Γιατί έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση – Άρθρο του Ηλία ΕυαγγελόπουλουΠάντα ήμουν και είμαι καθαρός στον λόγο μου. Από την στιγμή που μπήκαμε στα μνημόνια και κάποιοι μιλούσαν για την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα έγραψα ότι επιστροφή στο εθνικό νόμισμα χωρίς ταυτόχρονη έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το μόνο που θα καταφέρει είναι να δυσχεράνει τη θέση μας αφού το ευρωιερατείο θα συνεχίσει να αποφασίζει για μας αλλά και στο σύγχρονο παγκοσμιοποιημένο οικονομικό χώρο δεν μπορεί να σταθεί ανεξάρτητη χώρα χωρίς ισχυρό νόμισμα το οποίο προϋποθέτει μια ισχυρή οικονομία και ένα ισχυρό κράτος.

Για το λόγο αυτό και όσα κόμματα μίλησαν για εθνικό νόμισμα δεν κατάφεραν να πείσουν τον ελληνικό λαό. Διαβάζοντας κάποιος που έχει στοιχειώδεις οικονομικές γνώσεις τα προγράμματα των κομμάτων αυτών θα διαπιστώσει ότι βασίζονται σε πολλά “εφόσον” τα οποία θα τα αποφασίσουν κέντρα του εξωτερικού. Έπειτα λείπει ο αναπτυξιακός σχεδιασμός σ’ αυτά. Προσωπικά περισσότερο έκλεινα στην εκτίμηση ότι πολλοί από αυτούς τους πολιτικούς, μάλλον υλοποιούν ξένους στόχους παρά ότι εξυπηρετούν τα συμφέροντα της πατρίδας. Γι’ αυτό δεν αισθάνθηκα έκπληξη και από τις πολλές κολοτούμπες που ακολούθησαν, αφού για κάποιον αντικειμενικό παρατηρητή ήταν αναμενόμενες αλλά ούτε και με την εξαργύρωση του αγώνα πολλών αντιμνημονιακών με μια θέση στην Ευρωβουλή. Βέβαια το σύστημα αγωνίζεται συνεχώς να φέρει στην επιφάνεια νέους αντιμνημονιακούς κολοτούμπες μην τυχόν και του προκύψει κάποιος ανιμνημονιακός μη κολοτούμπας.

Το εγχώριο πολιτικό σύστημα και συνειδητά χρησιμοποιώ τον όρο αυτόν αφού δεν είναι ελληνικό, με τα γνωστά παπαγαλάκια του, έχουν φροντίσει να επηρεάσουν και να φοβίσουν τον ελληνικό λαό με την γνωστή επιχειρηματολογία τους ότι χωρίς τους Ευρωπαίους να μας βάζουν σε τάξη είμαστε ανίκανοι να κάνουμε μόνοι μας οτιδήποτε και έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα καταλήξουμε σαν την Αλβανία του Χότζα, την Βενεζουέλα του Μαδούρο και την Βόρεια Κορέα. Εδώ υπάρχει το παράδοξο, πολιτικοί που θεωρούν τους εαυτούς τους ανίκανους να κυβερνήσουν χωρίς τις υποδείξεις και τις εντολές των ξένων, παρόλα αυτά να επιμένουν να μένουν αγκαλιασμένοι με τις καρέκλες της εξουσίας αντί οικιοθελώς να πάνε στα σπίτια τους.

Και εδώ πρέπει όλοι μας να αναρωτηθούμε αν εμείς οι Έλληνες μπορούμε να δημιουργήσουμε μόνοι μας ένα σύγχρονο κράτος με ευημερία και ποιότητα ζωής κατά πολύ ανώτερο από τα άλλα δυτικά και βόρεια ευρωπαϊκά κράτη! Η δική μου απάντηση είναι μετά βεβαιότητας ότι μπορούμε.

Σίγουρα έχει χαθεί προ πολλού η πνευματική διάκριση από τον ελληνικό λαό για να αντιληφθεί όσα σκληρά βιώνει, όσα συμβαίνουν γύρω του αλλά και όσα πρόκειται να του συμβούν στο μέλλον. Είναι χρέος όμως, όσων πνευματικών ανθρώπων δεν έχουν υποταχθεί ακόμα στην Νέα Τάξη Πραγμάτων να αγωνιστούν για να δώσουν ξανά το φως στον σκοτιδιασμένο ελληνικό λαό. Πράγμα δύσκολο, όχι όμως ακατόρθωτο.

