μιλάμε μόνο για την πολιτική ευθύνη πίσω από την οποία κρύβονται όλοι αυτοί οι εν γνώση τους άσχετοι και ανίκανοι που κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα μας. Και έχουν χτίσει με τέτοιο τρόπο το πολιτικό σύστημα που δεν επιτρέπουν σε κανέναν άλλον να τους πάρει τη δουλειά.

Επιστρέφουμε όμως στο κύριο θέμα μας που είναι η ΔΕΗ για να φωτίσουμε τον ελληνικό λαό για τα έργα και τις ημέρες του εγχώριου πολιτικού συστήματος εξουσίας στην εξυπηρέτηση του διεθνούς κεφαλαίου σε βάρος των συμφερόντων της χώρας και του ελληνικού λαού.

Πως από το 1992 που η ΔΕΗ ήταν μια πανίσχυρη επιχείρηση έφτασαν να την καταντήσουν σήμερα έναν ετοιμόρροπο σκελετό; Μήπως γι’ αυτό φταίει ο λαός και οι καταναλωτές; Με βεβαιότητα φταίνε όσοι την διοίκησαν που είναι ουσιαστικά οι ελληνικές κυβερνήσεις και οι τοποθετημένες απ’ αυτές διοικήσεις της;

Και σίγουρα μπορούσε εκείνες τις εποχές της ακμής της να ήταν ακόμα υψηλότερα εάν δεν αντιμετωπιζότανε από την εκάστοτε εξουσία ως το κομματικό της μαγαζί.

Η αλήθεια είναι ότι η ΔΕΗ έχει την ίδια μοίρα που έχει και η χώρα δηλαδή τη διάλυση της. Το εγχώριο πολιτικό σύστημα είναι υποταγμένο στο διεθνές κεφάλαιο και στην ουσία προέκταση του βραχίονα του. Όπως δεν διάβασε το μνημόνιο έτσι και όλη η ευρωπαϊκή πολιτική σχεδιάζεται και εφαρμόζεται εν αγνοία του και το μόνο που κάνει είναι πρόθυμα και ανεγκέφαλα να την υιοθετεί και εκ των υστέρων να διαπιστώνει την τραγικότητα όσων έχει αποδεχτεί.

Η ΔΕΗ και γενικότερα η ενέργεια είναι η κολώνα κάθε οικονομίας. Το κράτος πρέπει με τις πράξεις του να φροντίζει να υπάρχει επαρκής και φτηνή ενέργεια για την χώρα. Το έπραξε; Όχι! Άφησε την ΔΕΗ στην τύχη που της επιφύλαξε το διεθνές και ευρωπαϊκό κεφάλαιο.

Άκουσον, άκουσον η μικρή Ελλάδα με την ελάχιστη μόλυνση πληρώνει πρόστιμα για τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, όταν οι τρείς μεγαλύτερες σε παραγωγή ρύπων χώρες του κόσμου δεν έχουν υπογράψει το πρωτόκολλο του Κιότο! Μα καλά πόσο μακάκες είμαστε;

Δεν γνώριζαν οι ελληνικές κυβερνήσεις ότι ο κύριος και φθηνός πόρος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα μας είναι ο λιγνίτης; Και αποδέχτηκαν επίσης το χρηματιστήριο των ρύπων όπου οι οικονομικά ισχυρές και ρυπογόνες χώρες θα μπορούν να αγοράζουν με ελάχιστα χρήματα τα δικαιώματα των ρύπων των λιγότερο αναπτυγμένων. Δηλαδή μια κοροϊδία στην οποία εμείς είμαστε τα κορόιδα. Μια ζωή απόντες. Σχεδιάζουν άλλοι για μας χωρίς εμάς!

Και τι έκαναν οι κυβερνώντες μας με τις διορισμένες διοικήσεις τους τις δύο τελευταίες δεκαετίες για τον εκσυγχρονισμό της ΔΕΗ; Σχεδόν τίποτα. Παλαιότερα η διοίκηση αντλούσε χρήματα από το ασφαλιστικό απόθεμα των εργαζομένων για επενδύσεις. Πάει και αυτό στην μαύρη τρύπα των μνημονίων.

Πως όμως οι πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης διέλυσαν την ΔΕΗ; Υποχρεώνοντας τις ελληνικές κυβερνήσεις να την τεμαχίσουν! Μα εδώ έχουμε κρατικό παρεμβατισμό! Με αυτόν τον τρόπο λειτουργεί η ελεύθερη οικονομία; Μήπως κάποιοι βαφτίζουν το αυγό ψάρι όταν τους βολεύει; Απελευθερωμένη αγορά και ελεύθερος ανταγωνισμός σημαίνει όποιος θέλει, παράγει και εμπορεύεται. Δεν είναι όμως ελεύθερος ανταγωνισμός να υποχρεώνεις αναγκαστικά κάποιον να αγοράζει ακριβότερα από ότι πουλά ή να πουλά φθηνότερα από ότι παράγει ή αγοράζει. Ούτε είναι ελεύθερος ανταγωνισμός να υποχρεώνεις κάποιον να διώξει τους πελάτες του ή να πουλήσει τις παραγωγικές του μονάδες! Κάποιοι μας δουλεύουν ασύστολα και εμείς παριστάνουμε τους χαζούς.