Υπάρχουν τέσσερα βασικά ζητήματα τα οποία θα εξετάσουμε και έχουν άμεση σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση:

Το πρώτο είναι το υπαρξιακό. Η ύπαρξη δηλαδή του ελληνικού κράτους και του ελληνικού έθνους στο μέλλον.

Το δεύτερο είναι το θρησκευτικό. Το μέλλον της ορθοδοξίας στη χώρα μας αλλά και το θρησκευτικό παζλ που θα διαμορφωθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η θρησκευτική ελευθερία και η ανεξιθρησκία.

Το τρίτο είναι το οικονομικό. Μπορούμε να βγούμε από την οικονομική εξάρτηση και την εξαθλίωση στην οποία μας έχουν εγκλωβίσει; Ποιά θα είναι η μελλοντική οικονομική κατάσταση της χώρας μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Υπάρχει η δυνατότητα να απαλλαγούμε από τα μνημόνια και να ξεπληρώσουμε το χρέος μας; Θα είμαστε ικανοποιημένοι ως πολίτες με μισθούς και αποδοχές των 300 – 500 ευρώ το μήνα;

Και το τέταρτο είναι η ποιότητα ζωής και η δημόσια ασφάλεια που θα απολαμβάνουν οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της χώρας μας στο άμεσο μέλλον.

Κάποιος πρώην πρωθυπουργός, ευθαρσώς είχε δηλώσει ότι θυσίασα την Ελλάδα για να σώσω την Ευρώπη. Δεν είμαστε και πολλοί εμείς οι Έλληνες. Λιγότερο από 9,5 εκατομμύρια πολίτες με ελληνική ιθαγένεια έχουν απομείνει στην πατρίδα μας. Και αν εξαιρέσεις και αυτούς που είναι Έλληνες αλλά δεν αισθάνονται Έλληνες τότε είμαστε δεν είμαστε τέσσερα με πέντε εκατομμύρια. Η Ευρωπαϊκή Ένωση καλώς εχόντων των πραγμάτων, οδεύει προς μια οικονομική και πολιτική ολοκλήρωση. Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα από χώρα, θα μεταβληθεί σε μια μικρή και φτωχή περιφέρεια της, στην οποία με τον καιρό θα εξαφανιστούν οι Έλληνες όπως εξαφανίζονται από τον πλανήτη διάφορα είδη ζώων. Και αυτό δεν μπορούμε να το αλλάξουμε γιατί μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση άλλοι αποφασίζουν για μας.

Πάντοτε ήμασταν λίγοι αλλά σκληροί γι’ αυτό επιβιώναμε. Σήμερα μας έχουν κάνει μαλθακούς για να είμαστε “ευκολοχώνευτοι”. Επειδή όμως ακόμα μας φοβούνται θέλουν να μας κάνουν λιγότερους. Πρώτα μέσα από την υπογεννητικότητα. Όλη η οικονομική αλλά και η γενικότερη πολιτική του εγχώριου πολιτικού συστήματος οδηγεί στην μείωση των γεννήσεων και στην εξάλειψη του ελληνικού έθνους. Η ελληνική ηλικιακή πυραμίδα έχει πλέον αρχίσει να σχηματίζεται ανάποδα ενώ η λεγομένη “πληθυσμιακή ορμή” που περιλαμβάνει τις ηλικίες από 0 – 15 ετών και που δείχνει την προοπτική μελλοντικής αύξησης του πληθυσμού αποδεικνύει ότι η Ελλάδα σιγά -σιγά σβήνει.

Ο δεύτερος τρόπος για να μας κάνουν λιγότερους είναι μέσα από την αλλοίωση του ελληνικού πληθυσμού από ξένα “στοιχεία” και κυρίως ανατολικά. Η θανάσιμη επιμονή μας να παραμένουμε στην ασφυκτική αγκαλιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, νομοτελειακά θα μας οδηγήσει ως κράτος και ως έθνος στον αφανισμό. Δυστυχώς τα εγγόνια μας σε λίγα χρόνια θα αισθάνονται στην γη των πατέρων τους, όπως ο τελευταίος των Μοϊκανών.

Ποιο το όφελος εάν αποκτήσει κάποιος όλο τον κόσμο αλλά χάσει την ψυχή του είχε πει ο Χριστός. Για εμάς τους ορθόδοξους χριστιανούς η πρόσκαιρη ζωή την οποία ζούμε έχει θυσιαστικό και ομολογιακό χαρακτήρα. Είναι η πρόγευση του παραδείσου και δεν έχει καμιά σχέση με τον τρόπο ζωής των δυτικοευρωπαϊκών ή ασιατικών κρατών. Θα πρέπει επομένως να δούμε που βαδίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση και ποιες θα είναι οι συνθήκες που θα διαμορφωθούν στους κόλπους της για την πίστη και την ζωή των ορθόδοξων χριστιανών. Σήμερα στη χώρα μας παρόλο που οι ορθόδοξοι χριστιανοί αποτελούν την πλειοψηφία των κατοίκων βλέπουμε πως μια άθεη και αντίχριστη βουλή συστηματικά και μεθοδικά, δημιουργεί πλήγματα στην ορθοδοξία μέσα από τα αντιχριστιανικά νομοσχέδια που ψηφίζει. Ας σκεφτούμε στην απεραντοσύνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ποια θα είναι η μελλοντική θέση μιας ελάχιστης μειοψηφίας ορθόδοξων χριστιανών! Οι έννοιες θρησκευτική ελευθερία και ανεξιθρησκία θα εξαλειφτούν. Η βέβαιη ισλαμοποίηση της Ευρώπης μια και το ισχυρό υποτάσσει το ανίσχυρο, αφού οι παράνομοι εισβολείς βρίσκουν τις ευρωπαϊκές κοινωνίες πνευματικά ερείπια και η προώθηση της πανθρησκείας δημιουργούν μια ευρωπαϊκή κοινωνία στην οποία θα λείπει ο Χριστός. Θα πρέπει να αναρωτηθούμε ως Έλληνες ορθόδοξοι χριστιανοί εάν αυτό θέλουμε!

Στον οικονομικό τομέα θα πρέπει να αποφασίσουμε όχι με βάση το παρελθόν και την εποχή των παχιών αγελάδων αλλά με βάση το παρόν και το μέλλον. Δηλαδή, πως είναι σήμερα και πως θα διαμορφωθεί στο μέλλον η οικονομική κατάσταση στη χώρα μας, στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στον υπόλοιπο κόσμο. Είμαστε διαθεμένοι να ζήσουμε με μισθούς και συντάξεις των 300 – 500 ευρώ; Υπάρχει περίπτωση στο μέλλον τα οικονομικά της χώρας να πάνε καλύτερα και να έχουμε ανάπτυξη; Την απάντηση θα μας τη δώσουν τα μέχρι τώρα αποτελέσματα των εφαρμοζόμενων οικονομικών προγραμμάτων. Πέρα από το πρωτογενές πλεόνασμα που επιτεύχθηκε και που δεν είναι σταθερό αφού κάθε χρόνο έχουμε νέα μέτρα, όλα τα αποτελέσματα για την οικονομία της χώρας ήταν καταστροφικά. Μείωση δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας, αύξηση δημόσιου και ιδιωτικούς χρέους, αποβιομηχάνιση, ανεργία, υποαπασχόληση, φτώχια. Μια καταστροφή που χονδρικά μαζί με τα χρήματα που απαιτούνται για να επανορθωθεί οικονομικά η χώρα, αποτιμάται σε μερικές εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ. Να τονίσουμε ότι ο κρατικός προϋπολογισμός παραμένει ελλειμματικός γι’ αυτό και το δημόσιο χρέος σε απόλυτες τιμές συνεχίζει να αυξάνεται. Ένα δημόσιο χρέος που δεν είναι δυνατό να πληρωθεί ποτέ.