Πολλά μπορεί να αναπτύξει κάποιος για τον τρόπο διάλυσης της ΔΕΗ όπως την είσοδο της στο χρηματιστήριο με τον καταποντισμό της μετοχής της, τις υψηλές αποδοχές του προσωπικού, τις ιδιωτικές εργολαβίες, το ρόλο των συνδικαλιστών, την απώλεια τεχνογνωσίας κλπ.

Θεωρώ όμως ότι με τα λίγα που ανωτέρω εκτέθηκαν αντιλήφθηκε ο ελληνικός λαός ότι οι ξένοι αδειάζουν το σπίτι μας και οι κυβερνήσεις μας κάνουν τους τσιλιαδόρους και σφυρίζουν αδιάφορα.

Έλληνα αφυπνίσου, σου κλέβουνε τη γη σου!

Ηλίας Ευαγγελόπουλος
Οικονομολόγος

19 σχόλια στο άρθρο “Ο ελληνικός λαός δεν θα πληρώσει τα οικονομικά εγκλήματα της ευρωπαϊκής και εγχώριας ελίτ σε βάρος της Δ.Ε.Η. – Του Ηλία Ευαγγελόπουλου

 1. Εσένα σε πληρώνουμε ως δημόσιο υπάλληλο; Τι είδους χαρακτηρισμοί και φρασεολογία είναι τούτοι. Μαζέψου και εάν αισθάνεσαι την ανάγκη να εκφραστείς γράψου σε ένα από τα διαθέσιμα κόμματα. Ο Ελληνικός Λαός αντιπαθεί τους αργόμισθους και τους λυτρωτές της φακής…

  1. Ηλίας Ευαγγελόπουλος

   - Edit

   Απαντήστε

   Καλό είναι να γράφεις επώνυμα για να πάρεις και την κατάλληλη απάντηση. Δεύτερον, ως Έλληνας πολίτης έχω το δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης. Χρησιμοποιώ την επιστημονική μου ιδιότητα. Εκτός αν δεν έχουμε δημοκρατία; Επειδή πολλούς υποταγμένους τους πονάνε αυτά που γράφω και θέλουν να με βλάψουν δεν θα σταματήσω τον αγώνα που κάνω. Να κάνω τι στα υπάρχοντα κόμματα; Να πάω να βολευτώ; Ο αγώνας είναι ιερός και είναι για την πατρίδα και όχι για την παρτίδα!

   1. ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΤΕΛΕΙΟΣ ΚΕ ΕΥΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΕ !!! Ο ΚΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΕΝΑΣ ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΟΣ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΣ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΣΠΟΛΟΓΗΣΕΙ… ΑΝ ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΖΕ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥ ΠΕΡΝΟΥΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΤΕΙ ΕΤΣΙ… ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟΝ…

 2. ΕΚΑΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΒΓΗΚΑ ΚΙ ΕΓΩ ΣΑΝ ΑΝΩΝΥΜΗ. ΟΦΕΙΛΩ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΠΩΣ ΕΙΜΑΙ Η ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΑΤΤΙΚΗΣ. ΑΘΗΝΑ.

  1. Ηλίας Ευαγγελόπουλος

   - Edit

   Απαντήστε

   Αγαπητέ Νικόλαε, στήριξε εσύ με τεκμηριωμένα επιχειρήματα τις δικές μου αστήρικτες απόψεις για να δούμε πόσο γάλα χωράει η καρδάρα.

 3. Καλά τα λέει αλλά πρέπει να βρεθούν και οι επιτήδειοι που έχουν και δεν πληρώνουν αυτοί κάνανε την ζημιά και στις τράπεζες και τώρα στην ΔΕΗ