Λιγότερες από 300 μητρικές επιχειρήσεις ελέγχουν σχεδόν το σύνολο της παγκόσμιας οικονομίας. Σε αυτές θα καταλήξει η ελληνική δημόσια περιουσία. Ενώ η ιδιωτική περιουσία μέσα από την τεχνητή οικονομική ασφυξία και την αντισυνταγματική υπερφορολόγηση θα περάσει στα χέρια των πιο εύπορων ευρωπαίων πολιτών αλλά και μέσα από τις χρυσές βίζες σήμερα που θα αντικατασταθούν από τις ασημένιες βίζες αύριο και τις χάλκινες μεθαύριο και στην κατοχή ανθρώπων από όλο τον κόσμο και κυρίως από τα ασιατικά κράτη.

Η ελληνική οικονομία βρίσκεται σήμερα στον αέρα πρώτον, γιατί εξαρτάται απόλυτα από τους δανειστές. Οίκοι αξιολόγησης, αγορές και δανειστές είναι το ίδιο και το αυτό. Όποια στιγμή θέλουν μπορούν σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να εκτινάξουν τα επιτόκια των ελληνικών ομολόγων στα ύψη και να αποσταθεροποιήσουν την χώρα.

Δεύτερον, γιατί δεν υπάρχει μεγάλη εσωτερική αγορά. Και τρίτον, γιατί βασίζεται αποκλειστικά στον τουρισμό και στις εξαγωγές. Μια οποιαδήποτε παγκόσμια οικονομική αστάθεια θα μας αποτελειώσει. Ενώ και ο τουρισμός και οι εξαγωγές δεν είναι σταθερά δεδομένα αφού με μια απλή εντολή των ισχυρών κρατών – δανειστών και οι τουριστικές ροές θα στερέψουν και οι εξαγωγές θα κοπούν.

Η Ελλάδα σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να αποπληρώσει το δημόσιο χρέος της. Το αντίθετο, αυτό συνεχώς αυξάνει. Το να μεταθέτουμε συνεχώς στο μέλλον τις δανειακές υποχρεώσεις μας δεν θα μπορέσει για πολύ καιρό ακόμα να συνεχιστεί. Μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθούμε έως να σβήσουμε υπαρξιακά, τον στενό σωλήνα στον οποίο μας έχουν βάλει.

Το κύμα της οικονομικής φτώχιας και της εξαθλίωσης που επεκτείνεται σε όλο τον πλανήτη, συνοδεύεται από ένα κύμα εγκληματικότητας και ανασφάλειας που είναι τόσο μεγάλο που θα αλλάξει την ηρεμία και την γαλήνη των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο και στην χώρα μας. Είμαστε διατεθειμένοι ως Έλληνες να ζούμε σε ένα τέτοιο περιβάλλον ανασφάλειας και εγκληματικότητας!

Όλα τα ανωτέρω ζητήματα δεν μπορούν λόγο των ευρωπαϊκών συνθηκών, της πολιτικοοικονομικής εξάρτησης και του νομικού δεσίματος της χώρας από τους δανειστές και το ευρωιερατείο να αντιμετωπιστούν με την παραμονή της χώρας στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η έξοδος μας απ’ αυτήν, μας δίνει τη δυνατότητα να αποδράσουμε από την φυλακή υψίστης ασφαλείας στην οποία μας έχουν τοποθετήσει και μας εφοδιάζει με όλα τα μέσα που χρειάζονται για να αντιμετωπίσουμε τους σκοπέλους και να χαράξουμε ως χώρα μια ασφαλή πορεία προς το μέλλον.

Ηλίας Ευαγγελόπουλος
Οικονομολόγος

24 σχόλια στο άρθρο “Γιατί έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση – Άρθρο του Ηλία Ευαγγελόπουλου

 1. Τους πληρώνουμε τους μισθούς απο τους φόρους μας,είτε πιστεύουμε είτε όχι.τα έσοδά τους είναι αφορολόγητα,προσυλητίζουν τα παιδιά απ’ το νηπιαγωγείο,απειλούν και εκβιάζουν ανοικτά οποιονδήποτε πάει κόντρα στα συμφέροντά τους,γράφουν τους νόμους του κράτους εκεί που δεν πιάνει μελάνι,χτίζουν όπου γουστάρουν με τη ναοδομία κι ο κύριος αυτός υποστηρίζει πως η εκκλησία βρίσκεται ΥΠΟ ΔΙΩΓΜΟ!!!Να κατεβάσουμε και τα σώβρακά μας,ρε μάστορα,στο παππαδαριό.Αιδώς,αιδώωωωωωως!!!

 2. Συμφωνώ απόλυτα με τον καθηγητή όσον αφορά το σχόλιο περί διωγμού της εκκλησίας, σαφέστατα η εκκλησία βρίσκεται υπό διωγμό και τι εννοώ,εκκλησία είναι ο κλήρος και ο λαός που στηρίζεται στο λόγο του Θεού,δεν είναι ούτε τα ντουβαρια ούτε το παπαδαριο μονάχα αλλά είναι ένας όρος σύνθετος,και διαβάζοντας πατερικα κείμενα επειδή το θηρίο που ονομάζεται αντίχριστος θα κυνηγήσει τους ορθοδόξους και κατά επέκταση την εκκλησία του Χριστού και στα χρόνια εκείνα η εκκλησία θα είναι εκεί όπου θα διδάσκεται ο λόγος του Θεού και ξεκάθαρα τα κείμενα αναφέρουν ότι ο τόπος αυτός θα είναι η έρημος,έρημος όμως είναι ο κόσμος έξω από το δυτικό πολιτισμό δηλαδή ερημικά ή καλύτερα ήσυχα γιατί στην εκκλησία της εποχής αυτής ο λόγος του Υψίστου δεν θα ακούγεται εντός της εκκλησίας,ποιας εκκλησίας; Αυτής που περιστοιχίζεται μόνο από ντουβαρια και αιρετικούς ιερείς που προσκυνάμε τον Πάπα και περισσότερο το θηρίο.Το 2024 συμπληρώνονται 100 έτη από το σχίσμα της εκκλησίας μας,άραγε τι θα γίνει τότε;

 3. Συμφωνώ για έξοδο από την ΟΝΕ (οικονομική νομισματικξ ένωσι) ,αλλά να μείνουμε στην ΕΕ,διότι πτωχεύσαμε ,επειδή πλήρωσε η Ελλάς τότε πρθ.Σημίτης για να μπούμε στην ΟΝΕ κι αγοράζουμε το ευρώ 340,750 δρχ.Ναί και σε ένα εθνικό νόμισμα ,προτιμώ την δρσχμούλα που είχαμε.Όλοι γνωρίζουμε και βλέπουμε την καταστροφή και το ξεπούλημα της Χώρας και την απαξίωσι των πάντων. Εκκλησία είναι το Σώμα του Χριστού επεκτεινόμενον εις το διηνεκές ,εις τους αιώνας κι όλοι εμείς οι βαπτισμένοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί ,κλήρος και λαός είμαστε τα μέλη. Η Διοικούσα Εκκλησία είναι οι εκπρόσωποι και πρέπει να διακονούν σωστά το Σώμα του Χριστού δλδ την Εκκλησία, όπως ορίζεται προηγουμένως, βάσει των Ιερών Κανόνων κσι των σποφάσεων των Οικουμενικών και Τοπικών Συνόδων και της Ισράς Παραδόσσως και της αγιοπατερικής και αποστολικής διδασκαλίας.

 4. Και ποιο είναι αυτό το κόμμα που θα μας οδηγήσει στην απόδραση από την ΕΕ η οποία έχει κατακρεουργήσει την πατρίδα μας πνευματικά και οικονομικά;Πέραν της Χρυσής Αυγής το απόλυτο τίποτα.Όλοι οι υπόλοιποι τα ίδια αφεντικά έχουν…ως πότε θα πληρώνουμε πανάκριβα καύσιμα για να τα καίει το πολεμικό ναυτικό περισυλλέγοντας λάθρομετανάστες;

 5. Και ποιο είναι αυτό το κόμμα που θα μας οδηγήσει στην απόδραση από την ΕΕ η οποία έχει κατακρεουργήσει την πατρίδα μας πνευματικά και οικονομικά;Πέραν της Χρυσής Αυγής το απόλυτο τίποτα.Όλοι οι υπόλοιποι τα ίδια αφεντικά έχουν…ως πότε θα πληρώνουμε πανάκριβα καύσιμα για να τα καίει το πολεμικό ναυτικό περισυλλέγοντας λάθρομετανάστες;

  1. Και η Χρυσή Αυγή το απόλυτο τίποτα είναι. Όπως έσωσε την Ελλάδα μέχρι σήμερα θα τη σώσει και από δω και πέρα! Η Ελλάδα για να σωθεί χρειάζεται έξυπνους ανθρώπους!