 4. Ηλίας Σταμπολιάδης

  - Edit

  Απαντήστε

  Καλημέρα Ηλία,
  Πολύ σωστά όσα γράφεις, αλλά θα ήθελα να προσθέσω ότι η κατάσταση που περιγράφεις είναι το αποτέλεσμα ενός σχεδίου αποικιοποίησης της Ελλάδος. Άρχησε με το ΠΑΣΟκ και τον Ανδρέα και συνεχίστηκε με τον Σιμήτη, τον Γιωργάκη τους Σαμαροβενιζέλους , τους Τσριπροκαμένους και συνεχίζεται με τους νεοφιλελεύθερους ΝΔ του Κυριάκου. Αυτό που είναι αξιοπερίεργο έιναι ότι στις πρόσφατες εκλογές ο λαός ψήφισε κατα συντριπτική πλειοψηφία ΝΔ,ΣΥΡΙΖΑ,παρηλλαγμένο ΠΑΣΟΚ και Βαρουφάκη όλα τα κατοχικά κόμματα που υπηρετούν τις θεσμοποιημένες δυνάμεις κατοχής. Η δικαιολογία του λαού είναι η ερώτηση “και ποιόν να ψηφίσουμε” αποκρύπτοντας την ιδιοτέλεια του καθενός στην έκφραση των πολιτικών του απόψεων. Όταν ο λαός συνειδητοπιοήσει την κατάσταση που έχουμε περιέλθει και είναι έτοιμος να αγωνιστεί τότε θα φανεί και ο αρχιγός που θα το οδηγήσει διότι ακέφαλος δεν μπορεί να κάνει τίποτε.
  Μην δίνεις σημασία και απαντάς στους κακοπροαίρετους ανώνυμους που βγάζουν τα ψυχολογικά τους, έχουμε πολύ σπουδαία δουλειά να κάνουμε .
  Εύχομαι καλή δύναμη στον προσωπικό σου αγώνα από την σκοπιά που εσύ βλέπεις τα πράγτματα και ελπίζωι στο τέλος όλοι μαζί να συντονιστούμε για τον κοινό σκοπό.
  Με εκτίμηση
  Ηλίας Σταμπολιάδης
  Δρ. ΜηχανιοκόςΜεταλλέιων Μεταλλουργός

 5. ” ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΑ”
  Αγαπητέ ΗΛΙΑ, θερμά συγχαρητήρια για το μελετημένο και προσαρμοσμένο στην πραγματικότητα άρθρο σου.
  Ο Πρόεδρος
  Γ. Αϋφαντής

 6. Έξοχο και εμπεριστατωμένο το άρθρο κύριε Ευαγγελόπουλε με αλήθειες που παραδόξως πονούν τους Πασοκοσυριζοκομμουνιστές και όλους τους εθνομηδενιστές και τελευταία όπως βλέπουμε και τους γλύφοντες συνειδητούς υποστηρικτές της ΝΔ.. Έχοντας λοιπόν ξεπουλήσει οι γυμνοσιάλιαγκες πολιτικοί όλους τους μεγάλους κερδοφόρους δημόσιους οργανισμούς βγάζοντάς τους προηγουμένως ζημιογόνους το ίδιο κάνουν και με την ΔΕΗ για να μην υπάρχει κανένα δημόσιο ταμείο ώστε η Ελλάδα να μπαίνει όλο και πιό βαθειά στην χρεωκοπία και στον μαρασμό (με τόσα κοιτάσματα) και να καταντησει ο περίγελος και η κουρελού των ισχυρών. Επιπλέον θα ήθελα να προσθέσω για την ΝΔ ότι εκτός από τον “σεβασμό” τους (τρομάρα τους) στην άθλια προδωτική συμφωνία των πρεσπών ήρθε να προστεθεί και η αγαπητική τους διάθεση στους λαθρομουσουλμάνους την πληγή της Ευρώπης αλλά και της υφηλίου. Θα παίρνουν το επίδομα και οι μετανάστες που έχουν έρθει από 50 και πάνω χώρες της Ασίας και Αφρικής, που έτσι και αλλιώς γεννοβολούν και χωρίς επίδομα και όταν θα έρθουν για τα καλά τα τετελεσμένα, θα είναι πολύ αργά για να αντιδράσουμε..
  Ο Μητσοτάκης γνήσιο παιδί της Μασωνίας πως θα μπορούσε να προστατέψει τους ιθαγενείς Έλληνες, αφού υπακούει σε εντολές των Σιωνιστών και συνεχίζει το έργο της “πανούκλας” που ακούει στο όνομα Σύριζα, δηλαδή την αντικατάσταση και τον αφανισμό των Ελλήνων ..! Αλλά όλα αυτά και άλλα τόσα που ο χώρος δεν μου επιτρέπει να γράψω, δείχνουν (πρέπει να είναι τυφλός κάποιος η συνειδητός γενίτσαρος, για να μη βλέπει) ότι είναι ένα καλά οργανωμένο σχέδιο για το ξεπούλημα και την διάλυση της πατρίδας μας.. Όσον αφορά τους εθνομηδενιστές και τους ανώνυμους τυφλοπόντικες, εντεταλμένους η όχι, που ψάχνουν όλη μέρα στα ιστολόγια και μόλις βρουν ένα υγιές, πατριωτικό και τεκμηριωμένο άρθρο, χύνουν το δηλητήριό τους νομίζοντας έτσι ότι υποβαθμίζουν το άρθρο και τον αρθρογραφούντα οι δυστυχείς, κακόμοιροι και ανιστόρητοι. Προσωπικά τους εύχομαι περαστικά και καλή φώτιση! Τιμολέων. https://www.sofokleousin.gr/mixailidou-epidoma-gennisis-kai-se-metanastes

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.