 6. Πλεον δεν έχουμε κυβερνήσεις αλλά μας κυβερνούν οι εταιρίες οι πολυεθνικές και το νόμισμα είναι ένας μοχλός πίεσης για να καταφέρουν να περάσουν την ατζέντα τους ουδετεροθρησκο κράτος , μετανάστευση κτλπ

 7. Πολύ σωστές και ορθές οι απόψεις του άρθρου. Χρειάζεται να πολιτικοποιηθουν και περισσότερο με κάποια κομματική παράταξη για να δώσουν στο λαό την ευκαιρία της σωτηρίας του. Επίσης, θα ήθελα πιο συγκεκριμένες λύσεις και απαντήσεις για το μετά από την έξοδο της χώρας από την Ε. Ε. Σίγουρα χρειάζονται θυσίες και αφύπνιση για να σωθούμε. Θυσίες που τουλάχιστον να πιάσουν τόπο και όχι όπως τώρα.

 8. Εξ όσων γνωρίζω, η λύση είναι απλή: Τυπώνουμε νόμισμα σε ισοτιμία 1 προς 1 με το ευρώ, χρηματοδοτούμε την οικονομία και δουλεύουμε!! Σε ένα τρίμηνο η κατάσταση θα έχει αναστραφεί εντελώς! Και φυσικά βγαίνουμε απο την ΕΕ και τις ποσοστώσεις της. Κι αν όπως λένε μερικοί η ΕΕ σε αντίποινα κηρύξει εμπάργκο στα προϊόντα μας, αυτή θα χάσει διότι προϊόντα σαν τα δικά μας δεν πρόκειται να βρει. Η ΕΕ είναι το μέσον δια του οποίου σκλαβωθήκαμε. Το χρέος μας είναι πλαστό όχι για κάποιο παράξενο λόγο με ομόλογα ή σουάπς ή άλλα συναφή, αλλά διότι αγοράζουμε το ίδιο μας το νόμισμα (που δεν κοστίζει πραγματικά, παρά μόνο το χαρτί). Δηλαδή το πραγματικό μας χρέος δεν ξεπερνάει συνολικά τα 40 δις και αναφέρομαι στο διάστημα από τον καιρό του Καποδίστρια μέχρι και σήμερα. Το θέμα μας όμως είναι αλλού: Η καταναλωτική νοοτροπία και συμπεριφορά που μας έχουν καλλιεργήσει. Είμαστε σαν τους ιθαγενείς που αντάλλαξαν την ελευθερία τους με καθρεφτάκια και χάντρες και ο εχθρός ετοιμάζεται να τους πάρει τη γη τους. (Ήδη δώσαμε τη Μακεδονία. Ετοιμαζόμαστε να δώσουμε τη Θράκη και τα νησιά κι όλα αυτά με αντάλλαγμα τι;; Επιδόματα φτώχειας στην καλύτερη περίπτωση, ενώ είμαστε εν δυνάμει η 5η πλουσιώτερη χώρα της γης!!). Άποψή μου (και πολλών άλλων), ότι η ρίζα του προβλήματος βρίσκεται στο πολιτικό σύστημα. Μας τεμάχισαν σε κόμματα αρχηγικά, αγοράζουν τους αρχηγούς και βάζουν στην τσέπη τα κόμματα κι εμάς μαζί!! Ψηφίζουμε και νομίζουμε ότι θα αλλάξει κάτι, ενώ στην ουσία δεν έχουμε καμία απολύτως εναλλακτική. Όποιο κόμμα κι αν γίνει κυβέρνηση, είναι δικό τους. Υπάρχουν βέβαια και κόμματα καθαρά, αλλά έχουν φροντίσει έντεχνα να τους αφαιρέσουν τη δύναμη δημιουργώντας πολλά άλλα μικρά κόμματα, έτσι ώστε ο κόσμος να μην μπορεί να ξεχωρίσει ποιό είναι τι, αλλά ακόμη και να μπορούσε, να μην μπουν ποτέ στη Βουλή αφού η προπαγάνδα υπέρ της αποχής καλά κρατεί και έχει εγκλωβίσει ακόμα και τους λεγόμενους “ξύπνιους”. Ο Έλληνας είναι φιλότιμος, αλλά είναι και καλοπερασάκιας κι αυτοί το ξέρουν, Φρόντισαν λοιπόν πρώτα να του δώσουν τον τρόπο να ζει πάνω από τις δυνάμεις του για να γίνει ΥΛΙΣΤΗΣ και μετά του τα πήραν όλα! Και ναι, η αιτία όλων μας των προβλημάτων, είναι ο ΥΛΙΣΜΟΣ. Αυτός μας έχει σκλαβώσει πολύ πριν τους ξένους κατακτητές. Γίναμε χριστιανοί της γαλοπούλας των Χριστουγέννων και του αρνιού του Πάσχα κι ακόμα αναρωτιόμαστε γιατί μας συμβαίνουν όλα αυτά;;

 9. Οι ”μπέμπες”,οι ”κομπρέσορες”,τα εξοχικά,οι συντάξεις στα πενήντα,τα εκατονπενηντάρια εφάπαξ,τα ψώνια σε Ρώμες και Λονδίνα,οι σπουδές του μπούφου στο εξωτερικό,όλα αυτά ήταν απ’ τις δουλιές μας με φούντες και απο την πλημμύρα των ελληνικών προιόντων στις ξένες αγορές,να φανταστώ.

 10. Η Χούντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης = Μεσαίωνας Ελλάδα

  Τι δουλειά έχουμε με αυτούς; Ανέκαθεν θυσιαζομαστε για την Ευρώπη
  και αυτοί προσπαθούσαν την εξόντωσή μας.
  Να διώξουμε από τη χώρα όλους τους εγκάθετους και τους τεμπεληδες
  και να επιστρέψουν τα ελληνικά κεφάλαια και τα εργατικά χέρια πίσω.
  Μπορούμε να ζήσουμε και χωρίς αυτούς
  Στα τσακίδια η Ευρώπη τους
  Και το νόμισμά της
  Να ξυπνήσει Κάποτε ο λαός για να αποκτήσει την ελευθερία του
  και με τη βοήθεια του θεού θα γίνουν όλα τα υπόλοιπα.

  Ο Θεός θα αναδείξει τα ελληνόπουλα που θα σώσουν τη χώρα

 11. Μπορεί να αναφέρονται κάποιες αλήθειες στο άρθρο του κ. Ευαγγελόπουλου, γίνεται όμως μια σύγκριση μια κακιάς Ευρώπης με μια καλή Ελλάδα όπως τη φανταζόμαστε. Για την κατάντια μας δεν ευθύνονται οι “κακοί” Ευρωπαίοι αλλά οι “κακοί” Έλληνες, που κατ΄ ανάγκη δεν είναι μόνο οι πολιτικοί. Ας κάνουμε τη σύγκριση μιας καλής Ευρωπαϊκής χώρας (π.χ. Αυστρία) με μια κακή Ελλάδα. Προ κρίσης, πόσοι θέλατε μια έξοδο από την Ευρώπη; Όλοι είχαμε βολευτεί με τα δανεικά που μέσω των καλών μισθών έγιναν ιδιόκτητα διαμερίσματα (έχουμε το μεγαλύτερο ποσοστό ιδιοκτησίας ακινήτων στην Ευρώπη), πολυτελή αυτοκίνητα, εξοχικά (αλήθεια, πόσοι Γερμανοί έχουν δεύτερες κατοικίες), ταξίδια, ακριβά ρούχα κλπ; Την ταυτότητά μας πρέπει να την διαφυλάξουμε εμείς, όχι να πούμε ότι μας την έκλεψαν οι ξένοι. Ας φτιάξουμε τα του οίκου μας και ας αναλογιστούμε πόσες ευκαιρίες χάσαμε σαν έθνος και ας πάψουμε να σκεφτόμαστε ότι φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από εμάς.

 12. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ, ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ!!!! ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΗΣ Ε.Ε ΠΟΥ ΩΣ ΣΤΟΧΟ ΕΙΧΕ ΝΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΙΣ ΙΣΟΡΡΟΠΟΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ”ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ” ΙΣΧΥΡΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΚΡΑΤΗ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΝ ΑΠΕΤΥΧΕ ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ! (ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ ΕΙΧΑΝ ΠΑΝΤΑ 2 ΜΕΓΑΛΟΙ ΗΓΕΤΕΣ -ΤΣΩΡΤΣΙΛ ΚΑΙ ΝΤΕ ΓΚΟΛ- ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΥΧΑΙΑ ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΠΩΣ Ο ΕΘΝΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΘΩΡΑΚΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΡΜΑΙΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ (ΑΓΟΡΕΣ) ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΑΝΟ ΚΡΑΤΩΝ Η’ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ. Η Ε.Ε ΚΑΙ ΤΑ <>ΒΑΣΙΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΨΕΥΤΟ-ΙΔΕΑΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΟΥΤΟΠΙΣΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚ’ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΦΑΙΝΟΝΤΑΝ ΠΩΣ ΟΔΗΓΟΥΣΑΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΠΟΥ ΖΟΥΝΕ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΜΙΑ ΕΕ ΠΟΥ ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΠΛΕΥΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΥΠΟΣΤΙΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΩΝ ΟΛΙΓΑΡΧΩΝ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ.ΟΛΙΓΑΡΧΕΣ ΠΟΥ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΙΟΝΙΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ…ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥΣ, Η ΕΚΛΕΓΜΕΝΗ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ ΤΩΝ ΚΟΥΜΑΝΤΑΔΟΡΩΝ ΤΩΝ ΗΘΙΚΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΑΠΛΥΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΖΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥΣ. ΤΕΤΟΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ..Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ, Η ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΘΙΣΤΑΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΚΕΝΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ (ΑΡΙΣΤΕΡΑ-ΔΕΞΙΑ), ΣΕ ΕΘΝΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΠΟΥ ΠΑΝΤΟΤΕ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΦΑΣΜΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΒΙΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ…(ΟΙ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ,ΟΙ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ, ΟΙ ΚΟΥΜΠΑΡΙΕΣ ΚΑΙ Ο ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΔΙΚΑΙΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ)… ΑΥΤΟ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΕΥΣΗ ΜΕ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ-ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΦΡΑΓΜΟΥΣ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΒΑΘΙΑ ΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΜΟΝΑΧΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ, ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

  1. Πες μία,μόνο ΜΙΑ περίοδο που η ελληνική κοινωνία ζούσε καλύτερα,ποιοτικότερα,ειρηνικότερα και ασφαλέστερα.Παρ’ όλα τα προβλήματα,για τα οποία οι μόνοι υπεύθυνοι είμαστε εμείς,ζούμε πολύ καλύτερα απ’ ότι οι πρόγονοί μας.Οι λύκοι στην αναμπουμπούλα χαίρονται.Κάποιοι ονειρεύονται πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων.Αμ δέ

  1. Είναι τα σχόλια που έχει δεχθεί το άρθρο τις τελευταίες 7 ημέρες και όχι τα συνολικά σχόλια του άρθρου.

 13. ΣΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΜΕ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΕΣ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ.ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΗΣ Ο ΤΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΚΑΘΑΡΕΣ ΦΩΝΕΣ ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ

 14. Euθυς πολιτικός λόγος, σωστές πολιτικές σκέψεις, τιμιότητα, ειλικρίνεια και αγωνιστικότητα του αρθρογράφου, συνάμα αγωνία αυτού για το που βαβίζουμε. Είθε ολοι μας να προβληματιστούμε αναλόγως και πράξουμε έκαστος από το μετερίζι του τα δέοντα
  ΣΥΓΧΑΡΓΤΗΡΙΑ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.